Beste Hårinnpakninger For Sunt Hår (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke hårinnpakninger som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En hårinnpakning brukes for å gi nytt liv til skadet, slitt og tørt hår. Det finnes en rekke hårinnpakninger på markedet. Å ha flere innpakninger hjemme å jobbe med basert på håret ditt og dets egenskaper er ultimate hvis du har slitent, skadet hår. Ved å tilføre næring, fuktighet og reparerende pleie opprettholder du et så sunt hår som mulig. Hårinnpakninger brukes ikke bare til skadet hår, de bør også brukes forebyggende. Hvis du er bekymret for håret og minst en gang i uken bruker en hårinnpakning tilpasset din hårtype, vil innpakningen hjelpe deg å opprettholde sunt og sterkt hår. Du trenger ikke klippe av flere centimeter ved hvert frisørbesøk og kan i stedet bare trimme endene for sunnere hår.

Med så mange produkter på markedet kan det være vanskelig å vite hvilken hårinnpakning du bør velge. For best resultat er det viktig å bruke produkter som er tilpasset din hårkvalitet. Det første du bør tenke på er hvilken type hår du har.

Vinneren i vår test av hårinnpakninger ble Maria Nila- True Soft hårmaske. Maria Nila jobber med veganske produkter, som betyr at produktene aldri er testet på dyr på noen måte. Maria Nila som bedrift tar også stor avstand fra dyretesting i skjønnhetsbransjen, blant annet gjennom deres kampanje «velg vennlig». Vi i Testjakt setter pris på bedrifter som tar standpunkt og også produseres i Sverige.

1. Vinner og best i test ble hårinnpakningen fra Maria Nila True Soft

Fordeler

 • Resultater etter første gangs bruk
 • Skånsom mot tørt hår
 • Silkemykt resultat

Ulemper

 • Den tykke konsistensen kan være vanskelig å påføre jevnt i håret

Spesifikasjoner

Mer om Maria Nila True Soft

Denne hårinnpakningen er for deg med tørt hår som trenger nytt liv og fuktighet. Innpakningen pleier samtidig som håret blir silkemykt og glatt. Produktet inneholder arganolje som tilfører glans og motvirker frizz og statisk elektrisitet. Vi elsker blomsterduften av liljer, sjasmin og rose!

Denne hårinnpakningen er populær fordi etter første gangs bruk har mange umiddelbart opplevd at det tørre og krusete håret har blitt mykt og glatt. Ved kontinuerlig bruk blir hårets struktur bedre og vi i Testjakt opplevde at håret ble mykere og lettere å style. Ekte myk maske har det såkalte “Colour Guard Complex”, som gir beskyttelse mot solens UV-stråler, frie radikaler og i tillegg motvirker fargetap ved varmestyling og hårvask. Innpakningen påføres etter sjamponering før balsam. La virke i ca. 3 minutter, for en mer dyp effekt kan den sitte i opptil 10 minutter.

2. På andreplass kommer hårinnpakningen fra Joico K-Pak Color Therapy Luster Lock Instant Shine & Repair

Fordeler

 • Fukter selv de tørreste nålene
 • Kremet konsistens som er lett å smøre utover håret
 • Fargebevaring
 • Gir glans og sunt hår

Ulemper

 • Overpåføring kan tynge håret

Spesifikasjoner

Mer om Joico K-Pak Color Therapy Luster Lock Instant Shine & Repair

Denne innpakningen er den ultimate for deg med fargebehandlet, slitt og skadet hår. Brukerne er i ekstase, dette er en av de beste hårinnpakningene du kan bruke til farget hår. Ifølge Joico etterlates håret 89 % sterkere og har dermed mindre tendens til å risikere skade fra daglige påkjenninger.

Siden vi selv har erfaring med denne innpakningen og også leser utallige positive anmeldelser, valgte vi å inkludere den i vår sammenligning av de beste hårinnpakningene. Den holder løftet om å pleie og gi næring til håret, samtidig som den bevarer fargen. Dette er et produkt som ofte er best i tester når det kommer til fargebevarende hårmasker. Du kan derfor både bruke innpakningen på «klassisk måte», sjampo, bruke masken din og så jobbe i påfølgende balsam, eller alternativt kun bruke som balsam.

Det eneste negative du må være oppmerksom på hvis du har tynt hår, er å ikke overdose mengden innpakning. Svært lite produkt er nødvendig for at håret ditt skal ha en fantastisk glans og fuktighetsgivende følelse. Dette er en innpakning for deg som har prøvd mange før men ikke er fornøyd og ønsker et mer fuktighetsgivende resultat! Ved kontinuerlig bruk vil skadet hår vise stor forskjell! Kombiner gjerne med sjampo og balsam i samme serie fra Joico.

3. På tredjeplass kommer hårinnpakningen fra Ida Warg Silver Mask

Fordeler

 • Bra for blondt og bleket hår
 • Vegansk

Ulemper

 • Søt lukt

Spesifikasjoner

Mer om Ida Warg Silver Mask

Denne hårinnpakningen fra Ida Warg er perfekt for deg med bleket og skadet hår. Den høye konsentrasjonen av fiolette pigmenter bidrar til å holde det blonde håret ditt pent og friskt ettersom det nøytraliserer gule toner. En hårinnpakning som lever opp til forventningene! Hvis du ofte bleker håret, er du sannsynligvis vant til å bruke sølvsjampo eller en annen type behandling for å redusere gultoner. Det er vanskelig å unngå disse tonene/misfargingene, men med denne pakken fra Ida Warg kan du enkelt løse problemet hjemme. Du trenger ikke bestille en ny time hos frisøren for å friske opp fargen og på bare noen få minutter føles håret som nytt.

