Beste Gassbrennere For Matelskere (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke gassbrenner som er best i tester ifølge vårt testpanel!

I denne testen skal de beste grassbrennerne testes. Vinneren av vår best i test gassbrenner er Blomsterbergs Profesjonell. Denne gassbrenneren går av med seieren grunnet sin svært overkommelige pris og helt rå brenneregenskaper. Skal du imponere familie eller kjæreste med en ordentlig middag og crème brûlée til dessert er det uunngåelig uten en solid brenner til å hjelpe deg.

På testens andre og tredjeplass finner du Satakes gassbrenner med grillfunksjon og Satake Gassbrenner Flame King. Disse brennerne er også av svært solid kvalitet. Til felles har alle tre brennerne at de er både av god kvalitet og prisgunstige, og de er perfekt til både dessert og grilling.

Den perfekte gassbrenner er en liten og smidig gassbrenner. En brenner du uten problem kan håndtere helt på egenhånd bare med en arm. De beste gassbrennerne må også kunne tilby en høy nok temperatur. Har du barn i huset kan det være særdeles lurt at din gassbrenner har en sikkerhetslås for å unngå unødvendige uhell.

1. Vinner og best i test ble gassbrenneren fra Blomsterbergs Profesjonell

Fordeler

 • Tennes elektronisk
 • Justerbar flamme
 • Perfekt til crème brûlée

Ulemper

 • ikke noe vesentlig

Spesifikasjoner

Mer om Blomsterbergs Profesjonell

Som vår best i test gassbrenner kan brenneren fra Blomsterberg tilby en rekke nyttige funksjoner. Gassbrenneren tennes elektronisk og har en justerbar flamme. Dette gjør det svært enkelt å kontrollere brenneprosessen, slik at du unngår brent karamell. Alt du trenger av ekstrautstyr er, naturligvis, gass.

Gassbrennerne som vi har testet er blant de beste og mest populære på markedet. Vi tester også en rekke andre produkter, slik at det skal bli enkelt for deg som forbruker å velge de apparatene som passer best til deg og ditt behov. Se også: Best i test bordsirkelsag

Blomsterbergs gassbrenner tennes elektronisk, det vil si at du slipper å tenke på farene som finnes ved å tenne gassen med ild. En elektronisk tennfunksjon er en mye sikrere måte å tenne opp på og gjør prosessen en hel del enklere. Flammen kan også enkelt justeres på brenneren slik at du kan bestemme selv hvilken flammestyrke du ønsker.

2. På andreplass kommer Satake Gassbrenner med grillfunksjon

Fordeler

 • Proff brenner
 • Brukes både med og uten dyse
 • Rått design

Ulemper

 • kjøp ekstra gass

Spesifikasjoner

Mer om Satake Gassbrenner med grillfunksjon

Satake sin proffbrenner er en profesjonell gassbrenner som kan brukes både med og uten den medfølgende dysen. Den er lett å tilpasse og du kan derfor enkelt bruke brenneren til flere bruksområder. Brenneren er like bra til å ferdigstille en perfekt Crème brûlée som den er til å grille kjøttstykket.

Dysen som følger med minsker risikoen for å brenne maten. Den gjør brenneren lett å håndtere og er enkel i bruk. Gassbrenneren kan derfor anbefales til absolutt alle, selv nybegynnere. Prisen på denne brenneren er litt høyere sammenlignet med testens to andre gassbrennere, men er på ingen måte avskrekkende.

Brukstiden på brenneren varierer litt, avhengig av styrken på brenningen. Du kan medregne at den i allefall vil holde i 30-45 minutter før du trenger å fylle på gass, uavhengig av hvilken styrke du bruker den på. Den har både en vanlig funksjon og en grillfunksjon og brennerens makstemperatur er 1 100°C.

3. På tredjeplass kommer gassbrenneren fra Satake Flame King

Fordeler

 • Perfekt til flambering
 • Creme Bruleens beste venn
 • Praktisk sikkerhetslås

Ulemper

 • 45 minutters brukstid før påfylling av gass

Spesifikasjoner

Mer om Satake Flame King

Testens rimeligste gassbrenner er fra Satake. Det er en svært praktisk brenner både til Crème brûlée og alt som trenger å flamberes. Brenneren garanterer en perfekt karamellisering og kan også brukes for å få frem en naturlig grillsmak i både grønnsaker, fisk og kjøtt.

Avhengig av hvor sterkt du ønsker å karamellisere eller flambere noe vil brukstiden variere litt. Også for denne gassbrenneren er det eneste ekstrautstyret du trenger gass. På en fylling kan du påregne at gassbrenneren vil holde i omtrent 45 minutter. Etter det er det bare å fylle på ny gass, så er den klar igjen!

