Hjem & Husholdning

Beste Brødmaskin [Topp 5 2021] » Sammenlign tester av brødmaskiner

I dagens hektiske samfunn, er det ikke så ofte man tar seg tid til å bake brød lenger. Når man likevel skal slå på stortromma og begynner å bake, resulterer det ofte i en grisete kjøkkenbenk, en vask full av oppvask og et mislykket produkt. Med en brødmaskin får du nystekt brød, uten sølet, og ikke minst uten alt arbeidet. Da gjenstår bare spørsmålet: Hvilken maskin skal du velge? Vi hjelper deg.

Du er kanskje en kløpper i å google rundt på nettet. Søket: “hva er den beste brødmaskinen” resulterer i en haug av annonser som vil selge deg både den ene og den andre varianten. Videre får du opp tester etter tester, fra år etter år, med ulike resultater av hvilket produkt du burde velge. Istedenfor å forville deg inn på alle disse ulike sidene, for så å sammenligne dem selv, kan du gå inn på testjakt.no, som har samlet og har gjort en oppsamlende brødmaskin test for deg.

Ved å bruke testjakt.no så får du raskt både oversikt over hvilke ulike merker som er tilgjengelige, ulike prisklasser innenfor kategorien og hvilke funksjoner som er tilgjengelige. I tillegg vil du kunne lese hva andre kunder synes om produktene, og hvilke erfaringer de har gjort seg. Nettsiden samler data fra brukeranmeldelser og ulike tester utført fra før slik at du får et rettferdig inntrykk av produktet du undersøker, sammenlignet med andre produkter. Dette gjør jobben med å skaffe deg den beste brødmaskinen lettere, og veien til nybakt brød til morgenkaffen blir forhåpentligvis noe kortere.

Når det kommer til brødmaskin, er dette de 5 beste på markedet akkurat nå:

1. Beste brødmaskinen: Wilfa BM-50

Med denne brødmaskinen kan du enkelt bake brød akkurat slik du liker dem. Den har mange ulike forhåndsinnstillinger, inkludert muligheten til å bake med glutenfrie oppskrifter. Du kan stille inn hvilken type skorpe du liker, og sette en timer på hele prosessen, sånn at du kan våkne til nystekt brød om morgenen eller når du kommer hjem fra jobb. Og skulle du forsove deg litt eller bli forsinket hjem, så holder maskinen brødet varmt for deg, også etter steking. Det er dette som gjør en slik brødmaskin best i test.

Wilfa BM-50 er kanskje ikke en maskin man kjøper for å pynte opp kjøkkenbenken, men i tillegg til at den har alle funksjonene man kan forvente av testens beste brødmaskin, så er prisen også ganske rimelig. Den er ikke den billigste som er testet, men absolutt ikke den dyreste heller. Dette produktet er den største brødmaskinen produsenten har, som gjør at du kan bake brød på inntil 1,5kg. Den er lett å rengjøre og utstyrt med slippbelegg i bollen for å lette prosessen enda mer.

Fordeler

 • 11 ulike programmer
 • 2 ulike størrelser på brødet
 • 3 brunhetsgrader på skorpen

Ulemper

 • Bråker en del når den jobber
Last updated: 2021-10-25 10:00:33

2. OBH Nordica 6544 Bread Maker Inox

Dette er en brødmaskin som gir deg det du trenger til en rimelig pris. Den kan både elte, heve og steke brødet, uten at du trenger å løfte en finger. Alt du trenger å gjøre er å legge i ingrediensene, velge program og trykke start. Maskinen gir mulighet for å velge to ulike størrelser på brødet, hvilken stekegrad du ønsker på skorpen, og når du ønsker at brødet skal være ferdig stekt. Den holder også brødet varmt i inntil 60 minutter etter steking.

Maskinen er utstyrt med 12 ulike programmer, et moderne utseende, og den tar ikke så veldig stor plass på kjøkkenbenken. Den er en av de billigere maskinene i testen, og gjør akkurat det man ønsker at en brødmaskin skal gjøre. Manualen kommer med ulike oppskrifter man kan teste ut, og man kan finne oppskrifter til bruk i brødmaskiner på nettet om man vil teste ut enda flere. Når man først blir kjent med maskinen, har man en lojal følgesvenn på kjøkkenet i mange år fremover.

Fordeler

 • 12 ulike programmer
 • Tar ikke så stor plass på kjøkkenbenken

Ulemper

 • Lager ikke så store brød

3. PRINCESS 152007 Bread Maker Homemade Deluxe

Denne elegante maskinen kommer med flere nyttige funksjoner, i tillegg til både målekopp og måleskje. Med andre ord: alt man trenger fra en brødmaskin for å lage ferske brød på en effektiv måte, uten stress og søl. Maskinen er kompakt og lett å lagre når den ikke er i bruk. Samtidig ser den fin ut mens den står fremme. Prisen er det heller ikke noe å utsette på. Displayet er oversiktlig, og maskinen kommer med et kikkevindu i lokket sånn at du kan følge med på prosessen.

Denne maskinen har hele 19 ulike programmer, inkludert ett som lager glutenfritt brød. Maskinen har kapasitet til å lage brød som gir mellom 8 og 12 skiver. Du kan sette på timer for når brødet skal være ferdig, og brødet holdes varmt inntil en time etter steking. Men dette produktet er ikke bare en brødmaskin. Det kan også lage yoghurt, syltetøy, kake, i tillegg til at den kan elte andre typer deig, som du så kan steke i ovnen slik du selv vil.

