Beste kjeledress for varierende vær (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke dresser for barn er best i test ifølge vårt testpanel!

En kjeledress kan være så mangt. Det finnes tykke vinterdresser, tynne sommerdresser, fleecedresser og alt midt imellom. Uansett type er en slik dress verdt å investere i. Den vil holde barnet ditt både tørr og varm, og gir en god beskyttelse for vær og vind gjennom hele året.

En kjeledress er designet for å brukes av aktive barn. Den kommer som en hel dress, slik at snø, is og vann ikke kan snike seg inn i åpningen mellom bukse og jakke. Dressen er også tilpasset årstidene, og kommer i ulike tykkelser som gjør det enkelt å kunne bruke en dress uansett sesong.

Kjeledresser har mange gode funksjoner som gjør den til et ideelt klesplagg for alle barn. En sommerdress er tynn, og beskytter mot sur og kald vind. Parkdress og skalldress passer perfekt til kalde og våte dager, mens en kjeledress med polstring er det beste valget når gradene kryper nedover i takt med snøen som faller ned.

Fem beste kjeledress for barn

Vi har her samlet de fem beste kjeledressene som finnes på markedet nå. Dette er dresser som kan brukes i ulike sesonger, og som har egenskaper som gjør dem til et godt valg. Den dressen som scorer høyest er Gotland Vinterdress fra Reimatec. Dette er en god og varm vinterdress som er av høy kvalitet, har gode pusteevner, høy vannsøyle og en god passform.

1. Vinner og best i test ble Reimatec Gotland Vinterdress

Fordeler

 • Vann- og vindtett
 • Lettstelt med en god passform

Ulemper

 • Smale refleksdetaljer
 • Kun tre fargealternativer

Spesifikasjoner

Mer om Reimatec Gotland Vinterdress

Gotland vinterdress er en kjeledress som byr på god kvalitet, gode egenskaper og et pent og klassisk design. Kjeledressen er både vann- og vindtett, og har en høy vannsøyle. Den er laget av behagelige materialer som gjør dressen lett og ledig, slik at barns aktivitet ikke blir forhindret av en tung dress.

Materialer er ikke bare behagelig, det er også smuss avstøtende, slik at dressen blir meget enkel å holde renn. For god beskyttelse mot vær og vind har dressen et behagelig fôr på innsiden, og ekstra isolering over rompa. Dette er en kjeledress som vil holde barnet god og varm i all slags snølek.

Dressen kommer med både hette og fotstropper. Hetten kan du enkelt ta av og festes på igjen, samtidig som den kan justeres for å beskytte mot sur vind. Fotstroppene er laget av slitesterkt silikon, og vil holde støvlene godt på plass slik at snø og vann ikke kan komme inn i barnets kjeledress.

Gode egenskaper som vann- og vindtett materiale er vel og bra. Kjeledressen kan brukes ute i all slags vær, og barnet holder seg både varm og tørr. For beskyttelse kommer dressen også med fine refleksdetaljer. Detaljene gjør det enklere for bilister å se barnet i mørket, slik at det kan ferdes trygt både på dagtid og på kvelden.

2. På andreplass kommer Didriksons Björnen Vinterdress

Fordeler

 • Ermer og bein kan forlenges
 • Mange tydelige refleksdetaljer

Ulemper

 • Noe lav pusteevne
 • Tåler tørketrommel dårlig

Spesifikasjoner

Mer om Didriksons Björnen Vinterdress

Björnen fra Didriksson er en av de beste kjeledress i vår test. Kjeledressen scorer høyt på grunn av de mange egenskapene dressen har, samt den gode kvaliteten på materialene. Dressen kommer også med en smart funksjon som gjør det mulig for dressen å vare lenger, nemlig Extended Size funksjonen.

Dette er vår nest best i test kjeledress ikke bare på grunn av funksjoner og smarte løsninger. Dressen scorer også høyt på design, passform og komfort. Den er laget av materialer av høy kvalitet, slik at dressen kan brukes uansett aktivitetsnivå barnet har.

For å sørge for at snø, vann og vind ikke kan trenger inn gjennom sømmer og andre åpninger er sømmene teipet og åpninger sikret. Hetten kan justeres og strammes, slik at vind og vann ikke kan trenge ned gjennom halsen. Dressen kommer også med fotstropper som er slitesterke og holder støvler og annet skotøy godt på plass.

Alt i alt er dette en vinterdress av god kvalitet som leverer på de punktene som er viktige. Dressen har en god passform, slik at barna kan bevege seg fritt og ledig rundt. Materialene byr på god beskyttelse, og dressen holder godt på varmen selv på kjølige dager.

3. På tredjeplass kommer Nordbjørn Bovall Softshelldress

Fordeler

 • Fint og morsomt mønster
 • God passform med plass til et lag under

Ulemper

 • Lav pusteevne
 • Ikke helt vanntett

Spesifikasjoner

Mer om Nordbjørn Bovall Softshelldress

Fra varme vinterdresser til en noe mer kjølig kjeledress. Bovall skalldress fra Nordbjørn er en dress som er laget av lette materialer og har et behagelig mykt fôr på innsiden for varme. Dressen er designet for å kunne brukes i mellomsesongene, slik som vår og sommer, og beskytter godt mot vær og vind.

