Beste Øyenskyggepaletter For Sminken Din (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke øyenskyggepaletter som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En øyenskygge er et sminkeprodukt som kan utgjøre en enorm forskjell for ditt uttrykk og sminke. Til fest og andre festlige anledninger er det vanlig å bruke forskjellige farger på øyenskygge, som du så blander inn rundt øyelokket for å skape skygger og dybde i øyet. Å eie en øyenskyggepalett gjør det mye enklere, du trenger ikke bekymre deg for at skyggene dine ikke matcher fargemessig. I tillegg har du alle skyggene du trenger lett tilgjengelig enten på badet eller i vesken. Det er et enormt utvalg av paletter å kjøpe i dag, vi har prøvd å plukke ut de aller beste, mest nyttige og her nedenfor i vår best i test presenterer vi disse litt mer detaljert.

Hvilken øyenskyggepalett er best?

Det finnes mange forskjellige øyenskygger på markedet, alt fra billige til dyre. Bra og dårlig. Det viktigste med en øyenskygge er at den varer lenge, har godt pigment og har de riktige fargene for deg.

1. Vinner og best i test ble øyenskyggepaletten fra Maybelline The Nudes

Fordeler

 • Oljefri (fungerer med vippeextensions)
 • Fine farger som passer alle

Ulemper

 • Ikke noe speil

Spesifikasjoner

Mer om Maybelline The Nudes

Maybelline New Yorks øyenskyggepalett «The Nudes» er en palett som har 12 forskjellige nyanser. Alle øyenskyggene i denne vakre paletten passer godt sammen. Halvparten av skyggene i paletten er vakkert skimrende, mens resten er helt matte.

Denne øyenskyggepaletten havner ofte høyt i ulike tester da alle øyenskyggene i paletten er utrolig gode i tonen. Fargene er nøytrale og passer til både fest og hverdagsbruk, både for deg med litt lysere hud og for deg med mørkere toner. Den lyse «beinhviten» med shimmer kan også brukes som highlighter. Du kan bruke highlighter for eksempel på kinnbeina, nesen, amorbuen eller andre steder hvor du ønsker at lyset skal reflektere litt ekstra. Skyggene fungerer godt både individuelt eller ved å skygge dem i en annen tone fra paletten for en fin effekt.

Skyggene er godt pigmenterte og varer hele dagen. Det avhenger litt av underlaget og forarbeidet samt hvordan en skygge sitter, ikke alltid bare på pigmenteringen og selve skyggen. Å bruke en god ansiktskrem, foundation, setting spray og eventuelt en god primer tilpasset øyelokket kan gjøre underverker!

2. På andreplass kommer øyenskyggepaletten fra Makeup Revolution Re-Loaded Palette Basic Mattes

Fordeler

 • Rimelig
 • Mange farger
 • Matte skygger

Ulemper

 • Trenger påfyll i løpet av dagen

Spesifikasjoner

Mer om Makeup Revolution Re-Loaded Palette Basic Mattes

Makeup Revolutions Re-Load-familie har nylig blitt utvidet med en annen fantastisk palett, nemlig Basic Mattes-paletten. Akkurat denne paletten har 15 forskjellige øyenskygger, kun helt matte, nøytrale skygger som passer perfekt som “base” for deg som elsker øyenskygger. Med disse i sminkesettet ditt kan du lage fantastiske effekter og fin sminke. Liker du mer glitrende, kremere skygger kan du gå med det, denne paletten er ment som en slags «basisgarderobe». Deretter legger du til etter ønsker, formål og hudtone.

Denne paletten rangerer ofte godt i ulike tester, da den er en av de billigste og beste øyenskyggepalettene på markedet. Til tross for den virkelig gode prisen på denne øyenskyggepaletten, lever den opp til alle forventninger. Skyggene passer godt, fargene er superfine, er enkle å blande og skygge sammen for fine effekter. Med denne paletten har du virkelig fine og godt pigmenterte skygger.

3. På tredjeplass kommer øyenskyggepaletten fra Urban Decay Naked 3 Palette

Fordeler

 • Speil i lokket
 • Veldig gode skygger
 • Børste inkludert

Ulemper

 • Prisen er litt høy

Spesifikasjoner

Mer om Urban Decay Naked 3 Palette

Naked 3 Palette er en palett fra Urban Decay med 12 fine øyenskygger i nøytrale farger. Skyggene er veldig pigmenterte og er veldig enkle å jobbe inn i lokkene. Med denne paletten har du alle forutsetninger for å lykkes med øyesminken.

Urban Decay’s Naked 3 Palette er en ekte klassiker og godt kjent i lang tid. Dette er sannsynligvis en av de mest verdsatte øyenskyggepalettene på markedet i dag. Det er derfor alltid et trygt kort å kjøpe hvis du er usikker og ikke vil ta sjansen på et billigere hvor du ikke helt vet hva du får. I Urban Decays Naked 3 er du garantert den beste pigmenteringen, dette er ingen skygger som flasser eller smuldrer.

