Beste Lekehus/Lekestue For Flott Utelek (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke lekehus er best i tester ifølge vårt testpanel!

En lekestue kan være et magisk fristed i hagen din. Barna kan drømme seg bort i sin egen lille verden mens foreldrene tar seg et velfortjent pust i bakken. Lekestuene kommer i mange varianter og priser.

En lekehytte eller dukkehus forenkler lek og moro for de små. Her kan barna sette fantasien i spill enten de er mer private, eller kanskje de vil invitere til salg av boller og muffins i dagens kreative lekestue?

1. Vinner og best i test ble lekestue fra KidKraft Lekestue Tre

Fordeler

 • Romslig, God kvalitet
 • Mange detaljer
 • Med benk for hvile og boller og saft

Ulemper

 • Ikke noe vesentlig

Spesifikasjoner

Mer om KidKraft Lekestue Tre

Dette nydelige lekehuset er det perfekte valget for de som ønsker et lekehus med gode anmeldelser og fornøyde brukere. Plasser den i hagen og nyt at barna kan tilbringe timevis med å leke hjemme, handle og andre spill.

Lekestue har flere vinduer for godt lys og solid dør. På den ene siden kan virksomheten styres og boller selges. I pausene kan barna hvile på benken med en piknikbord på den ene siden. Det er også en postkasse plassert i lekehuset. Taket er vanntett og solid. Hytta er laget av tre, noe som gjør den enkel å vedlikeholde, bedre enn plast! Du monterer enkelt lekestue med de ferdigmonterte delene.

2. På andreplass kommer lekestue fra Woodlii Lekestue Natur

Fordeler

 • Trygg og sikker
 • Kan gjøres personlig og males

Ulemper

 • Ubehandlet tre

Spesifikasjoner

Mer om Woodlii Lekestue Natur

Woodlii Lekestue Natur er den perfekte gaven til barn som drømmer om å åpne sin egen kiosk. Stuen er laget i kinesisk tre og kan lett gjøres personlig og kreativ ved å male den i ønskede farger. Vil du ha et personlig produkt, kan denne anbefales på det sterkeste.

Dette er en lekestue med tre vinduer og en dør med luke som gjør den svært allsidig. Vinduene har en utskåret del i midten som gjør det umulig for barnet å klemme fingrene, og er et utmerket valg for alle små eventyrere.

3. På tredjeplass kommer lekestue fra Woodlii Lekestue, Hvit/Rosa

Fordeler

 • Holdbare materialer
 • Impregnert

Ulemper

 • Ikke kjønnsnøytralt design

Spesifikasjoner

Mer om Woodlii Lekestue, Hvit/Rosa

Woodlii lekestue hvit/rosa er en sjarmerende hytte i tre som er impregnert med vannbasert lakkering for best mulig holdbarhet. Den kan stå både ute og inne, men er kanskje best til utebruk da den har mindre muligheter for lufting enn andre modeller.

Den minimalistiske lekestue har et søtt design med hvite og rosa detaljer, og står som en flott kandidat blant barna. Både venner og familie kan inviteres året rundt, men det kan lønne seg å bruke overtrekk over hytta på vinteren for å bevare fargene og treverket.

4. På fjerdeplass kommer lekestue fra KidKraft Verksted Hobby

Fordeler

 • Med skriving for skrivebord
 • Lite vindu
 • Mange detaljer
 • Mye oppbevaring og smarte løsninger
 • Perfekt for det kreative barnet

Ulemper

 • Litt trangt for mer enn maks 2 barn på grunn av alle detaljene

Spesifikasjoner

Mer om KidKraft Verksted Hobby

Det fine verkstedet fra Kidkraft er helt fantastisk med masse detaljer og greier som følger med levering. Dette lekehuset inviterer til lek og fantasien flyter med alle de fine fargene og tilbehør.

Smoby lekehus er laget av plast, men plasten er UV-behandlet for bedre å tåle slitasje fra vær og vind. Både vinduer og dører kan lukkes. Anbefalt alder er fra 3 år og passer perfekt for de minste barna!

5. På femteplass kommer KidKraft Garden View Lekestue Utendørs

Fordeler

 • Klassisk design
 • Romslig
 • Mange detaljer
 • Batteridrevet ringeklokke

Ulemper

 • Batterier ikke inkludert

Spesifikasjoner

Mer om KidKraft Garden View Lekestue Utendørs

KidKraft Garden View Lekestue er en lekestue med sjarmerende stil lignende en fransk hytte ved havet. Her kan fremtidige Michelin-kokker boltre seg i kreativiteten, med et inspirerende lekekjøkken som inkluderer både menytavle, store provanske vinduer og medfølgende tilbehør. Detaljer som takkete tak, karnappvinduer og vindfløy gir stuen et klassisk preg.

Kidkraft lekestue er laget i slitesterke materialer som sedertre, plast og metall, som gjør den velfungerende både ute og inne. Den romslige lekehytta gir også god lufting, takket være åpninger i både vinduer og døren. En vask og en benk setter prikken over i-en for småbarnas lek.

Kjøpsguide

Når du først har bestemt deg for å kjøpe en lekestue til dine barn, er det viktig å vite hvordan du skal velge riktig produkt, tilpasset deres behov og ønsker. Tenk gjennom blant annet plassering, bruksområde og design på forhånd.

Videre bør du også fastslå om lekestuen hovedsakelig er ment for de minste, eller om det bør være mulig for barna å leke med den i flere år fremover. Ønsker dere en utsmykket stue, eller noe mer nøytralt?

Plassering av lekestuen

Det første man bør tenke på før man velger lekestue, er hvor denne skal plasseres. Er det en hytte som hovedsakelig skal brukes inne, eller skal den stå ute hele året? Se også muligheter for nedmontering eller oppbevaring om nødvendig.

Materialer og kvaliteten på disse er spesielt viktig når det gjelder bruksområde, da lekehuset brukes ofte, og gjerne av flere barn samtidig. Hytter av tre bør impregneres ved utebruk, mens hytter i plast gjerne falmer i fargen ved mye sol.

Finn best i test lekestue/lekehus hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test lekestue/lekehus hos oss på Testjakt.no!

Materialer

Velg et materiale som er tilpasset deres behov. Skal hytta stå ute hele vinteren, kan impregnert treverk lønne seg. Dekk gjerne til stuen med et trekk når den ikke er i bruk for ekstra beskyttelse.

En lekestue er hovedsakelig laget og designet for barnas underholdning, men hele familien bør være enig i hyttas utseende da den er synlig for alle. Velg derfor et utseende som passer for hele familien.

Størrelse

Størrelsen på lekestuen er selvsagt også en viktig del av denne planleggingen. Om den skal stå innendørs, bør dere måle opp plassen på forhånd og sjekke om den har plass på barnerommet eller i kjellerstuen.

Skal hytta stå utendørs, kan det også lønne seg å måle opp området. På denne måten kan dere lettere se for dere hvor mye plass av hagen lekestuen kommer til å bruke.

Hvorfor kjøpe en lekestue?

Har man kreative barn som liker å drømme seg bort i sin egen verden, er en lekehytte et utmerket valg. En lekehytte best i test gir en utmerket mulighet for barna til å bruke fantasien og å leke på eget initiativ.

De beste lekestuene har et personlig preg over seg, og fargene og designet setter i gang barnas kreativitet. Litt eldre barn kan også synes det er gøy å overnatte med soveposer i dukkehuset, som del av leken.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 26/07/2023 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test