Beste Juicepresserne For Hjemmelaget Juice (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke juicepresser som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En juicepresser (eller juiceekstraktor) er et enkelt, men praktisk elektrisk redskap, som på kort tid presser drikkeklar saft ut av ønsket frukt, grønnsaker eller urter. Disse funksjonelle maskinene produseres av ulike merker og kommer dessuten i forskjellige størrelser og farger.

Det kan gjøres enkelt ved å kjøpe juice på butikken. Men både ingredienser og pris kan av og til sette en stopper for forfriskende opplevelser. En løsning på dette kan være å ganske enkelt lage sin egen med en juicepresser.

1. Vinner og best i test ble Princess Slow Juicer

Fordeler

 • Lett rengjøring
 • Enkel i bruk

Ulemper

 • Pris
 • Tidskrevende

Spesifikasjoner

Mer om Princess Slow Juicer

Slow juicer høres kanskje ikke ideelt ut. Men, den har en hastighet på 200w, og gjør jobben sin godt. Litt stivere i pris enn andre juicepresser, men den gjør jobben den skal og mer enn det. Du får igjen for pengene, og du kan nyte den hjemmelagde juicen din i fred.

Hvorfor denne er best i test, er nemlig fordi den gir deg mer for pengene. En juicepresser trenger ikke koste all verden, men her er pris = bra resultat. Denne maskinen er i stand til å presse opp mot 90% av væsken ut av frukt, grønnsaker og nøtter uten problemer.

2. På andreplass kommer Princess Master juicer

Fordeler

 • Rimelig
 • Brukervennlig

Ulemper

 • Liten

Spesifikasjoner

Mer om Princess Master juicer

Juicepressen har en sterk motor, og klarer å produsere fersk saft i løpet av sekunder. Den er dessuten utstyrt med et antidryppsystem, lavt lydnivå og en avtagbar beholder, for lett rengjøring. Den er dessuten enkel å bruke for både unge og voksne. Dette er en av markedets beste juicepresser

I henhold til juicepresser test, er denne maskinen faktisk er blant de som har blitt best tatt imot av det norske markedet. Den er rimelig i pris, men likevel brukervennlig og solid i rustfritt stål. I tillegg produserer den kraftige motoren ikke noen form for sjenerende lyd.

3. På tredjeplass kommer Sage The Citrus Press

Fordeler

 • Elegant
 • Holdbar
 • Effektiv

Ulemper

 • Dyr

Spesifikasjoner

Mer om Sage The Citrus Press

Ulikt de fleste juicepresser er denne utstyrt med et unik kjegleformet design som lar brukere presse alle mulige typer sitrusfrukt. Den er dessuten sterk, så det trengs ingen maktbruk for å presse ut de siste dråpene med saft. Maskinen har også en helstøpt konstruksjon, samt filtre av rustfritt stål. Kan rengjøres i oppvaskmaskin

Innovativ teknologi gjør denne juicepressen spesielt egnet til å presse saften ut av frukter, uten strev. Den kan dessuten lett rengjøres etter bruk, ved bare putte den i oppvaskmaskinen. Sitruspressens solide konstruksjon indikerer videre en lang holdbarhet. I tillegg har den åpenbart et eksklusivt design andre juicepresser ikke kan skryte av.

4. På fjerdeplass kommer Wilfa SJ1B-500 slow juicer

Fordeler

 • Effektiv
 • Kan bruke både frossen frukt og epler mm.
 • Droppstopp funksjon
 • Fine anmeldelser

Ulemper

 • Mange forskjellige deler

Spesifikasjoner

Mer om Wilfa SJ1B-500 slow juicer

Akkurat denne juicepressen har ikke utpreget mange funksjoner, men er uansett effektiv og enkel å bruke. Den er i stand til å presse både store og små frukter og grønnsaker, uansett steiner eller hardt kjøtt, ulikt enkelte juicepresser. Størrelsen gjør den dessuten nett og enkel å manøvrere på kjøkkenet.