Den kommer med teipede sømmer, fotstropper og justerbar hette, alt for å holde kjølig vær ute. I vår kjeledress test er dette noe av grunnen til at denne dressen scorer høyt. En annen grunn er prislappen, som er hyggelig sett i forhold til hvor mye dress du får.

Designet er unikt, og dressen kommer utelukkende med farger og mønster som appellerer til barn. Alle modellene har også en god passform, slik at det blir enkelt å leke utendørs uansett vær med denne dressen på. Utsatte områder, slik som knær og rompe, er også ekstra forsterket slik at dressen vil vare gjennom all slags lek.

Selv om dressen er beregnet for vår og tidlig høst kan den også brukes når gradene kryper nedover. Passformen gir god plass til et ekstra lag eller to under, slik at dressen kan brukes gjennom flere sesonger. Dette er en god og behagelig dress som vil appellere til barna.

4. På fjerdeplass kommer Lindberg Muddus Pile vindfleece

Fordeler

 • Behagelig fôr
 • Fleksible bruksområder

Ulemper

 • Kan ikke brukes alene i regnvær

Spesifikasjoner

Mer om Lindberg Muddus Pile vindfleece

Er barnet ditt en tilhenger av kjeledress og vil ha dette til mellomlag også er fleecedress fra Lindberg et supert alternativ. Dressen er laget i et behagelig fleecefôr som sørger for å holde barnet varm på kjølige dager. Den passer fint under alle slags yttertøy, og kan også brukes som ytterplagg alene på tørre dager.

For enkel av og påkledning har denne type kjeledress også to glidelåser, noe som er perfekt for barn i alle aldre.

Dressen kommer også i små størrelser, og er også et godt alternativ til små barn som skal sove i vognen eller fraktes i bilstol. Den gir god varme, og isolerer, samtidig som pusteegenskapene er gode. Barnet vil med andre ord forbli tørr og varm inne i denne dressen, uansett om den brukes til soving, som et mellomlag eller som yttertøy.

Denne vindfleecedressen er behagelig både inne og ute. Den har gode egenskaper som gjør den perfekt som mellomplagg, men fungerer også som yttertøy. Passformen er fin, og det er enkelt for barnet selv å kle av og på seg. Dressen byr med andre ord både det komfort og enkle løsninger for deg og barnet.

5. På femteplass kommer Polarn o. Pyret skalldress fôret

Fordeler

 • Avtakbart fleecefôr
 • Laget delvis av resirkulerte materialer
 • Tapede sømmer
 • Pusteevne

Ulemper

 • Litt saftigere pris
 • Gjerne med flere farger

Spesifikasjoner

Mer om Polarn o. Pyret skalldress fôret

Er du på jakt etter en virkelig god vektoverall, kan vi på det varmeste anbefale vår testvinner, Polarn o. pyrets foret vekt overall. Her har du alt du måtte trenge av funksjonalitet, og litt til! Den har et supermykt, varmende fleecefôr som enkelt tas av eller på ved hjelp av trykknapper.

Dette gjør også at du unngår tykke, ubehagelige gensere og lag. Å ha et “alt i ett”-plagg igjen skaper bedre bevegelsesfrihet for barnet ditt. Den har også en avtagbar hette som også kan tas av og på enkelt med trykknapper. Du kan være helt trygg med at barnet ditt vil holde seg varm i denne skalaen totalt sett, uavhengig av vind og vannmengde. Vannsøylen på minst 12 000 betyr at barnet ditt kan sitte i en sølepytt uten at vektovertrekket slipper vann igjennom. Noe som ikke er helt uvanlig når det kommer til våre små! Den har også fullt tapede sømmer!

For at barnet ditt skal ha mest mulig bevegelsesfrihet, har kjeledressen forhåndsbøyde ermer og knær. Den har også elastisitet rundt midjen, ermene og benene. Skala kjeledressen er tilgjengelig i størrelser fra 74-128. Størrelse 74-92 har to glidelåser i stedet for én, og kalles “baby”. Fra størrelse 98-128 har kjeledressen kun én glidelås og også andre ekstrafunksjoner for å øke slitestyrken, som ekstra slitesterkt stoff ved knær og rumpe. Den er laget av delvis resirkulerte materialer, noe som gjør at den også er vindtett. Pusteevne minst 5000 g/m2/24t.

Dette er valget for de som leter etter en vektoverall som skal brukes daglig under tøffe forhold. Har du et barn som elsker å være ute eller trenger du noe til førskole eller fritid? Denne jumpsuiten skuffer ikke! Eventuelt kunne man ønsket seg litt morsommere farger eller spennende mønstre.

