Beste Håndmiksere For Kjøkkenet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke håndmikser som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En god håndmikser eller håndvisp må være enkel å bruke, praktisk å lagre, og kunne brukes til alt fra å piske krem og marengs til seige kakerører, som brownies. Siden håndmikseren brukes for hånd er design, vekt og utforming av håndtaket viktig.

Hva en håndmikser kan brukes til varierer. Noen egner seg kun til å piske krem, andre kan også brukes til å kna en brøddeig. Å vite hvilket behov du har og hva mikseren vil bli brukt mest til er derfor viktig.

1. Vinner og best i test ble Dualit Håndmikser High Gloss Krom

Fordeler

 • Unikt design
 • Stillegående motor
 • High Gloss-Stilig

Ulemper

 • Litt tung

Spesifikasjoner

Mer om Dualit Håndmikser High Gloss Krom

Den beste håndmikser som kan å skille seg ut er High Gloss mikseren fra Dualit. Denne stilige mikseren er designet i krom, og tar seg like godt ut stående på kjøkkenbenken som inne i skapet. Funksjonene er heller ikke å skimte av, den kommer med fire ulike hastighetsinnstillinger.

I denne håndmikser test kommer Dualit High Gloss godt ut også på grunn av den sterke motoren. Med 400 watt har den er kraftig, men fremdeles stillegående motor som også tåler brøddeiger, og med medfølgende tilbehør kan du bruke miksmasteren til både krem, kaker og gjærbakst.

2. På andreplass kommer KitchenAid Classic Håndmikser

Fordeler

 • Mye tilbehør
 • 9 ulike hastigheter

Ulemper

 • Høy pris

Spesifikasjoner

Mer om KitchenAid Classic Håndmikser

Dette er en håndmikser som gir et personlig preg til kjøkkenet. Du kan velge mellom hele fire ulike farger, og mikseren har et litt mer retro design sammenlignet med resten. Motoren på håndmikseren er kraftig, men har fått topp moderne teknologi som gir et lavt strømforbruk.

Håndmikseren kommer med hele ni ulike hastighetsinnstillinger, inkludert tubro, og har mer inkludert tilbehør enn de andre maskinene. Her får du med både visp, deigkrok, ekstra ballongvisp og blenderstav. Pluss en praktisk oppbevaringspose for enkel oppbevaring. Rett og slett en praktisk håndmikser av god kvalitet.

3. På tredjeplass kommer Bosch Håndmikser StyLine

Fordeler

 • Effektiv men stillegående
 • Enkel å bruke
 • Fem ulike hastigheter

Ulemper

 • Ingen ledningsopprull

Spesifikasjoner

Mer om Bosch Håndmikser StyLine

Dette er en håndmikserer som har et pent og moderne design, er enkel å bruke, og har alle funksjonene du trenger i en håndmikser. Håndmikseren kommer med både visp og eltekrok, slik at du kan piske både marengs og eggedosis, og også lage lette brøddeiger med en og samme maskin.

Motoren på denne håndmikseren er kraftig, og kan derfor takle alt fra pisking av krem til brødbaking. Men selv med en kraftig motor er ikke dette en håndmikser som hverken bråker eller veier mye. Den har en lett vekt, ligger fint i hånden og er stillegående.

4. På fjerdeplass kommer Electrolux Håndmikser EHM6300

Fordeler

 • Kraftig motor
 • Stillegående

Ulemper

 • Enkelt design

Spesifikasjoner

Mer om Electrolux Håndmikser EHM6300

Her får du en liten, lett og stillegående håndmikser som ikke koster så alt for mye uten at det har gått på bekostning av funksjoner og kvalitet. Håndmikseren kommer med en smart soft start funksjon som sparer deg for melsøl, har fem ulike hastigheter og turbo funksjon, og kan brukes til flere typer deiger.

Selv om håndmikseren er liten og lett har den fått en kraftig motor med 500 watts effekt. Dette gjør det mulig å bruke mikseren til å piske krem, lage kake og muffinsrøre, og til og med blande sammen enkle brøddeiger. En allround god håndmikser som er praktisk uten at det koser for mye.

5. På femteplass kommer Philips HR3740/00 Håndmixer

Fordeler

 • God pris
 • Sterk motor

Ulemper

 • Litt tung

Spesifikasjoner

Mer om Philips HR3740/00 Håndmixer

Håndmikseren fra Philips er en enkel, men fortsatt kraftig og praktisk maskin som passer perfekt for deg som ser etter en håndmikser i budsjett klassen. Maskinen har en motor på 450 watt, og fem ulike hastigheter pluss turbo som gjør det mulig å bruke maskinen til alle slags kjøkkenoppdrag.

Det beste med denne håndmikseren, med unntak av prisen, er hvor rask og enkel maskinen er å bruke, og du har full kontroll hele tiden. Designmessig er dette ikke en håndmikser som skiller seg ut, men den er behagelig å bruke, og tar ikke opp for stor plass.

Kjøpguide – Velg riktig håndmikser

Når du skal velge en håndmikser er det viktig å tenke på mikseren skal brukes til. Er du på jakt etter en mikser til krem, marengs og kakebakst kan en håndmikser med middels kraftig motor være mer enn bra nok.

Skal du derimot bruke håndmikseren til å lage ulike typer gjærbakst og kna brøddeig vil en håndmikser med kraftigere motor og flere hastighetsinnstillinger være å foretrekke. Baker du mye brød kan en brødmaskin være et bedre alternativ til en håndmikser.

Flere hastighetsinnstillinger

For å få best resultat og kunne brukes til alle typer formål må håndmikseren komme med flere ulike hastigheter. Et minstekrav er fire, slik at den kan brukes både til sakte elting av brøddeiger til raskere visping av eggedosis og marengs.

En turbofunksjon er også å foretrekke. Denne kan du bruke for å raskt piske sammen fløte til krem, eller gi marengsen et lite ekstra puff. Med flere hastigheter kan du også bruke håndmikseren til å blande sammen blant annet sauser og farser.

Finn best i test håndmikser hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test håndmikser hos oss på Testjakt.no!

Enkel å bruke

En maskin som ikke er enkel å bruke blir ikke brukt, så enkelt er det. Så en god håndmikser må være enkel å bruke. Den må være enkel å skru av og på mens den står i bollen.

Og hastigheten må kunne justeres enkelt mens håndmikseren er i bruk. En håndmikser som er enkel å bruke kan brukes av alle, og spre glede rundt matlaging og baking til både store og små i husholdningen.

Praktisk design og oppbevaring

I motsetning til en kjøkkenmaskin står gjerne ikke håndmikseren fremme på benken. Men selv om den pakkes inn i et skap er det positivt med et design som er pent å se på, og som gir en praktisk form.

Men design handler ikke bare om at noe ser bra ut og er enkelt å holde i. En praktisk utformet håndmikser ligger fint i hånden, kan plasseres på benken under matlaging, og i skap etter bruk.

Når trenger du å bruke en håndmikser?

I denne håndmikser best i test har vi samlet sammen informasjon om fem ulike håndmiksere som skal gjøre det enklere for deg å velge den rette. Vi retter fokus mot funksjon og innstillinger, design og hvor enkel maskinen er å bruke.

En håndmikser som kan brukes til både pisking av krem, blanding av kakerører og elting av brøddeiger hører hjemme i alle kjøkken. Målet er å gjøre matlagingen enklere og mer behagelig for deg, og der kan en praktisk håndmikser være til hjelp.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test