Denne maskinen er hverken av de billigste eller dyreste, men heller midt på treet. Likevel leverer Wilfa et solid en juicepresser, som er både brukervennlig og effektiv. Maskinen kan fint brukes av små barn i tillegg til eldre. Det blanke svarte designet er dessuten elegant og diskret.

5. På femteplass kommer Westmark Vita Freund juicepresse

Fordeler

 • Rimelig
 • Praktisk, ingen strøm eller batteri kreves

Ulemper

 • Krever liten innsats

Spesifikasjoner

Mer om Westmark Vita Freund juicepresse

Dette er det rimeligste valget blant tilgjengelige juicepresser. Denne kompakte og enkle juicepressen er
drevet av manuell håndkraft. Maskinens utforming gjør rengjøring og demontering lett. Denne juiceren er perfekt for de som bare vil lage et glass juice til seg selv om morgenen.

Dette produktet kan ikke skryte av hverken en spesielt estetisk utforming, mange unike egenskaper eller spesielt stor størrelse. Sammenlignet med andre juicepresser er den muligens ikke spesielt imponerende. Likevel er dette et godt kjøp i henhold til pris. Kunder får akkurat det navnet tilsier: en juicepresse som fungerer godt. I tillegg er det bra for miljøet da du ikke trenger å bruke strøm eller batterier.

Kjøpguide – Velg en god juicepresse

Det fins utallige alternativer i henhold til juicepresser. Dette kan indikere gode tilbud, men også gjøre det å sortere gjennom dem slitsomt. Det kan være fristende å kjøpe den første maskinen man ser, men det beste er å lage en oversikt over ønskede kriterier.

Ved kjøp av en juicepresser (og andre produkter) bør enkelte sentrale kriterier, som pris, funksjon og kvalitet prioriteres. For å sikre seg et godt kjøp bør kjøpere dessuten konsultere mer enn bare et merke eller en forhandler de er kjent med fra før.

Pris

Et naturlig fokus ved kjøp er produktets pris. Hva ønsker kjøperen å bruke på maskinen, og hva forventer han eller hun å få igjen for prisen? Det er lett å la seg påvirke av tilbud i butikk, så pris burde være avklart på forhånd.

Butikker har en tendens til å sette ulik pris på samme varer, så besøk flere forhandlere. Det er dessuten lurt å få oversikt over tilbud fra nettbutikker, da disse ofte har lavere pris. Uansett, husk at prisen ikke alltid representerer den faktiske kvaliteten.

Finn best i test juicepresser hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test juicepresser hos oss på Testjakt.no!

Funksjoner

I likhet med pris er også produktets funksjonalitet viktig. Dette kriteriet henger sammen med ønsket bruksområde. Er dette den først juicepressen du kjøper, eller har du lang erfaring? Skal den brukes av en eller flere personer?

I tillegg bør man tenke over hvor ofte maskinen skal brukes. Bruken vil variere avhengig av om det dreier seg om enkeltpersoner, par, eller større familier. Skal juicepressen andedes av yngre barn må vedlikehold og sikkerhet være lett.

Kvalitet

Det er viktig å ha i minnet at en juicepresse kan ha et flott design og flust av ekstra funksjoner, men likevel være et dårlig kjøp hvis kvaliteten er dårlig. Heldigvis er mesteparten av juicepresser ment å vare lenge.

Ved kjøp er alltid det gunstig for kunder å få en helhetlig oversikt over produktets generelle utforming. Dette inkluderer for eksempel materiale, pris og strømforbruk. Alle juicepressene omtalt er produsert i stål, i likhet med de fleste på markedet.

Hvorfor trenger man juicepresser?

En juicepresse er både et relativt enkelt og miljøvennlig alternativ, som er med på å minske kast av frukt og grønt. I tillegg er det ikke nødvendig å bruke penger på ferdig saft eller juice fra butikk. Ta en titt på juicepresser best i test.

I tillegg til økonomiske og miljømessige hensyn, produserer en juicepresser ganske enkelt sunn, drikkeklar juice rett i glasset. Det er også mange alternativer for kjøpere å velge mellom, fra tradisjonelle juicepresser, til slowjuicer, maskiner spesielt egnet til sitrus eller harde produkter .

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test