Fordeler

 • 19 ulike programmer
 • Tilpasset glutenfrie oppskrifter
 • Mulighet til å lage andre oppskrifter enn brød

Ulemper

 • Ikke mulig å stille inn ønsket stekeskorpe på brødet

4. Steba STBM2

Her kommer testens Rolls Royce. Dette er en dyrere brødmaskin, men den har flere funksjoner som veier opp for prisen. I likhet med de andre maskinene har denne også flere ulike programmer, mulighet til å stille inn hvilken stekeskorpe man ønsker, tidsinnstilling, funksjon som holder brødet varmt etter at det er stekt, og den steker brød i flere ulike størrelser. Den kommer også med måleskje, målebeger og oppskrifter man kan prøve ut. Sist, men ikke minst, kan den brukes til å lage andre oppskrifter enn brød, for eksempel yoghurt.

Dette er en brødmaskin som kan gjøre det aller meste. Den har 17 programmer, for alt fra vanlige brød, til glutenfrie brød, og yoghurt og syltetøy. Brødene kan stekes i størrelser på 500g, 750g, og 1000g. Den har tre ulike innstillinger for skorpen, og kan stilles inn i opptil 15 timer, sånn at brødet er klart når du våkner eller kommer hjem fra jobb. Maskinen har et profesjonelt utseende, med tydelig display og touch-knapper, og med vindu i lokket slik at du kan følge med på prosessen.

Fordeler

 • 3 ulike størrelser på brødet
 • 3 ulike skorpeinnstillinger
 • Kan brukes til andre oppskrifter enn brød

Ulemper

 • Høy pris

5. Steba BM3

Steba BM3 kan fremstå som en miniversjon av Steba STBM2. Maskinene kan nesten alt det samme, til nesten samme pris. Denne maskinen er bare litt mindre, har litt færre innstillinger, kan bake litt mindre brød, og koster litt mindre. Det er fremdeles en brødmaskin som kan det meste, bare skalert noe ned. Maskinen er kompakt nok til å settes vekk, men ser samtidig fin ut på kjøkkenbenken. Displayet er oversiktlig, med alle funksjonene tydelig lagt frem, slik at du kan velge akkurat de innstillingene som passer deg.

Dette er en brødmaskin som fremstår som profesjonell, med 12 ulike programmer, samtidig som det tydelige displayet er brukervennlig. Du kan selv stille inn om du vil ha et brød på 500g eller 750g og om du vil har lys, middels eller mørk skorpe. Displayet viser deg hvor i bakeprosessen den er, og gir mulighet for å tidsinnstille prosessen i 13 timer, for så å holde brødet varmt i inntil 60 minutter. Maskinen kan også lage kake, ris, pasta, og kun elte deig.

Fordeler

 • Elegant utseende
 • Oversiktlig display
 • Mange nyttige funksjoner

Ulemper

 • Dyrere enn mange andre maskiner på markedet
Last updated: 2021-10-25 10:00:37

Hvilken brødmaskin er den rette for deg?

Når det kommer til å velge riktig brødmaskin og kjøkkenprodukter generelt, er det flere faktorer som spiller inn. Jungelen av brødmaskiner kan være vanskelig å navigere, fordi de fleste maskinene tilbyr nesten det samme. Likevel er det tre faktorer du bør vurdere når du skal velge deg din fremtidige trofaste kjøkkenvenn: Funksjon, brukervennlighet, og pris. Her skal vi gå nærmere igjennom disse tre faktorene, slik at det blir enklere for deg å velge brødmaskin.

Hvilke funksjoner trenger du egentlig?

Dersom du vil at brødet skal vare til frokost og matpakke og kanskje til kvelds, så er det greit å ha en brødmaskin som kan lage store nok brød. Om du bare vil spise nystekt brød til frokost, er det kanskje nok med et lite brød. Dersom du kun baker fullkornsbrød, så blir alle de andre programmene overflødige. Se på hva maskinene tilbyr, og hva du faktisk trenger.

Hvor lett er det å bruke maskinen?

De fleste brødmaskiner følger samme grunnleggende metode for bruk. Man putter ingrediensene i bollen, velger rett program og trykker start. Om du vil ha en maskin som kan brukes til mye forskjellig, er det viktig med gode instrukser, knapper og display. Slik får du brukt maskinen optimalt. Det skal være lett å forstå både hva de ulike knappene gjør, og displayet skal vise tydelig hva maskinen gjør.

Hva er du villig til å betale?

De dyrere maskinene på markedet er ofte både lettere å bruke, har flere funksjoner, og gir fortere bedre resultater, enn de billigere variantene. Viss man er villig til å legge inn litt tid til prøving og feiling før man får de beste resultatene, kan man kanskje spare noen kroner og gå for en billigere modell. Det blir nok brød av de fleste maskinene, så prisen er opp til deg.

Alt i alt…

Om du er på jakt etter å spare penger på å slippe å kjøpe brød i butikken, eller om du vil utforske ulike urtebrød med nøtter og frø på, så er det en god start å kjøpe seg en brødmaskin. Drømmen om nystekt brød til frokostkaffen er kanskje bare noen ingredienser og trykk unna. Det er likevel litt å tenke på når man skal velge den rette maskinen.

Om du vil gå for den billigste løsningen, slik at du kan lage godt og enkelt brød hjemme til matpakken, eller om du vil slå til og kjøpe den dyreste maskinen på markedet, så har du nå en oversikt over de ulike alternativene. Mye avhenger av hvor mange ulike funksjoner du trenger, og hvor kresen du er på brødskorpen. Alt i alt så ønsker vi lykke til med kjøp og bakst! Spør gjerne i kommentarfeltet om du lurer på noe.