Nyansene går fra lys rosa til naken og går deretter videre mot mørkere brunt. Fargemessig er denne paletten flatterende på de fleste hudtoner. Den kan brukes til hverdags så vel som fest da det er både matte, metalliske og mørkere glitrende toner. Du merker fort at det er et premiumvalg, det er både speil og børste! Det er ingen dårlig applikator, noe som dessverre ofte er når det er i paletter av ulike slag. Dette er en børste med to bust som fungerer utmerket å bruke til paletten. Naked 3 er paletten du kan kaste i håndvesken uten å måtte ta med ekstra tilbehør, du har både applikator og speil!

4. På fjerdeplass kommer øyenskyggepaletten fra Max Factor Masterpiece Nude Palette Golden Nudes

Fordeler

 • Omtrent
 • Fine farger
 • Sitter godt

Ulemper

 • Kan trenge en primer

Spesifikasjoner

Mer om Max Factor Masterpiece Nude Palette Golden Nudes

Denne paletten med fantastiske gylne nakentoner fra Max Factor har alt sminkefanen trenger for å skape magi. Den har åtte rikt pigmenterte skygger som enkelt kan skygges sammen eller tones ut for å skape fine effekter. Nyansene passer perfekt sammen og du kan gjøre mye med blandingen av matte og skimrende skygger.

Max Factor Masterpiece Nude Palette Golden Nudes er perfekt for solkysset hud. For hverdagsbruk fungerer det beinhvite og brune som en perfekt hverdagssminke. For de mer vågale er det muligheten til å gå inn med mer skimrende toner. Paletten er veldig populær blant brukerne og mange vitner om hvor holdbare skyggene er. Ved bruk av primer på øyelokket før, holder øyenskyggene seg enda bedre på plass! En virkelig god palett til en veldig god pris!

5. På femteplass kommer øyenskyggepaletten fra OFRA Cosmetics OFRA Luxe Signature Eyeshadow Palette

Fordeler

 • Holder på hele dagen og natten
 • Fantastiske farger

Ulemper

 • Prisen er litt høyere for få skygger

Spesifikasjoner

Mer om OFRA Cosmetics OFRA Luxe Signature Eyeshadow Palette

OFRA Cosmetics er ikke et superkjent merke i Sverige, enda! Det er imidlertid et fantastisk bra merke som stadig flere begynner å oppdage. Denne øyenskyggepaletten er den med minst antall farger i testen vår. Vi mener imidlertid at disse fargene er så fantastiske at det ikke trengs mange flere. Bruntoner, nude og gull er toner som passer stort sett alle.

Hvis du ser på eldre paletter eller det du allerede har i det vesentlige, faller du tilbake på disse fargene 9 av 10 ganger. Skal du bruke penger på en palett kan det være på farger du vet du kommer til å bruke! OFRA Luxe Signature Eyeshadow Palette består av fem lekre, svært pigmenterte skygger som er enkle å jobbe sammen.

Kjøpeguide – Velg riktig øyenskygge

En palett kan ofte ha ulike egenskaper, som naturlig eller mer fargerik. Derfor bør du velge en som passer deg, avhengig av hva du liker for utseendet og hvordan du foretrekker å legge sminken.

Velg også en palett som passer din lommebok best, en dyr palett trenger ikke være bedre enn en billig. Velg derfor en i henhold til ditt eget budsjett.

Bra pigment

Det er veldig viktig at en øyenskygge har godt og mye pigment, ellers merker du kanskje nesten ikke at du har brukt tid på øyesminken. Det er heller ikke gøy å måtte legge skyggen flere ganger om dagen. Noe touch-up kan forventes, men totalt sett må skyggen sitte godt på øyelokket.

Det er også trist å måtte bruke for mye øyenskygge for at den skal være synlig. Det koster unødvendige penger, og kan også se kakete og flassete ut på kinnene.

Finn best i test øyenskyggepaletter hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test øyenskyggepaletter hos oss på Testjakt.no!

God holdbarhet

Det er viktig at øyenskyggen sitter godt på øynene når du har sminket deg. Hvis øyenskyggen havner i brettene etter en time eller så, er det kjedelig. Det er også trist om øyenskyggen smører seg rundt etter en kort stund, når du har brukt tid på øyesminken. Et godt og enkelt tips for å forebygge denne typen problemer er å velge en palett med skygger av god kvalitet. Men selv å investere i en primer, muligens en spesielt tilpasset øyelokk, kan du imidlertid starte med å teste en vanlig primer. Å fullføre sminken med en setting spray gjør også at skyggene fester seg bedre. Hvis du jobber med metalliske eller glitrende skygger, kan du også spraye applikatoren med settingspray før du begynner å jobbe med skyggen. Ikke alle foretrekker det, men det er et tips å prøve som vanligvis gir fine og varige resultater!

Når trenger du å bruke en øyenskygge?

Du kan bruke øyenskygge både til hverdagssminke og til festsminke. Det er kun fantasien din, interessen og hva du må legge på sminken som setter grenser!

Det vanligste er at du til jobb eller skole bruker matte, mer nøytrale skygger som går i naken, brun eller andre farger som passer din hudtone. Til fest kan du gå mer «all in» med glitterskygger, shimmer, shading og andre ting.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test