Beste Høytrykksspylere For Ditt Hjem (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke høytrykksspyler som er best i test ifølge vårt testpanel!

Solen titter frem, behovet for å gå i shorts melder seg for alvor. Du ønsker å være ute så mye som mulig. I boden står hagemøblene som er fulle av spindelvev. Plattingen har fremdeles rester av høstløv som har vært gjemt under snøen. Det er på tide å rydde vinteren vekk. Gå gjerne til verks med rive og feiekost, men for å få det optimale uteområdet kan du vurdere en høytrykkspyler.

Riktig maskin gjør jobben til en lek, både når det kommer til rengjøring av hus, uteplass, utemøbler, og til og med bil. Likevel er det ikke bare enkelt å navigere rundt i jungelen av maskiner på markedet. Hvilke oppgaver trenger du høytrykkspyler til, og hvor mye er du villig til å investere? Det er mye man må huske på når man velger, så her er en samlet høytrykkspyler test for å gjøre jobben din lettere.

Når du skal finne ut hvilken høytrykkspyler som er best i butikk eller på nettet, kommer utfallet gjerne an på hvilke produkter den aktuelle butikken eller nettsiden selger eller er sponset av. Her på Testjakt har vi samlet inn data, sammenlignet utførte tester som har blitt publisert på nettet og lagt det sammen med anmeldelser vi finner fra kunder om de aktuelle produktene. Slik får du et sammensatt og realistisk bilde av produktet du er ute etter, og kan selv gjøre deg opp en mening om hva du egentlig trenger og vil ha.

1. Vinner og best i test ble høytrykksspyler fra KÄRCHER Home & Garden K5 Premium Smart Control Flex

Fordeler

 • Apptilkobling gir mulighet for å få hjelp og råd i rengjøringen
 • LCD-skjerm

Ulemper

 • Ikke den billigste maskinen på markedet

Spesifikasjoner

Mer om KÄRCHER Home & Garden K5 Premium Smart Control Flex

Denne høytrykkspyleren er en del av Kärcher sin Home & Clean produktrekke som er spesialtilpasset rengjøringsoppgaver i hjemmet. Den er kompatibel med Plug ‘n’ Clean-systemet, som gjør at rengjøring med rengjøringsmidler går raskt og effektivt. I tillegg finnes det mye ekstrautstyr til maskinen, som gjør denne høytrykkspyler best i test. Det er en kraftig maskin som er i stand til å gjennomføre både store og små oppgaver. Prisen er noe høy, men kan sees på som en investering i et produkt som vil vare i mange år.

En av grunnene til at dette vurderes som den beste høytrykkspyler i testen er at det er en så pass kraftig maskin. Den har 230 V tilkoblingsspenning, maks arbeidstrykk på 145 bar og 2.1 kW motoreffekt. Den kommer med slangetrommel, teleskopskaft og parkeringsposisjon, som letter oppryddingen og oppbevaringen når du er ferdig å jobbe. I tillegg kan du koble den til en app på telefonen som gir deg oversikt over ulike funksjoner, en “applikasjonsrådgiver” som gir tips og råd til arbeidet, så vel som montering- og vedlikeholdsanvisning.

2. På andreplass kommer høytrykksspyler fra NILFISK E 145.4-9 X-TRA

Fordeler

 • Mulighet for å henge maskinen på veggen (ekstrautstyr)
 • Integrert tralle letter transporten
 • 145 bar

Ulemper

 • Ekstrautstyr medfølger ikke

Spesifikasjoner

Mer om NILFISK E 145.4-9 X-TRA

En annen god kandidat når du skal velge høytrykkspyler er denne fra Nilfisk. Maskinen kan både transporteres rundt på integrert aluminiumstralle, og være veggmontert ved å kjøpe et spesielt veggbeslag som selges som ekstrautstyr. Dette gjør at tiden det tar å finne frem maskinen og gå i gang med oppgaven blir kortere. Den bruker 420 l vann i timen, som sørger for at den rengjør det meste på en rask og effektiv måte. Prisen hjelper også på å gjøre dette til en god kandidat når det gjelder valg av produkt.

