Beste Kaffekverner For Perfekt Malt Kaffe! (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken kaffekverner som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En god kaffekvern maler alle slags kaffebønner til finmalt kaffe som kan brukes i alle typer kaffetraktere og espressomaskiner. Det er også praktisk om kverna tar liten plass på benken, er pen å se på og er enkel å bruke.

Utvalget av kaffekverner er stort, og kvaliteten varierende. En god kaffekvern treffer på minst to av tre områder, brukervennlighet, funksjon og design. De beste treffer på alle tre. En kvern som har flere innstillinger og er brukervennlig for nybegynnere er en vinner.

1. Vinner og best i test ble Wilfa Svart Aroma

Fordeler

 • Timer funksjon
 • Justerbare kverneinnstillinger
 • Enkel å rengjøre

Ulemper

 • Liten kapasitet

Spesifikasjoner

Mer om Wilfa Svart Aroma

På topp og vinner av beste kaffekverna er Wilfa Svart Aroma. Dette er en kaffekvern som lager minimalt med støy, kverner kaffen raskt og gir en god kvalitet på kaffen. Med justerbare innstillinger for kverne kan du lage alt fra grovmalt kaffe til espresso, og timerfunksjonen gjør det enkelt å stille inn ønsket tidsbruk.

Når det kommer til design og størrelse er dette en kaffekvern som leverer. Det sorte designet er stilrent og pent å se på, dette er en kvern du ikke er flau av å ha stående fremme på benken. Den tar heller ikke så stor plass sammenlignet med andre.

2. På andreplass kommer ble Graef CM800

Fordeler

 • God kapasitet
 • Flere ulike malingsgrader
 • Meget brukervennlig

Ulemper

 • Støyer endel
 • Tar opp plass

Spesifikasjoner

Mer om Graef CM800

Den nest beste kaffekvern i testen er kverna fra Graef. Dette er en kvern som kommer med hele 40 ulike maleinnstillinger, og du kan enkelt lage alt i fra grovmalt kaffe til fint pulver. Og med den gode kapasiteten trenger du ikke fylle på bønner så ofte.

Graef kommer godt ut i denne kaffekvern test ikke bare på grunn av funksjoner, men også brukervennligheten. Beholderen kan enkelt tas av for å veie opp riktig mengde med kaffebønner, og kan også enkelt settes på igjen. Kverna har ingen innebygd skuff, men plass til en bajonett i front.

3. På tredjeplass kommer ble Wilfa Svart Nymalt

Fordeler

 • Rask kverning
 • God på maling
 • Hyggelig pris

Ulemper

 • Kronglete innstillinger
 • Liten kapasitet

Spesifikasjoner

Mer om ble Wilfa Svart Nymalt

Lillebror til Svart Aroma heter Svart Nymalt, og det er en kaffekvern som ligger lavere i pris, men fortsatt leverer på kvalitet. Derfor havner denne kaffekverna på en tredjeplass i testen. Kverna kommer med den samme justerbare kvernegrader som storebror, og har en praktisk timerfunksjon.

Dette er en kaffekvern som har et pent design som lett passer inn i ethvert kjøkken. Den tar ikke store plassen, og har en innebygd skuff for enkel oppsamling av kaffen. Kverna kan male alt fra grovt til finmalt kaffe, og egner seg spesielt godt til maling av filterkaffe.

4. På fjerdeplass kommer Wilfa Kaffekvern Uniform WSFB-100S

Fordeler

 • Best på maling
 • Lavt støynivå
 • Smarte funksjoner

Ulemper

 • Høy pris
 • Liten kapasitet

Spesifikasjoner

Mer om Wilfa Kaffekvern Uniform WSFB-100S

Er det noe Wilfa kan så er det å produsere kaffekverner. Uniform kaffekvern er en premium kvern som fungerer like godt til filter, espresso og presskanne. Denne kaffekverna kommer med en flat kvern og lav hastighet som kverner kaffebønnene uten å varme de opp, slik at de beholder den gode aromaen og smaken.