Men vi i Testjakt mener at funksjonen vinner over fargevalgene. Polarn og Pyret er i det litt høyere prissegmentet. Imidlertid bør det tas i betraktning at deres filosofi er “tre barn i hvert plagg”. Klærne er av så høy kvalitet! Å selge brukt betyr ofte at du får tilbake en god del av det du har betalt, da Polarn o pyret har en god annenhåndsverdi. I tillegg er plaggene ofte i veldig god stand da ytterplaggene deres er kjent for sin kvalitet og slitestyrke.

Kjøpsguide – hvordan velge riktig kjeledress

Hvilken kjeledress som er den riktige å velge avhenger veldig av sesong. Skal du ha en dress som barnet kan bruke om vinteren er en vinterdress med god polstring det beste valget. Er du derimot på utkikk etter en kjeledress til mellomsesongen er en skalldress eller softshell dress et bedre alternativ.

Det du må tenke på når du skal kjøpe en dress er uansett passformen, hvilket aktivitetsnivå barnet har, og hvor dressen skal brukes. Ha fokus på barnet, dets fysikk og alder, og hva barnet har behov for av egenskaper.

Gi god beskyttelse

En kjeledress brukes som et ytterplagg for å beskytte mot vær og vind. Derfor må dressen også gi god beskyttelse, i form av varmt fôr, teipede sømmer på skalldressen, og materialer som tåler både vind og vann.

Det viktigste er at barnet holder seg tørr, er varm og har det komfortabelt inne i dressen. Og hvis dressen beskytter godt så vil ikke barnet hverken fryse eller bli våt.

Fotstropper for å holde sko på plass og hette med justering er også med på å gi god beskyttelse. Dette er ekstra egenskaper en dress har, og som bidrar til å gi en bedre beskyttelse mot vann og vind.

Finn best i test kjeledress for barn hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test kjeledress for barn hos oss på Testjakt.no!

Kjeledress laget av gode materialer

Gode materialer er viktig, ikke bare for kvalitet, men også for bevegelse og passform. Hvis dressen er laget av dårlige materialer vil den bli fort ødelagt, kan føles stiv og tung, og vil ikke bli brukt av barnet.

Gode materialer hjelper også på beskyttelsen, i form av pusteegenskaper og vannmotstand. Materialer som er av høy kvalitet har en god pusteevne, og tåler mer vann enn kjeledresser av dårlige materialer.

Materialene påvirker også hvordan dressen føles på. Lette og smidige materialer vil gi en dress som er lett å bevege seg i, og barnet kan opprettholde sitt aktivitetsnivå.

God bevegelighet

Barn er aktive, og de løper, hopper, danser og leker seg gjennom dagen. Både hjemme, i barnehagen og på skolen. For å kunne gjøre alt dette må de ha en kjeledress med god bevegelighet.

Kjeledressen må ha en god passform, slik at barna enkelt kan bevege både bein og skuldre. Samtidig må materialene være fleksible, og hverken fôr eller polstring for mye av.

Når kjeledressen har en god bevegelighet og en god passform vil barna bruke den. Og du slipper å få barn hjem som er våte og kalde fordi de ikke tok på seg dressen.

Når trenger du å bruke en kjeledress?

Kjeledressen er et allsidig plagg som gir god beskyttelse, og lar barnet samtidig være i aktivitet og påvirker bevegelsesfriheten i liten grad. Derfor er en kjeledress en viktig del av barnets garderobe, og får å gjøre det enklere for deg har vi samlet de fem beste i vår best i test for kjeledresser.

Disse kjeledressene vil holdet barnet ditt tørr, varm og komfortabel gjennom hele året. De har gode pusteevner, slik at barnet ikke blir klam og svett inne i dressen ved mye aktivitet. Den utvendige beskyttelsen er også god, med materialer som er både vind- og vanntette, og har en høy vannsøyle.

Kjeledressen er av god kvalitet, og holder en høy standard. De kan brukes både hjemme, i barnehagen og på skolen, og vil sørge for at barnet er komfortabel hele året rundt.

Ofte stilte spørsmål og svar

Hvilken kjeledress burde jeg velge til de ulike sesongene vi har i Norge?

Når det kommer til vinter og kjølige sesonger er en vinterdress eller godt fôret parkdress et godt alternativ. For vår og høst er en parkdress med fôr det beste valget, mens du om sommeren kan komme unna med en skalldress uten fôring på kalde dager.

Kan barnet bruke kjeledressen gjennom hele året, uavhengig av type dress det er?

Kjeledresser kan brukes gjennom hele året, men vi anbefaler ulike dresser til ulike sesonger på grunn av kulden. Er du ute etter en kjeledress som kan brukes som en helårsdress er en fôret parkdress det beste alternativet.

Hvor høy vannsøyle og hvor god pusteevne burde en kjeledress til barn ha?

Vannsøylen viser hvor mye vann kjeledressen kan utsettes for før det begynner å trenge gjennom. Mens pusteevne viser hvor god dressen er på å filtrere vekk vanndamp. Både vannsøyle og pusteevne burde være på høye nivåer, fra 5 000 og oppover.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  14 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test