Beste Luftrenser [Topp 3 2021]

Innlegget inneholder reklame gjennom annonseringskoblinger.

Cleverio Air Purifier Appstyrt luftrenser best i test. Denne renseren er både elegant, og effektiv og rimelig. Men viktigst av alt er jo at dette apparatet faktisk renser lufta i hjemmet ditt. Du leste riktig. Denne fine lille greia har nemlig et 360 graders filter i hele tre lag. Ett av dem er et HEPA filter, og et annet er av kull som nøytraliserer lukt. Ikke rart at denne luftrenseren er best i test, den kan nemlig rense lufta i små rom på bare 20 minutter, og den kan styres via WIFI.

Vinneren av testen og beste Luftrenser er Cleverio Air purifier appstyrt luftrenser, takket være den gode prisen i kombinasjon med bra effekt. Denne luftrenseren dekker også mange kvadratmeter til tross for at den er både liten og elegant. At den kan styres via en app er det mange som vil elske, og via appen kan du få beskjed om når du må skifte filter. Og filteret er selvfølgelig enkelt å bytte ut. Denne maskinen er betydelig rimeligere enn konkurrenter med like god effekt.

BEST I TEST
Vinneren og best i test er Cleverio Air Purifier
Cleverio Air Purifier
  • En rimelig og elegant renser som jobber effektivt!
BÄSTA PREMIUM
På andreplass i testen finner vi Blueair Classic 505
BLUEAIR Classic 505
  • Blueair Classic 505 renser store mengder luft!
BESTE BUDSJETT
På tredjeplass kommer luftrenseren Beurer LR310
BEURER LR310
  • Måler luftkvaliteten automatisk og tilpasser hastigheten deretter!

Fordeler

Ulemper

I denne luftrenser test er det fokusert på blant annet hvor store rom apparatene kan rense, hvor godt renset luften blir, pris og brukervennlighet. Denne luftrenseren fra Cleverio fjerner hele 99,97% av alle partikler i luften takket være sitt HEPA 13 filter. På grunn av den automatiske funksjonen vil partikkelsensoren analysere luftkvaliteten og styre luftrenseren deretter. Den filtrerer partikler ned til 2,5 µm men også større partikler som pollen. Denne kan redde dagen for mange, og er du pollenallergiker vil denne bli en god venn.

Cleverio Air Purifier er svært enkel i bruk. Ikke bare kan den styres lett, men det er også en grei sak å skifte filter. Om du liker best gode gamle knapper, så er Cleverio Air Purifier utstyrt med gode bakgrunnsopplyste knapper, og apparatet er lett å styre. For deg som elsker å styre huset med apper, er dette en gave. Du kan styre hele greia via appen, hvor du blant annet kan velge ulike hastigheter, automatisk modus og nattmodus.

Ikke nok med det, den vil også gi deg statistikk og data om luftkvalitet. Filteret holder til ca 2000 timer bruk. Da vil renseren gi deg beskjed om at det er på tide å skifte det ut. Viften er montert på toppen. Den drar luft gjennom hele enheten og blåser den deretter oppover. Støynivået er 25 dB på laveste viftemodus, og 50 dB på høyeste modus. Den måler 228x228x324 mm og veier 2,5 kg. Strømforbruket er 30W ved bruk og 5W ved standby. Kobles til det lokale nettverket via wifi.

Fordeler

Ulemper

Blueair Classic 505 er en luftrenser med stor kapasitet. Den bruker Blueairs patenterte teknikk HEPASilent, som filtrerer ut 99,97% av partikler i luften ned til størrelse 0,3 mikrometer. Renseren leveres med et partikkelfilter installert, men for de som har problemer med lukt og gass, anbefales et SmokeStop-filter med aktivt kull for å få best mulig resultat. Den kan rense luften i rom på opptil 62m2 og den er til og med stillegående. Den er velegnet til store oppholdsrom, åpne områder og kontorer.