Med 9 m lengde på slangen slik at du kommer deg rundt dit du skal, teleskophåndtak og pistolgrep med hurtigkobling og svivel integrert, har du her en høytrykkspyler med det du trenger når du skal gjøre rent hus, hage og bil til våren og sommeren. Denne maskinen er kraftig og utstyrt med induksjonsmotor, et arbeidstrykk på 145 bar, motoreffekt er på 2.1 kW og 230 V tilkoblingsspenning. Slangetrommelen kan kobles direkte til spyler og du kan oppnå inntil 40% bedre effekt på dyser.

3. På tredjeplass kommer høytrykksspyler fra KÄRCHER Professional HD 5/15 C Plus

Fordeler

 • Kan brukes stående og liggende
 • Rask og effektiv tilkobling

Ulemper

 • Veldig høy pris, men ha i bakhodet da at dette er en profesjonell maskin

Spesifikasjoner

Mer om høytrykksspyler fra KÄRCHER Professional HD 5/15 C Plus

Hvis du er ute etter en høytrykkspyler som skal kunne fungere på et profesjonelt nivå, er dette maskinen for deg. Den er en del av Professional-serien til Kärcher og er laget for å takle alle oppgaver, både store og små, med glans. Til tross for at det er en så pass kraftig maskin, så er den fremdeles kompakt og hendig, med god brukerkomfort. Den har fleksibel arbeidsstilling og kan brukes både når den ligger og når den står, og har gode hjul å trilles rundt på.

Et viktig element når man skal vurdere et så kraftig og omstendelig høytrykkspyler som denne maskinen, er hvordan man kan oppbevare den. Kärcher har tenkt på dette for deg, og kommer med innebygget oppbevaring på maskinen for slange, pistol, lanse og dyser. Arbeidstrykket er på maksimum 200 bar, motoreffekten er på 2,8 kW, strømledningen er 5 m og slangen er hele 15 m lang. Vannmengden er på maks 500 liter i timen, så her blir det så rent du vil det skal bli.

4. På fjerdeplass kommer høytrykksspyler fra BOSCH DIY Easy Aquatak 120

Fordeler

 • Et utvalg munnstykker for allsidig rengjøring
 • Kompakt design

Ulemper

 • Ikke så kraftig, så egner seg kun til mindre oppgaver

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH DIY Easy Aquatak 120

Skal du ha en liten høytrykkspyler til en billig penge, kan denne fra Bosch være et godt alternativ. Den passer ypperlig til å rengjøre balkonger, sykler eller hagemøbler. Fordelen med en så liten maskin er at den tar liten plass i boden eller garasjen, og er enkel å ta frem når du trenger den. Den kommer også med integrert munnstykkeoppbevaring for optimal bekvemmelighet. Slangen er noe kort, på bare 5 meter, men avhengig av oppgaven du trenger den til, er dette kanskje mer enn nok.

Dette er en høytrykkspyler som kommer med 120 bar arbeidstrykk, 1500 W motoreffekt og 350 liter i timen maks gjennomstrømning. Lengden på strømledningen er 5 meter. Maskinen er lett å håndtere med en vekt på bare 4 kg uten tilbehør. Den leveres med flere munnstykker, blant annet et med rotasjonsfunksjon og et med mulighet for vaskemiddelinjektor. I tillegg er det vannfilter på maskinen. Med andre ord så får du veldig mye for pengene, viss det er små eller mellomstore oppgaver du skal i gang med.

