Beste Løpesykler & Balansesykler For Barn (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke løpesykler og balansesykler for barn som er best i test ifølge vårt testpanel!

Løpesykler og balansesykler er to av de mest populære alternativene for små barn som av og til vil lære å sykle. Disse syklene er designet for å hjelpe barn med å utvikle balanse og koordinasjon samtidig som de har det gøy og får fysisk aktivitet. I denne artikkelen vil vi utforske fordelene med løpesykler og balansesykler og hvorfor de er et godt valg for små barn.

Først av alt er det viktig å forstå hva som skiller en løpesykkel fra en vanlig sykkel. En løpesykkel har ingen pedaler eller bremser og brukes ved at barnet skyver frem med føttene for så å løfte dem for å skli fremover på sykkelen. Dette gjør at barnet kan fokusere på å utvikle balansen og koordinasjonen uten å måtte bekymre seg for å tråkke eller bremse. løpesykkel

Når kan du begynne med løpesykkel?

Man kan begynne å bruke løpesykkel vanligvis når barnet er rundt 18 måneder til 2 år. Det er viktig at barnet er stort nok til å kunne nå gulvet med føttene og at det har tilstrekkelig styrke til å presse seg frem med føttene.

Det er også viktig å velge riktig størrelse på løpesykkelen slik at den passer til barnets størrelse og kroppstype. En sykkel som er for stor eller for liten kan gjøre det vanskelig for barnet å håndtere og balansere på sykkelen, noe som kan redusere selvtilliten og hindre utviklingen. De minste modellene av e-sykler har vanligvis dekk som er 10 tommer, litt større modeller har dekk som er 12 tommer.

1. Vinner og best i test ble løpesykkelen fra Nordic Hoj

Fordeler

 • Fine motiver av Babblarna, Pippi Langstrømpe, Bamse
 • Garanti 5 år
 • 10 tommers hjul passer de yngre barna
 • Både salen og styret kan justeres

Ulemper

 • Trenger enkel montering

Spesifikasjoner

Mer om Nordic Hoj

Den utrolig populære løpesykkelen fra Nordic Hoj kommer i flere ulike design for å matche barnas ønsker. Løpesykkelen finnes i populære motiver og design inspirert av Bamse, Babblarna og Pippi Langstrømpe. Motivene er avgjørende for suksess sier mange brukere som er ekstremt fornøyde med denne rimelige løpesykkelen! En utmerket gave!

Dekkene er 10 tommer og bruksalderen fra produsenten anbefales til 2 år. Vi har testet 10-tommers balansesykler for et 19 måneder gammelt barn, og fysisk handler det mer om at barnet må være stabilt nok til å føle seg trygg på sykkelen. I starten er det kanskje bare en kort tur med sykkelen mellom bena, som når barnet føler seg trygg utvikler seg til å eventuelt sitte på salen og begynne å dytte unna med beina.

De ulike motivene på Nordic Hoj løpesyklene er malt med motstandsdyktig akrylmaling. Hjulene er kulelagrede og laget av slitesterk EVA-plast. Spesielt plasthjulene er fleksible og gjør sykkelen veldig stillegående og slitesterk, så faren for punktering er ikke-eksisterende. En utrolig rimelig løpesykkel som er best i test!

2. På andreplass kommer løpesykkelen fra BIG-Speed-Runner

Fordeler

 • Kul motorsykkeldesign
 • Justerbart styre
 • Stabile hjul og grepsvennlige håndtak

Ulemper

 • Litt høyere prisbilde

Spesifikasjoner

Mer om BIG-Speed-Runner

Løpesykkelen fra BIG er en populær modell, blant annet fordi den er av høy kvalitet med sin stålramme og punkteringsfrie plastjuletre. Det kule designet formet som en motorsykkel passer både gutter og jenter som vil ha en litt tøffere balansesykkel. Etter vår mening er den også en av de absolutt flotteste løpesyklene på markedet!

Anbefalt alder er 2 år til 4 år, men her er det også høyst individuelt. Bare du og barnet ditt kan bestemme når det er på tide å begynne å teste en balansesykkel. For barnets sikkerhet er det viktig å bruke hjelm og passende beskyttelse.

