Beste Kjottkvern [Topp 3 2021]

Innlegget inneholder reklame gjennom annonseringskoblinger.

BEST I TEST
kjøttkvern best i test Bosch MFW68660
Bosch MFW68660
  • Kjøttkvern av høy kvalitet som passer for deg som stiller høye krav!
BÄSTA BUDSJETT
beste kjøttkvern MFW3850B CompactPower
MFW3850B CompactPower
  • Kjøttkvernen for deg som vil ha det praktisk!
BESTE PREMIUM
beste kjøttkvern Steba STMG1600V6
Steba STMG1600V6
  • En kraftig og solid kvern med allsidig tilbehør!

Vinneren av kjøttkvern best i test, ble MFW68660 kjottkvern. Med denne kverna kan du jobbe effektivt og den kommer med et stort utvalg av tilbehør. Den kverner 4,3 kilo i minuttet. Dette er helt klart en av de raskeste kjøttkvernene på markedet. Ved hjelp av 3 ulike skiver kan du velge tykkelsen på kjøttfarsen. Les mer nedenfor, så får du vite hvorfor nettopp denne kverna ble kåret til best i test.

Vinneren MFW68660 kjottkvern jobber stabilt og man hører ingen høy, forstyrrende lyd når den arbeider. Den har også en smart ryggefunksjon som gjør at den kan gå tilbake dersom arbeidsprosessen plutselig skulle stoppe. Kverna er dessuten laget i flott design og kan med fordel stå på kjøkkenbenken når den ikke brukes. Den inneholder også tilbehør som kan brukes til å lage pølser dersom du ønsker det. Les mer nedenfor!

Fordeler

Ulemper

MFW68660 Kjottkvern er den beste av de 3 vi testet grunnet sin høye kvalitet. Du kan jobbe effektivt og den gir ikke fra seg høy, forstyrrende lyd når den arbeider. Ved hjelp av 3 ulike skiver kan du bestemme tykkelsen på farsen. Den kan kverne opp til 4,3 kilo i minuttet.

MFW68660 kjøttkvern best i test er helt klart blant de raskeste maskinene på markedet. Den har et lekkert og innbydende design som gjør at den fint kan stå på kjøkkenbenken når den ikke brukes. En god og praktisk ryggefunksjon sørger for at prosessen går bakover dersom arbeidet av en eller annen grunn skulle stoppe.

Dette er kjøttkverna for deg som stiller høye krav! Du kan si det er Boschs toppmodell og det merkes virkelig i dens prestasjon. Du kan velge mellom tykkelsene 3, 4.8 og 8 mm på kjøttfarsen. Kjøttkverna har mye tilbehør, også dersom du har lyst til å bruke den til noe annet enn kjøtt. Du finner tilbehør til å kutte grønnsaker og til å lage fruktjuice.

Fordeler

Ulemper

MFW3850B CompactPower Kjottkvern 1800W kommer som nummer 2 i rekken. Kjøttkvernen maler kjøttet både raskt og effektivt. Den kan også brukes til fisk og grønnsaker. Tilbehøret er i rustfritt stål og har god holdbarhet. Kverna er både praktisk, håndterbar og er enkel å rengjøre. 

Ved hjelp av smarte gummiføtter står den fast på bordet. Den tar heller ikke mye plass. Med denne kverna kan du lage kjøttfarse i flere tykkelser. Det er også gode muligheter til å lage pølser, kjøttboller eller rett og slett kutte grønnsaker. I tillegg har den en juicepresse som gir deg mulighet til å lage fruktjuice.

Kverna har kompakte og fleksible løsninger. Den har mye praktisk og godt tilbehør. Dette er en bra deal for deg som vil ha det enkelt. Prisen er også lavere enn kjøttkverna på første plass. Velger du denne kverna, får du kanskje ikke det største utvalget, men rett og slett en god arbeidsmaskin til en nøktern pris.