5. På femteplass kommer høytrykksspyler fra BOSCH DIY Universal Aquatak 125

Fordeler

 • Stillegående motorpumpe
 • God mobilitet med uttrekkbart håndtak og større hjul

Ulemper

 • Ikke egnet til store prosjekter

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH DIY Universal Aquatak 125

Dersom den forrige maskinen fra Bosch ble litt for liten, så er dette neste trinn opp. Denne er litt større, litt kraftigere, litt dyrere og har enda litt mer utstyr. I likhet med den forrige er dette en høytrykkspyler som egner seg best til oppgaver som å rengjøre balkongen, vaske hagemøbler, eller spyle sykkelen. Maskinen har god mobilitet som følge av større hjul og et håndtak som er både uttrekkbart og sammenfellbart. Sammen med munnstykkeoppbevaring gjør dette den enkel å oppbevare selv om du skulle ha liten oppbevaringsplass.

Som nevnt er ikke dette en høytrykkspyler for de store oppgavene eller prosjektene, men den er definitivt godt egnet til de mindre oppgavene du har. Den har en motoreffekt på 1500 W, maks trykk på 125 bar og en vanngjennomstrømning på 360 liter i timen. Kabellengden og slangelengden er på 5 meter hver og maskinen veier 6,5 kg uten tilbehør. Maskinen leveres med flere munnstykker, inkludert ett med 3-i-1 funksjon. Motoren er stillegående, som gjør jobbingen mer behagelig, og maskinen har autostoppsystem og enkle hurtigtilkoblinger.

Så hvordan skal man velge?

Å ha en høytrykkspyler for hånden gjør mange vedlikeholdsoppgaver rundt hjemmet mye lettere, men med så mange ulike alternativer på markedet er det ikke lett å vite hvilken man skal gå for. Det er tre ulike faktorer det kan være lurt å vurdere: Hva trenger du egentlig maskinen til? Hvor mye er du villig til å bruke for å kjøpe en? Og til sist, er det noen merker du vet du foretrekker og ønsker å fortsette å kjøpe?

Hva trenger du den til?

Når du velger høytrykkspyler så er det viktig å se an hvor kraftig maskinen er for å vurdere om den er stor nok til å ta på seg oppgavene du ser for deg. Dersom du kun skal bruke den til å spyle sykler og hagemøbler, holder det kanskje å velge den mindre versjonen til en rimeligere pris. Det sparer både lommeboken og tilgjengelig oppbevaringsplass.

Finn best i test høytrykkspyler hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test høytrykkspyler hos oss på Testjakt.no!

Hvor mye er du villig til å betale?

Kraftigere maskiner koster gjerne mye mer enn sine svakere motkandidater, men hvis du trenger en maskin til å gjøre mange store oppgaver hjemme, så er det bortkastede penger å kjøpe en uten nok trykk. Men også innenfor den “dyre” prisklassen er det variasjoner, så ta en vurdering på hvor mye du kommer til å bruke maskinen og velg en maskin til en pris du er komfortabel med.

Har du noen merker du foretrekker?

Mange produsenter av verktøy har tilbehør som kan brukes på tvers av maskinene. Dersom du har flere produkter fra samme merke, eller du ser at tilbehøret til høytrykkspyleren du vurderer kan brukes til andre maskiner, kan det være lurt å velge basert på det. Hvis det passer med behovet, kan man vurdere å kjøpe innenfor samme merke, særlig hvis man har positiv erfaring med produsenten fra før.

Oppsummering

Når vinteren er på hell og man ønsker å sikre seg det fineste uteområdet, er en høytrykkspyler veien å gå. Det letter det fysiske arbeidet betraktelig, og å spyle av gammel skitt kan faktisk være ganske tilfredstillende. Det er mange maskiner på markedet og det gjelder å holde tunga bent i munnen når man skal velge, så er man sikret en maskin som varer mange sesonger.

Både bruksområde og pris er viktige faktorer, og i denne artikkelen ser du hele spekteret av aktuelle kandidater. Fra billig og liten, til dyr og profesjonell, og med flere andre alternativer i mellom de to. Det viktigste er å velge en maskin som passer til de oppgavene du trenger den til, til en pris du er fornøyd med.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test