Beste Kaffevekten For Perfekt Kaffe (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken kaffevekt som er best i test ifølge vårt testpanel!

En kaffevekt er praktisk å ha av flere grunner. Maler du bønnene selv hjemme i en kaffekvern er det en fordel å kunne måle opp nøyaktig hvor mye du trenger. Eller hvis du bruker malt kaffe, hvor stor menge du trenger.

Har du en kjøkkenvekt hjemme så kan du i teorien benytte deg av denne. Men resultatet blir så mye bedre med en kaffevekt. Disse er er spesielt utviklet til å veie kaffe og kaffebønner ned til en nøyaktighet på 0,1 gram.

1. Vinner og best i test ble kaffevekt fra Acaia Pearl

Fordeler

  • 0,1 grams nøyaktighet
  • Bluetooth funksjon
  • Pent design

Ulemper

  • Noe høy pris

Spesifikasjoner

Mer om Acaia Pearl

Pearl fra Acaia er en kaffevekt som leverer både på design, funksjon og nøyaktighet. Denne praktiske vekta kommer i fargene sort og hvit og har et pent og stilrent design. I tillegg er dette en vekt som er enkel å bruke til alle døgnets tider. Med denne vekta kan du måle opp til 2 kilo kaffebønner, og annet, med en nøyaktighet på 0,1 gram.

I tillegg til god brukervennlighet og pent design kommer Pearl kaffevekt med en rekke smarte funksjoner. Som blant annet muligheten til å koble vekten til telefonen via bluetooth og styre vekten gjennom en app på telefonen. Gjennom appen vil du få tilgang til oppdateringer og nye funksjoner til vekten, den vil også vise når vekta har lite strøm og trenger å lades. Appen fungerer både på android og iOS. Dene vekten byr også på muligheten til å velge mellom kilo og ounce når du skal veie.

2. På andreplass kommer kaffevekt fra Hario V60 Drip Scale

Fordeler

  • Smart timer funksjon
  • Avtagbar plate

Ulemper

  • Noe større

Spesifikasjoner

Mer om Hario V60 Drip Scale

Den nest beste kaffevekt er en smart vekt fra Hario. Vekta har en avtagbar plate for enkel veien, overflytting fra vekt til filter, og rengjøring i etterkant. Nøyaktigheten er på 1 gram, som er relativt høyere enn andre vekter i denne oppsummeringen. Men vekta har smarte funksjoner, som en timer funksjon som bidrar til en perfekt brygging av kaffen slik du liker den.

I denne kaffevekt test kommer Harios V60 Drip Scale på en andre plass mye på grunn av prisen. Den koster under halvparten av førsteplassen, og selv med en lavere nøyaktighet veier funksjoner og brukervennlighet opp for dette. Når det kommer til batterilevetid har vekten en god levetid. Den kommer med oppladbare batterier med en batteritid på 80 timer.

Kjøpguide – Velg en god kaffevekt

Kaffevekt eller kjøkkenvekt, har det egentlig noe å si? Ja, du kan bruke en vanlig kjøkkenvekt til å veie opp kaffebønner og pulver. Men med en kaffevekt får du en mye bedre nøyaktighet, og flere av vektene byr på funksjoner få andre kommer med.

Så er du glad i en god kopp kaffe er det verdt å investere i en god kaffevekt som veier med god nøyaktighet. Kombinert med kaffebønner av høy kvalitet, en god espressokvern og en god kaffemaskin kan du lage en kopp kaffe.

Enkel å bruke

En god vekt er en vekt som er enkel å bruke, dette gjelder også for en kaffevekt med mange funksjoner. Hva som regnes som enkelt å bruke er veldig individuelt, og noen har mer erfaring med kaffevekter enn hva andre har.

En vekt skal være enkel å skru på, gjerne mulig å nullstille for videre veiing, og lett å lese av. For kaffevekter med ekstra funksjoner, som en app eller sporing av brygging og timer funksjon må også funksjonene være enkle å bruke.

Finn best i test kaffevekter hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test kaffevekter hos oss på Testjakt.no!

God nøyaktighet

Grunnen til å bruke en kaffevekt er å veie opp riktig menge av enten kaffebønner eller oppmalt kaffepulver. Dette er med på å gi den beste kaffeopplevelsen, med nøyaktig forhold mellom vann og kaffepulver. Med en nøyaktighet på 0,1 gram er du garantert å få den perfekte koppen gang etter gang.

Hvor god nøyaktigheten må være er et individuelt spørsmål som handler om hvordan man liker å brygge kaffen sin. For noen er 1 grams nøyaktighet mer enn bra nok, andre ønsker en høyere nøyaktighet. Ønsker du en vekt med høy nøyaktighet må du gjerne opp i pris, så her er det viktig å tenke over hvilken nøyaktighet du har behov for.

Smarte funksjoner

Uansett hva slags kjøkkenprodukt det er snakk om er smarte funksjoner å foretrekke. Dette kan være alt fra noe så enkelt som å nullstille vekten til mer avansert som en app med ekstra funksjoner. Generelt sett kommer alle kjøkkenvekter med muligheten til å nullstille vekten, men å spore brygging er unikt for kaffevekter.

En annen smart funksjon, som nok heller kan kalles for et ekstra tilbehør, er muligheten til å kalibrere vekta slik at den beholder sin nøyaktighet gang etter gang. Oppladbare batterier og varsel på telefonen om at det er på tide å lade vekta er heller ikke å forakte.

Når trenger du å bruke en kaffevekt?

I denne kaffevekt best i test har vi funnet frem til de tre vektene på markedet som gjør det best i test. Denne oversikten inkluderer vekter i ulike prisklasser og med ulike funksjoner. Felles er at de alle er laget for å veie kaffe, som kaffebønner og malt kaffe, slik at du kan få den beste koppen med kaffe.

En kaffevekt er praktisk å ha, spesielt hvis du benytter deg av en espresso maskin. Da får du riktig forhold mellom kaffe og vann for hver kopp, noe som gir den ultimate kaffeopplevelsen hjemme. Du må gjerne bruke en helt vanlig kjøkkenvekt også, men kaffevekten byr på det lille ekstra som gjør den verdt å investere i.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 17/02/2024 •  6 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test