Håndtaket på styret er ergonomisk og høydemessig kan styret også justeres for å passe barnets alder og høyde. Denne løpesykkelen er en av de dyrere på markedet, men til tross for litt høyere pris er den veldig populær og har gode anmeldelser.

3. På tredjeplass kommer løpesykkelen fra Kinderkraft Runner 

Fordeler

 • Laget av tre
 • Med ringeklokke og grepsvennlige håndtak
 • Gummihjul

Ulemper

 • Enklere montering kreves ved levering

Spesifikasjoner

Mer om Kinderkraft Runner 

Denne løpesykkelen fra Kinderkraft er for deg som er på jakt etter en lett løpesykkel i tre. De grepsvennlige håndtakene og ringeklokken er noe som mange brukere trekker frem som store fordeler med akkurat denne modellen. Det krever en veldig enkel montering ved levering, men dette ordnes enkelt og det ligger en enkel instruksjonsvideo på YouTube for de som føler seg usikker. Dekkene er laget av punkteringsfri gummi og går stille, mange velger å starte sykkelkarrieren innendørs hvor risikoen for å bli skikkelig truffet er mindre.

Treleker er noe som har gjort et stort comeback de siste årene og denne modellen er intet unntak. Denne løpesykkelen har også en justerbar høyde på salen, som gjør at barnet ditt kan begynne å teste balansen like før 24-36 måneder. La aldri barnet ditt være uten tilsyn under bruk og bruk alltid passende beskyttelse og hjelm!

4. På fjerdepladsen kommer løpesykkelen fra STIGA Runracer

Fordeler

 • Stillegående hjul
 • Solide håndtak med godt grep
 • Konstruksjonen og håndtakene tåler tøffe grep, noe som vanligvis er tilfellet med små barn
 • 10 tommers hjul

Ulemper

 • Litt høyere prisbilde

Spesifikasjoner

Mer om STIGA Runracer

STIGA runracer er en populær løpesykkel som de aller minste kan begynne å bruke allerede rundt 2-årsalderen. Dekkene er 10 tommer, som er den minste varianten. Denne modellen tåler litt tøffere grep ettersom stålrammen og de solide håndtakene er designet for å tåle både å slippe og kastes i bakken av de små brukerne. Dekkene er stillegående og punkteringsfrie, noe som gjør at mange starter med å teste sin nye løpesykkel innendørs. Når barnet begynner å føle seg mer og mer trygt, kan du sakte starte utendørs.

STIGA Sports sprintsykler forbindes med god kvalitet og høy slitestyrke, det samme er denne modellen. Det eneste negative vi kan se er at fargespekteret er begrenset til grå/sølv og sort og at de blir raskt utsolgt.

5. På femteplass kommer løpesykkelen fra Pinepeak

Fordeler

 • Fjæring bak
 • Anbefalt alder allerede fra 1,5 år
 • 10 tommer

Ulemper

 • Kun to farger

Spesifikasjoner

Mer om Pinepeak

Løpesykkelen fra Pinepeak er den beste budsjettløpesykkelen i vår sammenligning. Prismessig får du mye sykkel for pengene! Denne modellen har også den eneste varianten i vår sammenligning, en fjæring bak, perfekt for å øke komforten selv på de mest skitne grusveiene. Hoppesykkelen fra Pinepeak har også justerbar høyde på salen og som eneste balansesykkel i vår best i test har den anbefalt alder fra 1,5 år.

Modellen kommer i to forskjellige farger, rosa og blå. Veganske skinndetaljer på både håndtaket og salen gjør mye for inntrykket, de lette dekkene gir litt retro-preg og setter heller ingen merker ved bruk innendørs. Avslutningsvis et veldig godt budsjettvalg for barnets første sykkel!

Kjøpeguide – Hva du bør tenke på når du kjøper en løpesykkel

Når du skal kjøpe løpesykkel eller balansesykkel er det fremfor alt størrelsen på dekkene du bør se på. Jo yngre barnet er, jo mindre dekk skal den tiltenkte sprintsykkelen ha. Det er viktig å velge en løpesykkel som er riktig størrelse for ditt barn. Hvis sykkelen er for stor eller for liten, kan det påvirke hvor lett eller vanskelig det vil være for barnet ditt å bruke den.

