Beste Gassgrillene For Herlige Grillkvelder (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken gassgrill som er best i test ifølge vårt testpanel!

En bra gassgrill er virkelig noe du bør ha hvis du er glad i god mat og liker å lage mat. Det å tilberede maten ute en glede, og med en god grill er det også enkelt. Bruksområdene for en god grill er uendelig mange, enten du liker kjøtt, fisk eller grønnsaker.

Det finnes en mengde griller å få kjøpt, og de kommer i alle prisklasser. De rimeligste er selvsagt de kjente kullgrillene, men det beste resultatet får du med gassgriller. Vi har her gjort en undersøkelse av gassgriller, og dette er en gassgrill test du bør lese nøye gjennom før du går til anskaffelse av en grill.

1. Vinner og best i test ble gassgrill fra Weber Genesis E-335 gassgrill

Fordeler

  • Tre brennere + Sear brenner
  • Innebygd termometer
  • Nedfellbar bord

Ulemper

  • Noe vanskelig å montere

Spesifikasjoner

Mer om Weber Genesis E-335 gassgrill

Weber Genesis 335 er en imponerende gassgrill som tar utendørs matlaging til et nytt nivå. Med et grillareal på 68 cm x 48 cm og et utfellbart sekundært grillareal på 65 cm x 27 cm, gir den nok plass til å tilberede en komplett restaurantkvalitetsmåltid utendørs. De tre brennerne, med en ekstra kraftig 3,5 kW Sear Zone og 2,9 kW sidebrennere, gir deg full kontroll over varmesonene og muligheten til å lage sauser eller koke opp vann mens du griller.

Den nedfellbare bordet gir ekstra plass for matforberedelse, og det ekstra store sammenleggbare sidebordet gir praktisk plass. Grillen er utstyrt med et sentralisert lokktermometer for nøyaktig temperaturkontroll, og Flavorizer Bars i rustfritt stål som gir den karakteristiske røyk- og grillsmaken til maten.

Weber Genesis 335 er også praktisk med sitt grillkabinett som har rustfrie dører og plass for gassflaske, samt innebygd sideoppbevaring for grillutstyr, slik at du alltid har alt du trenger for hånden. Det forbedrede uttrekkbare fettbeholderen gjør rengjøringen enkel, og grillen er kompatibel med det nyeste Outdoor Grilling System, som legger til et ekstra nivå av funksjonalitet.

Med 4 svingbare hjul er grillen enkel å flytte rundt, og med sitt stilige design og håndtak i polert metall gir den et estetisk preg på uteplassen. Alt i alt tilbyr Weber Genesis 335 en komplett og praktisk løsning for utendørs matlaging med imponerende funksjoner og enkel rengjøring.

2. På andreplass kommer gassgrill fra Weber Spirit II E-310 GBS

Fordeler

  • Tre brennere
  • Flavorizer Bars

Ulemper

  • Må tømme eller kaste beholder med overflødige drypp fra grillen

Spesifikasjoner

Mer om Weber Spirit II E-310 GBS

Dette er en gassgrill fra Weber som også tre brennere slik som “storebroren” over. Med tre brennere har du veldig god kontroll på varmen, og det gir deg også mulighet for indirekte varme. Dette er spesielt bra hvis du vil holde ting varmt eller ønsker å langtidssteke mat. Grillen har en grilloverflate på 60 x 44 cm som gir deg relativt god plass til å grille på.

Grillen fra Weber har også noe som kalles for Flavorizer Bars. Disse fanger opp dråpene fra grillmaten og ryker og freser. Dette gir maten en god og karakteristisk røyksmak. Fettdråpene som ikke fanges opp av Flavorizer Bars, renner ned i et dryppebrett under grillen. Disse må tømmes etter hver bruk eller kastes. En gassgrill som denne har selvsagt lokk med innebygd termometer og to praktiske avlastningsbord på sidene.

