Beste Dukkehus For Spill Og Fantasi (Best i Test 2023)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke dukkehus som er best i test ifølge vårt testpanel!

Dukkehuset er en klassisk leke som har vart gjennom mange generasjoner. De kommer i flere størrelser, fra enkle hus til herskapelige herskapshus. Det fine med dukkehus er at du kan møblere og innrede slik du selv ønsker, og skape et hjem for din dukkefamilie. Være den liten eller stor, dukkehuset har rom til dem alle.

Siden dukkehus kommer umøblert blir barns egen fantasi og kreativitet nøkkelen til møblering og plassering. Dette bidrar til fin lek, og samtidig utvikling, hvor barnet kan sitte i timer å leke med dukkene i hjemmet deres, enten alene eller sammen med venner. Å leke med dukker er kanskje gøy alene, men enda bedre sammen med noen andre.

Siden dukkehus ble introdusert for flere titalls år siden har det kommet flere og flere på markedet. Dette kan gjøre det noe utfordrende å finne det rette dukkehuset til ditt barn og hens leker. Derfor har vi tatt et dypdykk ned i markedet og funnet frem til de fem dukkehusene som vi mener er de beste på markedet.

Fem beste dukkehus for barn

Når det kommer til dukkehus finnes det mange å velge mellom, og mange av disse er gode alternativer som lar barnet leke, utforske og utvikle fantasi og kreativitet. De fem som scorer høyest i vår test er dukkehjem som er innbydende og inspirerende, som er lette å møblere, og som viser preg av personlighet. Samtidig som dukkehusene har en god kvalitet, og med mulighet til å tilpasse barnets egen fantasi og lek.

1. Vinner og best i test ble dukkehuset fra Kidkraft Country Estate Dollhouse

Fordeler

 • Stort hus med mange fine detaljer
 • Møbler følger med

Ulemper

 • Tar opp mye plass
 • Rommene kan føles bestemt på forhånd

Spesifikasjoner

Mer om dukkehuset fra Kidkraft Country Estate Dollhouse

Dukkehus trenger ikke bare være enkle hus. De kan også være staslige herskapshus, som Country Estate fra Kidkraft. Dette er et stort dukkehjem på fire etasjer og hele elleve rom, inkludert en garasje, og en uteplass. I dette huset får dukkene mer en nok med plass, og med fargerike rom og møbler kan fantasien lett løpe løpsk.

Alle rommene i dukkehuset er malt med fine detaljer, som tilfører mye til huset i form av både farge, livlighet og dybde. Rommene består av mer enn de møblene som settes der, noe som tilfører noe ekstra til leken. Dette er et dukkehus som virkelig byr på seg selv, og inviterer til mye lek og moro for mer enn bare ett barn.

Perfekt for flere barn

I tillegg til vakre vegger med flotte detaljer kommer huset med mye ekstra som tilfører liv til huset. Det er en heis mellom første og andre etasje som dukkene kan benytte seg av. Lampene i huset lyser når knappen trykkes på, garasjedørene kan åpnes og lukkes, og toalettet kan lage skyllelyd. Det er mye realisme i dette huset, som gir mye inspirasjon til fantasifull lek.

Med tretti møbler som følger med kan barnet slå seg løs og dekorere etter eget ønske. Selv om huset har malte detaljer er det ingenting i veien for å la fantasien løpe løpsk. Det er nemlig ingen som sier at badet må ha fliser og speil, eller at soverommet ikke kan ha en peis. Dette er et dukkehus som virkelig lar barnet leke med fantasien, kreativiteten og dukkene.

2. På andreplass kommer dukkehuset fra Classic World

Fordeler

 • Komplett sett med hus og møbler
 • Kan meget enkelt flyttes på

Ulemper

 • Møblene må kanskje limes sammen

Spesifikasjoner

Mer om dukkehuset fra Classic World Dukkehus

Dukkehuset fra Classic World er et svært rimelig alternativ hvis du leter etter et hjem til ditt barns dukker og leker.Dukkehuset har 4 forskjellige rom og en øvre etasje og en underetasje. Huset er laget av kryssfiner og er veldig slitesterk og stilig.

Dette er det rimeligste dukkehuset i forhold til hva du får for pengene. Det er malt fine detaljer på veggene og billigprisen inkluderer også møbler til dukkehuset.

Noe å tenke på er at noen av møblene til dukkehuset kanskje må monteres og for å holde bedre kan det hende at de må limes sammen.

Er du på jakt etter et fint dukkehus laget av tre og ikke plast, passer dette dukkehuset fra classic world perfekt. I tillegg blir det en fin interiørdetalj i skandinavisk stil. Barnet ditt vil kunne tilbringe mange timer i fantasiens verden foran dette fine dukkehuset.