Sikkerhet er viktig når man bruker et slikt verktøy. De fleste brennerne kan komme opp i temperaturer langt over 1 000°C. Det er derfor særdeles viktig å ta sikkerheten på alvor. På Satake sin Flame King er det lagt til rette å ivareta sikkerheten med en sikkerhetslås på baksiden.

Hva bør du se etter ved kjøp av gassbrenner

I vår test av gassbrennere ble Satake Profesjonell kåret til vinner, takket være at det er en liten gassbrenner som er enkel å bruke. Det er også en gassbrenner som kan brukes til både desserter og matlaging. Det at en gassbrenner er enkel å bruke er et viktig moment når det gjelder valg av gassbrenner.

Den beste gassbrenneren er ergonomsik utformet og fremfor alt lett å håndtere. Går du tom for gass skal det være enkelt å fylle på gass igjen. Noen modeller har en separat gasstank som enkelt byttes ut, andre brennere har gasstanken som en del av selve brenneren.

Lett å bruke

En gassbrenner skal være enkel å bruke. Ingen ønsker seg et verktøy som er vanskelig å forstå seg på. Gassbrenneren brukes i et svært kort tidsrom, gjerne bare i noen sekunder. Det skal derfor være unødvendig at det må ta tid for å forstå hvordan den fungerer.

En gassbrenner er en del av de fleste sine kjøkken. De fleste av oss spiser og lager desserter eller mat som krever karamellisering eller flambering fra tid til annen. Hadde det vært vanskelig å ta i bruk en gassbrenner hadde ingen tatt seg bryet med å kjøpe et slikt apparat, og på den måten hadde ingen orket å tilberede de rettene.

Finn best i test gassbrenner hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test gassbrenner hos oss på Testjakt.no!

Brukstiden varierer

Hvor lang brukstid en gassbrenner har varierer veldig. Enkelte gassbrennere har eksterne tanker som enkelt kobles på brenneren, mens andre har gasstanken som en del av selve gassbrenneren. De fleste gassbrennere tilbyr en brukstid på rundt 30-45 minutter før du må bytte gass.

Flambering og karamellisering gjøres ved å utsette maten for en svært høy temperatur i svært kort tid. Derfor trenger du ikke en gassbrenner med veldig lang brukstid. Det er dog svært fordelaktig at den har en respektabel brukstid slik at du slipper å bytte gass mellom hver gang du bruker den.

Den bør være liten og lett

Skal du bruke gassbrenneren i forbindelse med kjøkkenet er det en fordel at den er liten og lett å håndtere med en hånd. Da kan du enkelt bruke den andre hånden til å rotere eller holde i formene til bakverket, kjøttet eller lignende.

En stor, tung og uhåndterlig gassbrenner er svært lite praktisk. Det skal ikke være nødvendig og måtte ha hjelp ved flambering. Når du skal bruke en gassbrenner er du avhengig av å komme nær maten som skal brennes, dette fordi den utsettes for ekstremt høy temperatur, men har relativt kort rekkevidde.

Den bør ha flere moduser

Med de fleste gassbrennere på markedet kan du stille inn flammens styrke. Dette er svært viktig for å unngå at maten og desserten blir brent. Dette gir deg også mer kontroll over situasjonen om du er nybegynner. Du kan bruke gassbrenneren på en lavere temperatur og prøve deg frem til det perfekte resultatet.

Gassbrennerne har ikke særlig lang rekkevidde på varmen som frigis. Hadde det bare vært en styrke på flammene ville det vært mye vanskeligere å tilberede maten, da du måtte ha variert avstanden fra maten til brenneren. Derfor er det mye enklere å tilpasse styrken på flammen og ha en konstant plassering på brenneren.

Spørsmål og svar om gassbrennere til matlaging

Hvilken gassbrenner passer til meg?

Det finnes gassbrennere til bruk på kjøkkenet. Disse er litt mer smidige og utformet for å gjøre arbeidet på kjøkkenet enklere. Om du derimot ikke ser for deg å bruke en gassbrenner så ofte finnes det flere alternativer.

Hvor stor gassbrenner trenger jeg?

Mange tror at en større gassbrenner er mer effektiv. Slik er det ikke alltid. En mindre gassbrenner kan være vel så smidig og kraftig som en stor brenner. En litt mindre brenner vil også være enklere å håndtere.

Er det vanskelig å bruke en gassbrenner?

Øvelse gjør mester. Slike brennere enkle å bruke. De fleste som bruker en gassbrenner for første gang vil med stor sannsynlighet brenne desserten litt. Etter to-tre ganger har du lært deg teknikken slik at Crème brûléen blir perfekt.

Hvor lenge behøver jeg å flambere og karamellisere?

Øvelse gjør mester. Slike brennere enkle å bruke. De fleste som bruker en gassbrenner for første gang vil med stor sannsynlighet brenne desserten litt. Etter to-tre ganger har du lært deg teknikken slik at Crème brûléen blir perfekt.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 12/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test