Fördelar

Nackdelar

På tredje plass kommer Steba STMG1600V6 Kjottkvern. Dette er en moderne kjøttkvern som har et tydelig LCD-display der du får god informasjon om de ulike innstillingene som brukes. På displayet kan du blant annet måle temperatur på motoren. Kverna er også prisgunstig og god til hverdagsbruk. Den kan derimot ta litt plass på kjøkkenet.

Kverna er et godt valg for deg som heller mer mot innovative produkter. Med sin praktiske LCD-skjerm kan riktig bruk stilles inn. Den kommer med seks automatiske programmer, som alle er tilpasset bruken. De ulike programmene du kan velge mellom er kjøtt, kjøttdeig, fryste varer, fisk, juice og et multivareprogram. Stiller du inn riktig program, arbeider maskinen automatisk.

Kjøttkverna er både kraftig og solid, og er produsert av det tyske selskapet Seba. Den er innovativ og klar for moderne bruk. Dessverre tar den også mye plass på kjøkkenet. Det er ulempen. Mange smarte finesser gjør den derimot enkel for nybegynnere å anvende. Ved hjelp av 3 ulike skiver, kan du velge tykkelse på kjøttfarsen.

🛒 De beste prisene vi fant for Steba STMG1600V6

Last updated: 2021-07-19 16:19:15

Velg riktig kjottkvern

En god kjøttkvern maler kjøttet effektivt og har samtidig flere smarte og praktiske tilbehør til anvendelse. Den bør også ta lite plass når det kommer til oppbevaring, i tillegg til å være et smart kjøkkenverktøy som kan brukes av hele familien. Ved kjøp av en kjøttkvern kan du reflektere over punktene som følger nedfor.

Hva trenger du kjøttkverna til? Du må bestemme deg for hvorfor du trenger kverna. Kjøttkverna åpner for nye muligheter på kjøkkenet. Du kan male din egen kjøttfarse og dessuten bruke den til å lage fiskeprodukter, som fiskekaker. Med mange kjøttkverner har du også muligheten til å lage juice, og til å kutte og rive frukt og grønnsaker.

Praktisk

Den bør være enkel å bruke for hele familien. Anvendelighet er et viktig kriterium for at den blir brukt i hverdagen. Dessuten kan det være en fordel at funksjonene og tilbehøret er fleksibelt. Kjøper du en kjøttkvern som kan brukes til mer enn bare kjøtt, sparer du i andre enden både plass på kjøkkenet og penger fordi den kan erstatte andre maskiner.

Kverna bør være solid og tåle en trøkk. Rustfritt stål er å foretrekke. Den bør være enkel å rengjøre på en praktisk måte. Tilbehøret bør kunne vaskes i oppvaskemaskin. Dette er også praktisk i forhold til hverdagsbruken. Du bør i forkant definere behovet ut fra bruken. Ikke kjøp en maskin med funksjoner du aldri kommer til å bruke.

Oppbevaring

En kjøttkvern kan lett bli en stor maskin som tar mye plass i et skap. Alle modeller er ulike og noen tar derfor mer plass i skapet enn andre. Dersom du har begrenset plass bør du se etter modeller som er små og hendige. Størrelsen kan bety noe. Velger du en modell med lekkert design, kan de stå på kjøkkenbenken hele tiden. Det kan være plassbesparende.

Velger du en kjøttkvern som tar mye plass, så kan du også finne løsninger som fordeler tilbehøret på en enkel og praktisk måte. Alt avhenger av bruken og hvilken hjelp maskinen gir deg. Dette er på mange måter «din assistent» på kjøkkenet, og i noen tilfeller kan de store maskinene ha så gode praktiske fordeler at man i mindre grad bryr seg om plassen de tar.

Rengjøring

Rengjøring av maskinen er viktig i forhold til hygieniske forhold på kjøkkenet. Unngå at det samler seg bakterier i tilknytning til matlagingen. Det kan være en risiko å ikke rengjøre godt nok når rått kjøtt og rå fisk brukes i maskinen. Undersøk alltid om tilbehøret kan vaskes i oppvaskemaskin. Dette utgjør en vesentlig forskjell.

