Beste Lekebiler/Gåbiler For Barn Som Liker Biler (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke lekebiler/gåbiler som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Gåbil er et populært leke- og hjelpemiddel som passer for små barn som nettopp har lært seg å gå og frem til 2-3 årsalderen. De er morsomme for barna og bidrar til bedre motorikk og balanse.

En gåbil er ideell for å styrke barnas koordinasjon på en gøyal måte. Den gir støtte når barnet går, samtidig som balansen styrkes og motorikken bedres. Når barna blir litt eldre, er det også stas å kjøre hverandre rundt!

1. Vinner og best i test ble gåbilen fra Skip Hop Zoo Ride-On Toy 3-i-1 Rev

Fordeler

 • Tre funksjoner
 • Spennende detaljer

Ulemper

 • Kun innendørs bruk

Spesifikasjoner

Mer om Skip Hop Zoo Ride-On Toy 3-i-1 Rev

Zoo Ride-On-Toy har tre funksjoner og kan brukes som gåvogn, gåbil og sparkesykkel. Den vokser med barnet, og dere vil ha glede av den i flere år. Leketøyet er utstyrt med en praktisk boks der barnet kan legge favorittlekene sine samt en knapp på styret for lys og lyder!

Zoo Ride-On Toy stimulerer barnets balanse, koordinasjon og motoriske utvikling på en festlig måte gjennom flere år! Leken brukes først som gåvogn og deretter forvandles den enkelt til gåbil. Når barnet er større, fjernes setet og styret heves for å gjøre leken om til sparkesykkel.

2. På andreplass kommer gåbilen fra BIG Bobby Car Classic

Fordeler

 • Klassisk design
 • Miljøvennlig og sikker

Ulemper

 • Maks 50 kg

Spesifikasjoner

Mer om BIG Bobby Car Classic

Classic Car , Bobby Car passer for barn fra 1 år og oppover. Den har i mange år vært en favoritt og stukket av med prisen beste gåbil. På denne leken i klassisk sportsbil design bruker barna bena for å få fart.

Denne klassikeren Bobby Car har lenge vært i toppsjiktet i enhver gåbil test. Den oppfyller alle sikkerhetskrav og er produsert i miljøvennlige materialer. Den har et tidløst design og er dessuten ustyrt med en tute som garantert faller i smak hos barna.

3. På tredjeplass kommer gåbilen fra Kids Concept Aiden Gåbil Retro

Fordeler

 • Miljøvennlig materiale
 • Tidløst design

Ulemper

 • Lite egnet utendørs

Spesifikasjoner

Mer om Kids Concept Aiden Gåbil Retro

Ønsker du at barnet ditt har en gåbil som likner på de våre besteforeldre hadde? Denne retrobilen fra Kids Concept Aiden har et klassisk design og er produsert i tre. Hjulene er dekket med gummi slik at bilen er så godt som lydløs.

Dette er en gåbil som dere garantert blir fornøyd med. Med gummi rundt hjulene er bilen lydløs og skader ikke gulvet. Den er i tre og svært robust. Designet er tidløst, og gåbilen vil gli inn som en del av innredningen i ethvert hjem.

4. På fjerdeplass kommer gåbilen fra Mini Speeders Gåbil Lil Racer

Fordeler

 • Retro design
 • Kvalitetssikret metall
 • Fin interiørdetalj

Ulemper

 • Ikke egnet utendørs

Spesifikasjoner

Mer om Mini Speeders Gåbil Lil Racer

Dette er en sjarmerende gåbil som garantert vil falle i smak hos barn som er glade i kjøretøy. Bilen har utmerkede kjøreegenskaper med roterbare hjul slik at barnet kan bevege seg i alle retninger. Den er produsert i kvalitativ materiale og er lett å holde ren ved hjelp av en fuktig klut.

Mini Speeders Gåbil Lil Racer er en liten bil som vil bidra til å utvikle barnets motorikk, styrke og balanse på en morsom måte. Det er et populært element i den skandinaviske interiørstilen og sees ofte i nøye innredede barnerom. En klassiker som kan gis videre til venner og bekjente.

5. På femteplass kommer gåbilen fra STIGA Mini Rider Go Firehjuling

Fordeler

 • Innendørs og utendørs
 • Ergonomisk håndtak

Ulemper

 • Maks 20 kilo

Spesifikasjoner

Mer om STIGA Mini Rider Go Firehjuling

Dette er en gåbil eller firehjuling som er utviklet med funksjonalitet i tankene. Håndtaket er ergonomisk for et godt grep. Den svenske produsenten har tatt høyde for skandinavisk klima, for hjulene er sterke og utformet for å passe ypperlig til både innendørs og utendørs bruk.

Stiga er en kvalitetssikker produsent og Mini Rider Go gåbil er ikke et unntak. Hjulene er store og robuste noe som gir bilen utmerket trilleevne og gjør den svært stødig. Bilen kommer i blå og rosa, begge med sorte hjul og hvite felger.

Kjøpguide – Velg en god gåbil

En gåbil gir mye lek og moro, samtidig som den bidrar til barnets styrke, koordinasjon og balanse. Ved valg av gåbil til barnet er det flere faktorer å ta hensyn til. Blant annet barnets vekt og motoriske utvikling.

Det finnes et bredt spekter av gåbiler på markedet. Når dere skal velge gåbil, er det en selvfølge at den er stødig ettersom hovedfunksjonen er å fremme motorisk utvikling. Andre faktorer avhenger av estetiske preferanser, budsjett og barnets utviklingsnivå.

Den bør passe for de aller minste

For de aller minste kan gåbiler med foreldrehåndtak være et lurt alternativ. Da har foreldrene kontrollen og kan styre barnet rundt. De fleste håndtakene er dessuten avtagbare slik at de kan fjernes når barnet blir eldre og har bedre kontroll.

De aller minste barna kan ha utfordringer med å styre og bremse en gåbil. For optimal sikkerhet kan det derfor lønne seg å velge en gåbil med foreldrehåndtak. Da unngår dere unødvendige skader på barn og gjenstander.

Finn best i test gåbiler/lekebiler hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test gåbiler/lekebiler hos oss på Testjakt.no!

Den bør være flerfunksjonell

Mange gåbiler har flere funksjoner. De kan forvandles til nye kjøretøy som sparkesykkel, etter hvert som barnet utvikler seg, eller rett og slett blir lei av leken. Et flerfunksjonelt kjøretøy har barnet glede av lenge.

Barn utvikler seg raskt og får stadig behov for nye utfordringer. For å unngå investeringer i mange leker er en flerfunksjonell gåbil smart. Da sparer dere miljøet og velger en løsning som følger barnets utvikling.

Den bør være robust og sikker

En gåbil er utviklet med tanke på å styrke barnets motoriske utvikling, styrke og balanse. Noen har gummibelagte hjul noe som styrker sikkerheten. Flere gåbiler er dessuten CE-merket som betyr at de tilfredsstiller alle sikkerhetskrav.

En gåbil er ment for å vare i noen år. Den bør derfor være produsert i robust materiale som tåler daglig bruk og en smell når barnet utfolder seg på en uvøren måte.

Når trenger du å bruke en gåbil?

På samme måte som en rullator gir støtte til eldre eller andre som har problemer med å gå, hjelper en gåbil barna med å komme seg rundt. Flere gåbiler har blitt kåret best i test.

En gåbil bidrar til barnets motoriske utvikling på en gøyal måte. Barnet vil oppdage at han eller hun kan komme seg fort frem på egenhånd. Flere gåbiler har blitt kåret best i test på grunn av kvalitet, design og funksjon.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test