Beste Isbitmaskinene For God Drikke Hjemme (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke isbitmaskiner som er best i test ifølge vårt testpanel!

Vinneren i best i test isbitmaskin kategorien vår er Wilfa Isbitmaskin ICE-12S. Den har også kallenavnet Frostbite, er strålende effektiv og lager opp til 70 isbiter på en time eller 12 kg på 24 timer. Du kan enkelt velge om du vil ha små eller store isbiter slik at de best passer til det du skal bruke dem til. Isbitmaskin best i test viser at den smidige designen gjør den både lett å bruke og lett å oppbevare. Vannet skifter du enkelt via en ventil.

Vinneren er Wilfa Isbitmaskin ICE-12S på grunn av de mange positive tilbakemeldingene fra brukerne som er konsistent bra. Den er effektiv, pålitelig og enkel å bruke. Den gjør alt det det du vil og forventer at den skal gjøre. Du kan velge mellom to størrelser og den lager opp til 70 isbiter i timen. Rengjøringen går på skinner og designen er smidig nok til at oppbevaringen av maskinen ikke skaper hodebry.

1. Vinner og best i test ble Wilfa Isbitmaskin ICE-12S

Fordeler

 • Effekt
 • Bra pris
 • Pålitelig

Ulemper

 • Ikke direkte lydløs

Spesifikasjoner

Mer om Wilfa Isbitmaskin ICE-12S

Vår test isbitmaskin vinner Wilfa Isbitmaskin ICE-12S går også under kallenavnet Frostbite. Det er kanskje ikke merkelig når den effektivt produserer opp til 70 isbiter i timen eller for eksempel 12 kg på 24 timer. Tilbakemeldingene fra brukene er at den er pålitelig og enkel å bruke. Vannet fyller man på via en ventil og rengjøringen er totalt smertefri. Når den ikke brukes gjør den enkle designen at det er lett å oppbevare den. Den er kanskje ikke helt lydløs, men heller ikke blant de maskinene som lager mest lyd.

Om man ønsker funksjon og verdi for pengene så kjennes dette ut som et godt valg. Prismessig skiller det seg ikke så stort fra produkt nummer to, mens det er noe avstand ned til produkt nummer tre i denne testen. Hvilken maskin du bør velge til slutt, kommer helt enkelt an på hvilke krav du har til din isbitmaskin. Du bør på forhånd tenke over hvilke funksjoner du ønsker å legge vekt på.

Tilbakemeldingene om Wilfas isbitmaskin er generelt positive og produktet er stabilt og holder lenge. Det er vanskelig å finne noe som drar ned. Enkelte anmeldelser nevner at den ikke er helt lydløs og det er den ikke. Men maskinen er ikke spesielt høylytt heller. Dette er verdt å merke seg om lyd er et kriterium som er ekstra viktig for deg når du skal gå til anskaffelse av en ny isbitmaskin.

2. På andreplass kommer Emerio Isbitmaskin

Fordeler

 • Effektiv
 • God kvalitet
 • Timer

Ulemper

 • Gir 8 pip når den har laget mer is. Kan oppleves forstyrrende

Spesifikasjoner

Mer om Emerio Isbitmaskin

På andreplass i test isbitmaskin kommer en modell fra Emerio. I likhet med testvinneren er den også enkel å bruke og tilbakemeldingene fra brukerne er veldig positive. Brukerne liker hvor lett den er å bruke og hvor hurtig det går å lage mange isbiter. Man kan velge mellom små, medium eller store isbiter. Det er ikke mye som skiller, men enkelte brukere trekker fram at varsellyden er noe lengre enn på “Frostbite”.

Brukerne og tilbakemeldingene er meget positive også når det gjelder denne isbitmaskinen. For eksempel sier en “…Noe av det beste jeg har brukt pengene på. Denne rusler og går uten at du tenker noe særlig over produksjonen av isbiter. Produserer raskt opp store mengder is…” En annen skriver “…Denne arbeidshesten bare gjør jobben sin! Er blitt en favoritt i familien…” Det er nesten vanskelig å finne noe å utsette, men noen synes at lyden er i overkant høy.”

Ifølge produsenten er denne perfekt for å ha med i campingvognen eller på hytten og det kan vi godt si oss enige i. Det er ingen grunn til å gå glipp av isbiter om det er norgesferie som står på programmet i år. Den kan lage opp til 12 kg på 24 timer, så det burde rekke til hele familien uten problemer. Man kan også velge mellom tre ulike størrelser på isbitene. Den tydelige varsel-lyden gjør det også enkelt å høre når de er ferdige.

3. På tredjeplass kommer Caso IceChef Pro Isbitmaskin

Fordeler

 • Hurtig, 6-13 min for ferdige isbiter
 • Kan lage isbiter i 2 forskjellige størrelser
 • Design og god kvalitet
 • Kommer med spade til å ta isbiterne med

Ulemper

 • Dyrest i vår anmeldelse

Spesifikasjoner

Mer om Caso IceChef Pro Isbitmaskin

Testens desidert hurtigste i vår test isbitmaskin. Den lager isbiter på 6-13 minutter takket være smart kompressorteknologi. Maskinen kan lage ca. 500 g isbiter hver time, som gjør den fin å ha både til fest og hverdag Du kan velge mellom små og store isbiter og det medfølger også en liten spade som gjør det superenkelt å ta isbitene i glassene. Rengjøringen kan nesten ikke bli enklere på grunn av en automatisk rensefunksjon. Prisen er litt høyere enn de to andre.