Tar kjøttkverna liten plass, blir det også enklere å rengjøre kjøkkenbenk, skap eller andre steder der kjøkkenkrana oppbevares. Det er alltid en fordel å ha gummifester som fester rengjøringsmaskinen til kjøkkenbenk. Ved fastlåste maskiner kan møkk og bakterier i større grad kapsles inn under produktet. Ved hjelp av gummifester kan du med jevne mellomrom løfte maskinen opp og rengjøre underlaget.

Dyrt er ikke alltid best

Vinneren i best i test er ikke nødvendigvis «dyrest i test» eller den maskinen som inneholder mest tilbehør. Det er viktig at man skiller mellom praktisk hverdagsbruk for folk flest og profesjonell bruk innen industri av mat. Noen er også spesielt interessert i å utforske stadig nye muligheter på kjøkkenet, og da kan det i disse tilfellene være et riktig valg å kjøpe høykvalitetsprodukter.

Eksempler på matvarer vi snakker om til «praktisk bruk» er kverning av kjøtt og fisk, oppkutting eller riving av grønnsaker og frukt, samt pressing av fruktjuice. Ut over det trenger du ikke noe mer fancy funksjoner. Noen opplever de digitale løsningene som enklere å ta i bruk i en verden som blir mer og mer digital. Andre er mindre opptatt av det.

Spørsmål og svar

Svaret er soleklart ja, men legg merke til de ulike funksjonene som tilbys. Det er viktig å tenke praktisk anvendelighet. Ikke velg kjøttkverna dersom den inneholder funksjoner som ikke gir noen mening for din bruk.

Nei, ikke nødvendigvis. Bruken av de ulike kjøttkvernene varierer. For noen kan en spesiell særinteresse for mat føre til at man velger en mer eksklusiv utgave. For den jevne forbruker derimot, er ikke nødvendigvis de eksklusive variantene et godt kjøp.

Svaret er nei. En kjøttkvern kan brukes til kjøtt og fisk, men også til grønnsaker og frukt. Noen velger også å lage kransekakemasse ved hjelp av kjøttkverna. Kverna kan også brukes til å lage deig til raspeballer/komle.

Dette er et godt spørsmål og dessuten viktig å tenke på! Årsaken til at du i startfasen skal tenke igjennom hva du faktisk trenger den til, er nettopp at du ikke skal kjøpe noe som ikke blir brukt.

Best i test Kjottkvern

Å velge riktig kjøttkvern avhenger av hva du skal bruke den til. Du bør velge en praktisk løsning som er tilpasset din hverdagsbruk. Maskinen bør også være enkel å rengjøre, samt ikke ta for mye oppbevaringsplass. I tillegg bør du tenke på hvilke matvarer du ønsker å bruke den til. Har du noen spørsmål eller kommentarer ut over det, skriv gjerne dette i kommentarfeltet nedenfor.

Best i test kjøttkvern

  1. Praktisk bruk – Bosch MFW68660
  2. Moderat pris – MFW3850B CompactPower
  3. God kvalitet – Steba STMG1600V6

Dette er en «best i test» gjennomgang av kjøttkverner og vi anbefaler de tre som nå er henvist til i artikkelen. Hvilken kjøkkenmaskin som passer deg best avhenger av hva du skal bruke den til. Maskinen bør være praktisk og tilrettelagt ditt behov. Vi har dessuten valgt ut noen maskiner med relativt moderat pris fordi vi vet at den jevne forbruker trenger realistiske alternativer. Samtidig må god kvalitet være en viktig del av valget.

Referanser

Alle de 3 kjøttkvernene kan kjøpes for en rimelig penge i nettbutikken Kitchentime. Produktene er produsert av Bosch eller Steba, begge leverandører av kjente varemerker til høy kvalitet og bra pris. Du finner dem også i andre nettbutikker dersom du leter litt på nettet.

Legg igjen en kommentar