3. På tredjeplass kommer dukkehuset fra KidKraft Savannah

Fordeler

 • Stort og fargerikt
 • Mye ekstra innhold

Ulemper

 • Ikke anbefalt for yngre barn
 • Høy prislapp

Spesifikasjoner

Mer om dukkehuset fra KidKraft Savannah

Savannah dukkehus fra Kidkraft er en dukkehus vinner. Huset er hele fire etasjer høyt, og har seks fargerike rom, samt to balkonger. Rommene er alle fargerike, og det medfølger møbler slik at barnet kan møblere og designe sitt dukkehus før dukkene flytter inn.

Alle rommene og møblene som følger med er fargerike, og gjenspeiler den fargesprakende livsstilen
klassisk dukkehus er kjent for. Dette er en av grunnene til at dette dukkehuset scorer såpass høyt i vår dukkehus test. Det er fargerikt og innbydende, med mye ekstra tilbehør og muligheten for masse god lek alene eller sammen med gode venner.

Huset er både stort og oppleves som veldig åpent, så det er enkelt for flere barn å leke med både hus og dukker samtidig. 14 forskjellige møbler er inkludert i kjøpet av dette dukkehuset. Ekstra innredning kan legges til om ønskelig. Alle barnas barbies, opptil 30 cm eller små dukker vil kunne bo her og fordi dukkehuset er stort kan mange barn stå rundt det og være med på lekene. Enhver liten prinsesses drøm er å ha et stort dukkehus med mulighet til å la fantasien løpe løpsk.

4. På fjerdeplass kommer dukkehuset fra Pippi Langstrømpe Villa Villekulla

Fordeler

 • Med lekematte
 • Til alle Pippi Langstrømpe-fans

Ulemper

 • Dukker, møbler etc må kjøpes separat

Spesifikasjoner

Mer om dukkehuset fra Pippi Langstrømpe Villa Villekulla

Pippi er populær, både som leke, TV-serie og som design på et stort utvalg av utstyr til barn og baby. Så selvfølgelig er det plass til Pippis eget dukkehus i vår test. Ikke bare vekker huset gode minner hos foreldre, men det byr også på mye god lek, og har et godt og praktisk design.

Dukkehuset er en tro kopi av Villa Villekulla som er kjent fra bøker og TV. Dukkehuset inkluderer en lekematte, som gir et lekent inntrykk og gjør at leken allerede foregår utenfor huset. Det bidrar også til at flere barn kan delta i leken etter egen evne, også de yngre. Med andre ord, et praktisk dukkehus som er noe enklere å flytte rundt på. Samtidig tar det ikke opp store plassen.

Perfekt for en som elsker Pippi Langstrømpe

Ønsker du Pippi-dukken, den lille gubben og de morsomme politimennene i serien kan disse kjøpes separat. Prisen inkluderer derfor ikke dukker eller annet tilbehør. Også Efraim og den Prussilusken finnes tilgjengelig som ekstra tilbehør å kjøpe. Dette dukkehuset er ikke egnet for barn som ønsker andre dukker å leke med, barbies eller større detaljer. Men for pippi-elskere er det det eneste riktige alternativet!

5. På femteplass kommer dukkehuset fra Lundby Life

Fordeler

 • Kan bygges ut
 • Tar ikke opp stor plass

Ulemper

 • Møbler medfølger ikke
 • Skrått tak

Spesifikasjoner

Mer om dukkehuset fra Lundby Life

Dukkehuset fra Lundby minner veldig om de gamle, klassiske dukkehusene med tapetserte vegger og skrå tak. Dette er et av de beste dukkehus i denne testen mye på grunn av nostalgi, men også på grunn av kvalitet, muligheter og prislappen. Her får du nemlig mye hjem til en budsjettvennlig pris.

Dukkehuset har en åpen løsning, og består av to etasjer med to rom i hver etasje. Hvordan barnet ønsker å møblere disse rommene derimot, det er helt åpent. Men det minste rommet i dette best i test dukkehus egner seg nok best til baderom. Det medfølger ingen møbler, men det finnes et stort utvalg av møbler og ikke minst lamper i samme serie.

Perfekt for små hjem

Dukkehuset tar ikke opp stor plass, samtidig som det fint rommer en liten familie. Ønsker barnet ditt derimot å utvide dukkefamilien, kan også dette huset bygges ut. Lundy kommer nemlig med mange ekstra moduler slik at huset kan bygges ut. Og er ikke barnet fornøyd med tapetet som er der fra før, ja da kan de bare snu bakveggene. Veggene kan også fjernes, slik at to eller flere barn enkelt kan leke sammen.

Dette dukkehuset byr på mye, både i form av lek, design og potensiell utvikling av fantasi og kreativitet. Selv om møblene ikke følger med er ikke dette noen hindring for at huset kan brukes til barns lek. Dette er tross alt en leke til barn, og barn er ikke like avhengige av fysiske gjenstander inne i huset for å skape en god lek.