Om du vil bruke litt mer penger på ismaskinen så er det ikke helt feil det heller. Denne er hakket hurtigere enn de to andre og det kan jo være situasjoner hvor det er avgjørende. Kompressorteknologien gjør som sagt at det ikke tar mange minuttene før du har perfekt store isbiter enten du har valgt store eller små. Isbit produksjonen kan du stole på vil gå på skinner. Den medfølgende spaden er også veldig praktisk å ha for hånden.

Maskinen er enkel å bruke, en anmelder gav følgende tilbakemelding ” Intuitiv bruksanvisning, plug and play” og det er egentlig en veldig dekkende beskrivelse. I tillegg kan vi legge til at maskinen er relativ liten og har et ganske minimalistisk design. Den lager ikke så mye lyd, så om høy lyd er noe som trekker ned og som er avgjørende for deg i valg av isbitmaskin, så er denne som et meget godt alternativ.

Best i test isbitmaskin – hvordan velge isbitmaskin?

Det skiller ikke enormt mellom første og tredjeplass. De små forskjellene kan likevel være viktige. Bor du eksempelvis i leilighet så legger du kanskje merke til flere pip / varsler enn om du bor i hus, og det generelle lydnivået vil være viktigere. Smidigere design vs litt mer robust design kan også være avgjørende om maskinen skal stå framme på kjøkkenet og du ser den daglig. Du må også tenke over hvor mange du vil lage is til.

Dette er en kategori hvor forskjellene er mindre enn i mange andre tester. Men små forskjeller kan også være avgjørende og gjennom å gi så utfyllende informasjon som mulig og belyse både fordeler og ulemper så håper vi at valget blir litt enklere. Vi har lagt stor vekt på tilbakemeldinger fra anmeldelser og tilbakemelding fra brukere i tillegg til informasjon fra produsentene. Brukervennlighet, kvalitet og valgmuligheter i tillegg til design og pris har også blitt tatt med i vurderingen.

God kvalitet

Kvalitet er viktig både i forhold til om produktet lever opp til forventningene og fungerer som det skal. Samtidig som at god kvalitet gjør at produktet holder lenger og vi slipper å kjøpe nytt etter en kort tid. Det er positivt både for økonomien og ikke minst for miljøet. Kvalitetsprodukter som holder lenge kan være en fin ting å gi videre om man selv har lyst til å oppgradere. Med økt fokus på miljøvern og sirkulær økonomi så har det igjen blitt økt fokus på gode kvalitetsprodukter som varer.

Mer fokus på holdbarhet og miljø stiller ekstra krav til produsentene og gjør kvalitet til et pluss mer enn noen gang. Bevisste forbrukere vil gjerne ha ting som varer, ikke produkter som holder i en veldig kort periode og så blir man nødt til å skifte produktene ut fordi de ikke fungerer som de skal. Det hjelper heller ikke på den generelle tidsklemma i tillegg til frustrasjonen som naturlig nok oppstår når et relativt nyinnkjøpt produkt svikter.

Finn best i test isbitmaskiner hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test isbitmaskiner hos oss på Testjakt.no!

Hurtig

Mens det kan ta flere timer å fryse isbiter i en vanlig fryser, kan en isbitmaskin ha de første isbitene ferdig på bare minutter. For eksempel kan opptil 70 isbiter fryses på en time. Det er både tidsbesparende og fleksibelt. Det er heller ikke noen krise om gjestene kommer og du oppdager at du har glemt å lage isbiter. At det er så hurtig å lage isbiter er veldig praktisk enten du får gjester på kort varsel eller trenger mange isbiter til den planlagte hagefesten.

Det er rett og slett praktisk å ha muligheten til hurtig å lage (mange) isbiter. Om det er fordi man selv har vært distre og glemt det, eller om det er ens andre halvdel som har glemt det… Alt som forhindrer unødig irritasjon i hjemmet er definitivt en fordel. I tillegg gir slike maskiner en ekstra mulighet og fleksibilitet til hurtig å kunne lage isbiter. Enten det er til en selv eller til gjester.

Enkel å bruke

Det kan nesten ikke bli enklere enn dette. Du fyller bare på kaldt eller romtemperert vann (ikke varmt) og velger den størrelsen du ønsker på isbitene dine. Minutter senere har du de første ferdig – maskinen varsler slik at man trenger heller ikke å passe på tiden – og kort tid senere har du så mange isbiter som du trenger til deg selv eller til dine gjester. Vedlikehold er like enkelt som det er å lage isbitene.

Vi mennesker liker å ta snarveier og å gjøre ting enklere. Man sparer mye tid på å bruke en isbitmaskin i forhold til å fryse isbiter på den tradisjonelle måten (som jo gjerne tar timesvis). Det er helt klart en fordel å bruke en maskin. Det gir større fleksibilitet, særlig når det gjelder tid og planlegging. Dette kan være verdt å tenke på når verden snart åpner opp igjen og vi igjen har muligheten til å være mer sosiale og spontane igjen

Design

God design er viktig både av estetiske og praktiske årsaker. Maskinen skal helst fungere bra og utføre de funksjoner produktet er ment å utføre. Om maskinen i tillegg ser bra ut trenger man ikke å gjemme den bort, men ha den stående på kjøkkenbenken. Med økt fokus på design, individualitet og merkevarebygging sier valg av produkter mye om hvem man er. Uten at valg av isbitmaskin på noen måte vil gi ett komplett bilde av hvem du er som person. Heldigvis er det sånn.

Design har mye å si både når det gjelder funksjonalitet, følelser og identitet. At det er en fordel at produktet har en design som gjør at produktet fungerer optimalt sier seg selv. Både god og dårlig design får fram følelser. Selv om forskjellene i denne testen ikke er dramatisk store så mest sannsynlig så blir du litt gladere av en av dem. Og så var det dette med merkevarer da, vi er alle vandrende ambassadører og produktene vi omgir oss med sier noe om hvem vi er.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 25/10/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test