Justerbar høyde

En god løpesykkel bør ha justerbar salhøyde og eventuelt også justerbar høyde og senkestyre. Dette gjør det enklere for barnet ditt og lar deg tilpasse treningssykkelen til barnets størrelse og evne. Feil høyde eller for lav høyde kan gjøre det mye vanskeligere for barnet ditt å manøvrere og få kontroll over den nye sykkelen sin. I tillegg er det viktig at barnet ditt føler at det har kontroll og føler seg trygg med sin nye leke. Det fører vanligvis til hyppigere bruk!

Finn best i test løpesykler og balansesykler hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test løpesykler og balansesykler hos oss på Testjakt.no!

Materiale

Løpesykler kan lages i forskjellige materialer som plast, tre eller metall. Hvert materiale har sine fordeler og ulemper. For eksempel er plastsykler lette og slitesterke, mens tresykler gir et naturlig og klassisk utseende. En lett løpesykkel er lettere for barnet å håndtere og styre. Tyngre sykler kan være vanskeligere å kontrollere og kan trette barnet raskere.

Dekk og dekkdimensjoner

Store dekk gir bedre stabilitet og bedre kjøreegenskaper på ujevnt underlag, mens mindre dekk gir jevnere kjøring og lettere manøvrerbarhet. De vanligste størrelsene er 10-tommers løpesykler eller 12-tommers løpesykler. For de yngre syklistene anbefales en mindre modell på 10 tommer, for de litt større og høyere barna kan det passe bedre med 12 tommer.

De fleste balansesykler og sprintsykler på markedet har punkteringsfrie dekk i en eller annen form for plast eller gummi. Dette er en fordel slik at du ikke får punktert dekk eller luft i dekkene. I tillegg er det greit å trene på balansesykkelen innendørs i starten for å bedre balansen og få muligheten til å bli kjent med sykkelen.

Håndbrekk

Noen balansesykler har håndbremser, som kan være en flott funksjon for å lære å bremse og forbedre sikkerheten. Dette valget er viktigst å se etter for de litt større barna da de har størst sannsynlighet for å komme opp i litt høyere hastigheter.


Prisen

Prisen kan variere mye mellom ulike løpesykler, i vår test av løpesykler har vi valgt ut modeller i ulike prisklasser slik at du som forbruker kan finne noe som passer deg. Det er viktig å finne en sykkel som passer ditt behov og budsjett, samtidig som den selvfølgelig skal være av god kvalitet.

Bruk hjelm og beskyttelse

Det viktigste når barnet ditt begynner å trene balanse og bruke sin nye løpesykkel er at barnet har en god sykkelhjelm som passer størrelsen på hodet og sitter godt. I tillegg til dette kan du også supplere med eventuelle lette knebeskyttere, håndleddsbeskyttere og armbeskyttere. Hvor mye beskyttelse barnet ditt skal ha er opp til deg som forelder, det viktigste er alltid hjelmen! Selv litt tykkere klær som skallbukser eller fleecebukser beskytter mot riper fra asfalt og gjør at barnet blir mindre redd om det skulle falle med sykkelen. Unngå bare ben, i det minste til barnet ditt har funnet grunnleggende balanse og blitt kjent med den nye sykkelen sin.

Sammendrag

Avslutningsvis bør du velge en løpesykkel som er lett, justerbar, i riktig størrelse, med passende dekk og om mulig håndbrems ut fra barnets alder. Vurder barnets alder, ferdigheter og preferanser når du velger sykkel.

Mange velger i dag å hoppe over trehjulssykkelen og gå rett på løpesykkelen i stedet. Erfaringer og undersøkelser viser at mange barn raskt finner balansen, og kan da lettere gå over til vanlig sykkel. Tidligere brukte alle barn støttehjul, noe som har forsvunnet mer og mer. Velger du å kjøpe løpesykkel eller balansesykkel i de første årene, vil barnet ha øvd på god balanse og vil lettere takle overgangen til den klassiske “tohjulingen”/ekte sykkel rundt 5-6 års alderen. En god løpesykkel gir stor bevegelsesglede og er noe som vi i testpanelet anbefaler på det sterkeste!

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 29/06/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test