I tillegg inneholder den sheasmør som myker opp og fukter skadet hår. Hveteproteiner som bidrar til å fukte, styrke og gjenoppbygge skadet og slitt hår. En virkelig god innpakning for blondiner til en god pris!

4. På fjerdeplass kommer hårinnpakningen fra Björn Axén Repair Deep Conditioner

Fordeler

 • Reparerer skadet hår
 • Kort handlingsvarighet
 • Konsistensen er lett å påføre

Ulemper

 • Spesiell duft
 • Inneholder silikoner

Spesifikasjoner

Mer om Björn Axén Repair Deep Conditioner

Hårinnpakning for deg med skadet og slitt hår. Reparerer og pleier dypt. Nærende mineraler og proteiner fra havet som gjenoppbygger skadet hår og øker elastisiteten. Inneholder arganolje, som består av fettsyrer som hjelper håret til å bli mykt og smidig. Inneholder en stor dose nærende mineraler og proteiner fra havet som hjelper til med å gjenoppbygge skadet hår og øke elastisiteten. Beriket med organisk arganolje og sjølavendel som revitaliserer og pleier både hår og hodebunn.

Mange brukere anser denne hårpakken for å være den aller beste for å gjenopprette skadet og kjedelig hår. Handlingens varighet er kun 3 minutter. Vi synes duften er litt spesiell og flasken føles litt kjedelig, men stilig. Totalt sett kjennes en god innpakning som gir bedre og bedre resultater etter en tids bruk, spesielt flisete tupper en stor forskjell!

5. På femteplass kommer hårinnpakningen fra OLAPLEX Hair Perfector No.3

Fordeler

 • Gir sterkere hår
 • Reparerer hårsekken i dybden
 • Profesjonell behandling

Ulemper

 • Dyrt
 • Krever tålmodighet

Spesifikasjoner

Mer om OLAPLEX Hair Perfector No.3

En hårinnpakning som du bruker før du vasker håret, som pre-wrap. (Samme prosedyre som Yves Rocher 2 i 1 maske). Olaplex trenger inn i hårstrået og reparerer det dypt, noe som gjør håret sterkere og sunnere. Beskytter håret under farging og andre kjemisk sterke behandlinger, den forbereder også håret til neste frisørbesøk. Inneholder et molekyl som hjelper til med å binde sammen svovelbindingene i håret, dette gjør håret sterkere. Olaplex-molekylet kan gjøre kjemiske behandlinger på håret uten at det tar så mye skade.

For best resultat bør hele utvalget fra Olaplex brukes sammen som en tre-trinns behandling. Bare “Hair Perfector no.3” bør brukes 1-2 ganger i uken for å oppnå best resultat.

Kjøpeguide – Velg riktig hårinnpakning

For å velge den beste hårinnpakningen for håret ditt, må du kjenne din hårtype og hårkvalitet. Finn også ut hva du vil at emballasjen skal legge til eller oppnå.

Noen ganger må du kanskje prøve forskjellige merker for å finne ut hvilken som passer best til håret ditt. Du må kanskje være litt tålmodig, da det kan ta et par bruksområder for å oppnå resultater.

Det skal reparere håret

Håret utsettes for mye stress som sliter og skader det, noe som kan få det til å se livløst og matt ut. Selv endene kan se spredt ut og faktisk bli delt. Hvis du ikke tar vare på håret med pleie, fuktighet og omsorg, resulterer det som regel i at du må klippe betydelig mer enn du kanskje ønsker for å få sunt hår når du besøker frisøren.

En reparerende hårinnpakning gir næring og gjenoppbygger håret fra innsiden. De inneholder næringsrike stoffer som sørger for at håret kan få tilbake volum og elastisitet igjen.

Finn best i test hårinnpakninger hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test hårinnpakninger hos oss på Testjakt.no!

Det skal gi glans og glans

Hvis du har tørt hår, kan en fuktighetsgivende og næringsrik innpakning bidra til å gjøre det mykt og skinnende. Det gir liv til håret igjen.

Det er vanskelig å style håret hvis det er tørt og stripete. Sunt, skinnende hår ser også tykkere og sunnere ut.


Når trenger du å bruke hårinnpakning?

Det finnes mange hårinnpakninger med ulike formål og kvaliteter. Derfor kan det være flere som blir kåret til best i tester, men i ulike kategorier. Spør deg selv hva formålet og behovene dine er med hårinnpakningen.

Hårinnpakninger brukes 1-2 ganger i uken. Du legger den i etter shampoo og før balsam. De aller fleste bør sitte i mellom 3-10 minutter for best effekt. Det finnes imidlertid unntak, som vi for eksempel ser i to produkter i vår best i test. Yves Rochers 2 i 1 maske og OlaPlex No.3. Disse to innpakningene kan brukes på tradisjonell måte, eller som et mellomtrinn etter sjamponering, men før balsam. Men de kan også brukes som en forbehandling før shampoo! Vær derfor alltid nøye med å lese gjennom instruksjonene/bruksanvisningen før du tar i bruk et nytt produkt.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test