Dette er en kaffekvern som leverer på kvalitet på grunn av sine mange funksjoner. Du kan velge mellom hele 41 ulike kvernnivåer, lokket fungerer også som vekt, og kverna kan styres med en app. Selv om prisen er noe i det høyeste laget får du en kvern som er verdt pengene.

5. På femteplass kommer OBH Nordica Kaffekvern Precision

Fordeler

 • Mange kverneinnstillinger
 • God kvern
 • Kompakt og praktisk

Ulemper

 • Noe støyende
 • Ikke egnet til espresso

Spesifikasjoner

Mer om OBH Nordica Kaffekvern Precision

Er du ute etter en kaffekvern på budsjett er Precision fra OBH en kvern å anbefale. Med 17 ulike kverninnstillinger, automatisk avstenging og timer er det en kvern som er verdt å vurdere. Du kan fint bruke kverna til å male kaffe til filter, espresso og presskanne.

Kvaliteten på kaffen er god, maskinen enkel å bruke og den tar heller ikke for mye plass på benken. OBHs kaffekvern har også et praktisk design med skuff i front for å enkelt ta ut den ferdigmalte kaffen. Og for enkel rengjøring har kverna avtagbare kvernehjul.

Kjøpguide – Velg en god kaffekvern

En god kaffekvern kan mer enn bare å male kaffebønner. Den er enkel å ta i bruk, og helst også enkel å rengjøre etter brukt. Praktiske funksjoner som flere kverninnstillinger, timer og et praktisk design som også er plassbesparende er også viktig.

Hva slags kaffekvern du har behov for avhenger av hva slags kaffe du ønsker å lage. For filterkaffe til kaffetrakteren er en kvern som maler grov og filterkaffe mer en bra nok. Skal du derimot lage kaffe i espressomaskinen trenger du en finere kvern.

God kvalitet

Det finnes ikke noe verre enn en kaffekopp med tam eller bitter smak. En god kaffekvern kverner kaffebønnene uten å varme de opp, slik at de bevarer den gode smaken og aromaen. Det skal også være god kvalitet på alle typer malt kaffe.

En god kopp kaffe kan lages på flere ulike måter, alle har de til felles kaffebønner og malt kaffe av høy kvalitet. En god iskaffe starter med en perfekt malt kaffebønne til espresso, og kanskje også isbiter fra en isbitmaskin.

Finn best i test kaffekverner hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test kaffekverner hos oss på Testjakt.no!

Enkel å bruke

Brukervennlighet er noe som settes høy av både nybegynnere og profesjonelle baristaer. For at en kaffekvern skal være enkel å bruke må den være enkel å forstå seg på og funksjoner som er lette å benytte seg av.

Når en kaffekvern kommer med flere ulike innstillinger for både kvern, timer og antall kopper som skal lages er det viktig at funksjonene er enkle å finne og bruke. Et enkelt design med tydelig skrift er derfor viktig.

Smarte funksjoner

Ulike kverner kommer med ulike funksjoner. Noen har kun fem forskjellige kvern innstillinger og ingen timer funksjon, andre igjen kan styres gjennom en app. Hva slags funksjoner du har bruk for avhenger av hva slags kaffemaskin du har.

Praktiske og smarte funksjoner er blant annet dosering av bønner, timer funksjon, muligheter til å velge hvor grovt eller fint kaffen skal kvernes, og muligheten til å veie bønnene uten å kjøpe ekstra inn ekstra utstyr.

Når trenger du å bruke en kaffekvern?

I vår kaffekvern best i test har vi rangert fem ulike kaffekverner som alle har forskjellige funksjoner og ulike kvaliteter. Kaffekvernene hører også til i ulike prisklasser, slik at det finnes noe for alle økonomier. Formålet er å hjelpe deg i valget av kaffekvern.

Hvor ofte og mye kaffe du lager påvirker i stor grad valg av kaffekvern. Er du en kaffeelsker som sverger til espressomaskiner vil en kvern av premium kvalitet være det beste. Sverger du derimot til presskanne kommer du unna med en enklere variant.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 12/05/2023 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test