HEPASilent-filteret bruker en unik kombinasjon av mekanisk og elektrostatisk filtrering som gjør at filtrene ikke trenger å være så tette. Dette gjør at den trenger mindre kraft for å presse luften gjennom filteret, noe som gir topp ytelse og en nesten lydløs drift. Det minimale strømforbruket har gitt produktet EnergyStar- sertifisering. Blueair Classic 505 er wifi kompatibel for enkel fjernstyring via telefon eller nettbrett. Med appen «Bluefriend» kan du styre funksjoner som luftmengde, LED-intensitet, barnesikring og nattmodus. Appen er gratis og du finner den i App Store.

Med Bluair Classic 505, kan du via en wifi-tilkobling koble telefonen til Blueair Aware-luftsensor og på den måten både registrere og forbedre kvaliteten på inneluften. Luftrenseren kommer med tydelige LED-belyste symboler hvor du kan se status på wifi-tilkoblingen, viftehastighet og om det snart er på tide å bytte filter. Denne smarte luftrenseren er veldig enkel å bruke og vedlikeholde, og du kan til og med flytte den på egne hjul. Dette er neste generasjon i Blueairs utrolig populære Classic serie.

Fördelar

Ulemper

Beurer LR310 luftrenser passer til rom fra 18-56 m2. Den har tre hastigheter og autofunksjonen gjør at den selv justerer hastigheten etter hvor mye forurensing det er i luften. Den fikser rett og slett jobben selvstendig. Denne luftrenseren har også UV-lys som renser luften ytterligere. En timerfunksjon lar deg også stille den inn til 2, 4 eller 8 timer. LR 310 har et filter som holder til rundt 4320 timers bruk, og den indikerer når det trengs å skiftes ut.

Filtrene som brukes i Beurer LR310 er et prefilter, et aktivt kullfilter og et EPA E12 filter. Disse tre lagene med filter gjør at 99,5% av partiklene i luften blir renset bort. Filter nummer en stopper de større partiklene som for eksempel dyrehår, støvkorn, lo og hår. Det neste filteret – kullfilteret – renser luften for skadelige gasser og dårlig lukt. Det er her tobakksrøyk og matos blir stanset. Til slutt skal luften gjennom EPA12 filteret, og her blir de aller minste partiklene som pollen, virus og bakterier fanget opp. Men det stopper ikke her.

Denne luftrenseren har nemlig et ekstra våpen mot uønskede stoffer i luften. UV lyset som Beurer LR310 er utstyrt med tar knekken på det som måtte være igjen av skadelige partikler. UV lyset har en bølgelengde på 254 NM, og dette er den mest effektive bølgelengden for å eliminere bakterier. Den gode sensoren oppdager fort fine partikler i luften, og hvis den står på autofunksjon vil den automatisk skru opp hastigheten. Filteret skal renses en gang hver måned for å kunne fungere optimalt.

Velg riktig luftrenser for ditt behov

Når du skal velge luftrenser, er det viktig at du tenker etter hva du trenger. Hvis det er lukt du ønsker å fjerne, kan det hende at den renseren som gjør denne jobben best, ikke er best på andre kvaliteter. Tenk over om du skal rense et stort oppholdsrom, eller kanskje bare et lite soverom. Om du er allergiker vil du trenge den renseren som er best på pollen, og er det bakterier du vil til liv, så kanskje du skal velge en renser med UV-lys.

Mange av luftrenserne er enkle både når det gjelder bruk og vedlikehold. Om du er en glemsk type, vil det nok være lurt å velge en renser som sier fra når den for eksempel trenger nytt filter. Slik vil du være sikret god effekt. Tenk nøye gjennom hva som er viktig for nettopp deg, og velg etter kriteriene du selv har satt opp. Man kan fort bli litt svimmel av alle funksjoner og data, så vær foreberedt på ditt kjøp. Dette er kvaliteter du bør sjekke.

Hvor mye luft klarer luftrenseren å filtrere?