Kjøpsguide – hvordan velge det beste dukkehus

Dukkehus kan by på mye inspirerende lek for barnet, hvor kreativitet og fantasi får sitt utspill. Barn kan bruke flere timer på å leke med dukkene i huset sitt, så sant huset er det rette for dem. Å finne det rette dukkehuset derimot, det kan by på en utfordring.

Når du skal velge et dukkehus til ditt barn er det viktig å tenke på hva som engasjerer ditt barn, og ikke minst hvor mye plass dere har. Dukkehus kommer i forskjellige størrelser, hvor flere også har mulighet for å bygges ut. Tenk også på dukkene barnet har, hvor store de er, og hvor stort hus de må ha for å kunne bo i huset.

Enkelt å montere

Mange dukkehus kommer i dag som monteringssett. Det betyr at du selv må sette sammen huset, og det kan by på noen utfordringer. Huset må derfor være enkelt å sette sammen, slik at det blir et komplett og riktig hus.

Hvis huset er veldig enkelt å montere kan barnet selv være med på monteringen. Dette gir barnet en mulighet til å få eierskap over huset, samtidig som det bidrar til barnets utvikling og selvstendighet.

Dukkehus som er enkle å sette opp blir også satt opp og gjort ferdig med en gang. Det blir ikke mas og krangling om huset, og barnet kan fort komme i gang med leken så du som forelder kan trekke deg tilbake.

Finn best i test dukkehus hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test dukkehus hos oss på Testjakt.no!

Dukkehus med tilbehør

Tilbehøret er en viktig del av dukkehuset. Uten tilbehør er det ikke mulig å møblere huset, og da forsvinner noe av poenget med huset.

En del av leken knyttet til dukkehus og hjem er å skape et hjem til dukkene, i form av møbler, lys og kanskje noen gardiner eller puter. Alt ettersom hva som appellerer til barnet, og som føles som en viktig del for å skape et hjem til dukkene.

Enten om de følger med eller kommer ved siden av er møbler og annet inventar viktig. Det bidrar til å skape en hyggelig atmosfære i hjemmet, og lar barnet få utløp for kreativitet og lek med fantasien.

Bra design

Et godt design handler om mer enn bare høyde og bredde på huset. Det handler om helheten, hvor store rommene er, om det er plass til møblene inne i huset, og hvilken farge og mønster som er på tak og vegger.

Noe annet som er viktig å huske på at barn liker farger, og trekkes gjerne mot dem. Et dukkehus med mye farger og mønstre vil derfor være mer appellerende til barn enn et enkelt dukkehus med nøytrale vegger.

Godt design er viktig for å få barnet til å ville leke med dukkehuset. God størrelse på rommene slik at det er plass til møblene, og dermed mulig å leke inne i huset er viktig. Det samme er fargen på huset og rommene, og at disse matcher barnets personlighet.

Når trenger du å bruke et dukkehus?

Dukkehus som leke har eksistert i mange år allerede, og kan by på mye god lek og utvikling av ferdigheter. Med dukker og et dukkehjem kan barnet leke i flere timer, enten alene eller sammen med gode venner. I denne best i test har vi funnet frem til de dukkehusene som vil gi ditt barn denne muligheten.

Dukkehjem er mer enn bare et hus for dukkene å bo i. Det er et blankt ark som barnet selv kan designe. Møbler kan plasserer, enkelte har hus med vendbare vegger slik at farger kan endres, og lamper kan legges til for et mer hjemmekoselig inntrykk.

Med andre ord – et dukkehjem kan by på mye glede for barn. Det er noe de kan leke med alene eller sammen med andre, hvor deres egen fantasi står i sentrum. Barn får muligheten til å utforske leken, og kan bruke flere timer på å utvikle leken og fantasien sin med et enkelt dukkehus.

Ofte stilte spørsmål og svar

Kan både gutter og jenter leke med dukker, dukkehus og alt tilbehøret som følger med?

Ja. Dukkehus er ikke en kjønnsbestemt leke, og alle barn som ønsker å leke med dukkene og dukkehuset kan leke med det.

Er det mulig å gjøre noen personlige endringer til dukkehusene og tilbehøret som følger med?

Dette kommer an på hva slags endringer du ønsker å gjøre, og hva slags materiale dukkehuset er laget av. Noen dukkehus kan males, andre kan ikke det. Du kan derimot enkelt sy gardiner og puter til dukkehuset.

Hvordan kan jeg finne ut hvilket dukkehus og tilbehør som er det rette valget til mitt barns dukker?

Har barnet ditt dukker fra før kan du måle høyden på dukkene, og finne det huset som er tilpasset dukker av den størrelsen. Enkelte dukker kommer også med egne hus, slik som for eksempel L.O.L. Surprise!, Sylvanian og Lundy.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  13 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test