3. På tredjeplass kommer gassgrill fra Weber Q3200

Fordeler

  • Hendig størrelse
  • Lett å montere

Ulemper

  • Kun to brennere

Spesifikasjoner

Mer om Weber Q3200

Denne grillen fra Weber er en hendig gassgrill. Dette er den minste av de gassgrillene vi har testet, og den er enkel å montere. Grillen har to brennere, og en grillflate på 63 x 45 cm. Brennerne er laget av rustfritt stål, og den ene av brennerne har en P-form. Denne formen på den ene brenneren gjør det mulig med indirekte grilling selv om den kun har to brennere.

Grillen er fastmontert på en rullevogn. Vognen har tre integrerte redskapskroker og en oppbevaringsplass til varmehylle. Det er en gassgrill med to praktiske og foldbare sidebord som gir deg god avlastningsplass mens du griller. Grillen tennes enkelt ved å presse inn gnisttenneren og varmen justeres med en trinnløs varmeregulator. Gassgrillen har selvsagt lokk og innebygd temperaturmåler som gjør det lett å holde kontroll på maten under grillingen.

Dette skal du tenke på når du kjøper gassgrill

Når du skal kjøpe deg en ny gassgrill er det viktig å tenke på hva du ønsker å bruke gassgrillen til. Er du blant dem som har mye selskap og mange mennesker på besøk er det viktig å se på størrelsen. Det må være plass til å grille slik at alle får varm mat samtidig. Griller du kun til deg selv og nærmeste familie, er dette ikke så viktig.

Mange muligheter

Det at en gassgrill har flere brennere gir mange muligheter. Selv den minste av gassgrillene her som kun har 2 brennere, har likevel en spesialutformet brenner slik at muligheten for indirekte varme er til stede. Dette gjør at du kan langtidssteke mat eller også holde noe mat varm mens du griller andre ting. Dette gir deg mange muligheter under grillingen.

Finn best i test gassgrillene hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test gassgrillene hos oss på Testjakt.no!

Enkel å bruke

Det skal være moro å grille. Når du bestemmer deg for å lage et grillmåltid skal det være en hyggelig opplevelse. Det er derfor viktig at grillen er enkel å bruke. Den skal være lett å flytte hvis du har behov for dette., Det skal være enkelt å tenne opp grillen, og ikke minst lett å rengjøre etterpå.

Kvalitet

Når du går til innkjøp av en gassgrill er det viktig at grillen har god kvalitet. Dette skal være en bruksgjenstand som skal brukes ofte. En gassgrill er en investering, og den skal vare i flere år. Den skal også være trygg og enkel å bruke. Grillen må kunne stå stødig, og den skal måtte tåle høye varmer.

Oppsummering gassgriller

I denne testen har vi sett på noen av de beste gassgrillene på markedet. Hva er det som gjør en gassgrill bra og hvilke funksjoner og egenskaper er viktig. Her har vi sett på brukervennlighet, tilleggsutstyr, fleksibilitet under grillingen samt kapasitet. Du må gjerne kommentere nedenfor dersom du har noen spørsmål eller kommentarer du vil legge til.

Vi kommer selvsagt ikke unna merket Weber som fremdeles er den dominerende på markedet i dag når vi snaker om gassgriller av kvalitet. De har tre av de fem beste grillene. Likevel har italienske Boretti Luciano absolutt sitt publikum med en flott og meget komplett gassgrill som er mer som et utendørs kjøkken. Broil King Regal XLS SS er også en kvalitetsgrill med sine 2 separate grillenheter og hele 6 brennere.

Hvordan vi utarbeidet denne testen

Når det gjelder test av gassgrill har vi vurdert ulike tester og sammenligninger fra flere forskjellige steder for å få et godt overblikk over markedets beste produkter. Vi har selvsagt også tatt utgangspunkt i produsentenes egne nettsider for å innhente konkrete opplysninger om deres griller for å kunne gi nyttig og praktisk informasjon til deg som forbruker.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 25/12/2023 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test