Hvis du trenger å rense luften i et stort åpent rom, må du først og fremst sikre deg at renseren har kapasitet til dette, det vil du se på renserens dekning, oppgitt i antall kvadratmeter. Om du skal rense et rom på 55m2, ikke vurder en luftrenser som har maks kapasitet på 35m2. Det blir litt som å kjøpe kjøpe fem liter maling der du trenger ti. Du får ikke dekket veggen, rett og slett. Kjøp altså en sterk nok luftrenser. Det er jo ren luft du er ute etter.

En renser som ikke har kapasitet til å rense rommet den står i, vil ikke gi deg den luftkvaliteten du ønsker deg. Og da er jo vitsen borte. Du bør også sjekke hvor lang tid renseren bruker på å filtrere en viss mengde luft. Tid er også en faktor. Om renseren kan rense størrelsen på rommet du skal ha den i, men bruker tre dager på jobben – da bør du nok velge en annen. Tid og kapasitet i m2 står tydelig oppgitt på de fleste rensere.

Er den utstyrt med wifi

Det avhenger av hvilken luftrenser du kjøper, men mange av dem er utstyrt med wifi. Om du trenger wifi på din er opp til deg selv. Med wifi-tilkobling til din luftrenser gir den deg en unik mulighet til å kartlegge hvordan luften er i hjemmet. Den gir deg verdifull statistikk og data om kvaliteten på luften til enhver tid. Denne statistikken kan hentes frem og brukes skulle det oppstå problemer. Wifi gir deg en unik mulighet til å styre luftrenseren i og utenfor hjemmet.

WIFI-tilkobling kan være svært fordelaktig når du for eksempel er ute på reise eller har et barn eller familiemedlem med luftveisproblemer. Allerede på hjemreisen kan du sjekke hvordan det står til med luftkvaliteten i hjemmet og basert på statistikken du mottar kan du avgjøre om du er avhengig av en grundigere rens eller om det holder. Har du selv et luftveisproblem eller om noen i familien har det kan du også bruke statistikken aktivt for å tilrettelegge for best mulig luftkvalitet til en hver tid.

Den bør være enkel å bruke

Ingen liker å knote, og hvem er vel glad i å lese bruksanvisninger? Mange av renserne på markedet er enkle i bruk. Likevel kan det være lurt å sjekke hva som er spesielt viktig for deg. Det er kanskje enkelte ting som du bryr deg spesielt om. Er det gøyalt å styre hjemmet via en app? Da velger du en med det. Vil du gjøre minst mulig? velg en luftrenser med automatisk funksjon og som sier fra når du må bytte filter.

I hjemmet har de fleste av oss mange duppeditter som vi må sette oss inn i hvordan vi bruker. Det er ikke så mange som har det som sin favoritthobby. Funksjonalitet er viktig for at vi skal være fornøyde med et produkt, både for at vi skal synes det er enkelt og fordi vi bruker produktet riktigst når vi vet hvordan det fungerer. Sjekk både hvor lett luftrenseren er å styre, og hvor lett det er å skifte filter.

Filter som medfølger

Hvilke filter som medfølger er avgjørende for hvor aktivt og effektivt en luftrenser vil fungere. Luften rundt renseren vil trekkes inn gjennom filteret. Igjennom det første filteret filtreres større partikler som store støvkorn og lo. Heretter passerer luften gjennom det aktive kullfilteret som renser luften for skadelige gasser som eksempelvis røyk og matos. Videre når den forurensede luften et nytt filter som renser luften for de minste partikler som pollen og bakterier. Det er derfor viktig med en rekke filter med forskjellige oppgaver i renselsesprosessen. Du kan forvente at opp mot 99.5% av luften blir renset.

Grunnen til at det er svært viktig med ulike filtre er nettopp for at luften skal bli ordentlig renset. Hadde en luftrenser med bare et stort filter ville det bare ha renset luften for støvkorn og lo, men latt både skadelige avgasser og de minste partiklene passere. Det største filteret er i de fleste luftrenserne avtagbart og kan vaskes. Dette gjør at du med sporadisk vask vil slippe at luftrenseren vil tette seg igjen med lo og støv. Dette bidrar også til en sikrere og bedre renseprosess.

Spørsmål og svar om Beste Luftrenser

Luften vil gå igjennom en rekke ulike filtre som alle har en ulik jobb i renselsesprosessen. Det største avfallet i luften som støvkorn og lo vil fanget opp av det første filteret. Videre vil luften som trenger seg gjennom det første filteret bli filtrert på nytt, og skadelige avgasser tas hånd om. I det siste filteret tas det hånd om virus og bakterier.

Prisen på en luftrenser varierer veldig. Faktorer som avgjør prisen er hvor stort areal som ønskes å renses. Jo større areal du ønsker renset, jo dyrere vil de være. Men en luftrenser forbeholdt en liten leilighet eller et soverom finnes til en gunstig penge. Skal du derimot kjøpe en luftrenser til en hel enebolig må du påregne en høyere sum.

Igjen avhenger det veldig av hvor stort område du ønsker å få renset. I vår test har testens andreplass en effekt på 100 watt og har en kapasitet på 65m2. Testens tredjeplass har en effekt på 50 watt og har en kapasitet på 56m2. Effekten påvirkes ikke bare av størrelsen, men også av hvor grundig luften renses. Jo større effekt, jo grundigere renses det.

Det må påregnes noe støy fra en luftrenser. Teknologien har dog kommet langt og de fleste luftrensere på markedet er svært stillegående. Støyen vil også påvirkes av hvilken viftemodus du har på. Testens vinner er svært stillegående og støyer bare fra 25 dB – 50 dB med laveste og høyeste viftemodus. Testens andreplass har til sammenligning et relativt likt støynivå på 32-62 dB.

Oppsummering test av beste Luftrenser

Testens vinner ble luftrenseren Cleverio Air Purifier. Den gunstige prisen, overlegne funksjoner og apptilkobling gjør at den kom best ut i denne testen. Appen gir også nødvendig informasjon som når du behøver å bytte filter. På andreplass finner du Blueair Classic, et premiumalternativ med større kapasitet enn både første og tredjeplassen. Den siste pallplassen tilfaller Beurer LR310, en svært god luftrenser som har en kapasitet på imponerende 56m2. Er noe uklart i forbindelse med denne testen av luftrensere kan du gjerne ta kontakt og stille spørsmål i feltet under denne artikkelen.

Test av Beste Luftrenser

  1. Testens vinner – Cleverio Air Purifier
  2. Luftrenser premium – Blueair Classic
  3. Luftrenser på budsjett – Beurer lr310

Testens soleklare vinner er den overlegne Cleverio Air Purifier. Med appen som følger med har du til enhver tid kontroll på luftkvaliteten i hjemmet. HEPA-13 filteret som følger med stopper opptil 99.97% av alle partikler i luften. På andreplass kommer Blueair Classic, en luftrenser som virkelig er et premiumalternativ. Med en noe stivere pris får du det du kan forvente, en meget solid luftrenser som både renser svært effektivt og store areal. Testens tredjeplass og budsjettalternativ er Beurer LR310, en super luftrenser egnet til rom fra 18 – 56 m2 og tre forskjellige hastighetsnivåer.

Referanser

Testen er gjort med formål om å informere og opplyse deg som forbruker om hva en luftrenser er og hvordan den kan brukes. For at informasjonen i denne testen skal være mest mulig presis er all info hentet fra produsentenes egne sider. Du kan lese mer om testvinneren her: https://www.kjell.com/no/produkter/hjem-fritid/kropp-og-helse/luftrensere/cleverio-air-purifier-appstyrt-luftrenser-p47007, andreplassen kan du lese mer om her: https://www.tretti.no/hus-hage/klima-vifte/luftrenser-luftfukter/product/blueair-classic-505/ og tredjeplass leser du om her: https://www.whiteaway.no/hus-hage/klima-vifte/luftrenser/product/beurer-lr310/

Legg igjen en kommentar