Beste Barneryggsekkene Til Skole Eller Utflukter (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke ryggsekker til barnet ditt som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Enten barnet går i barnehage eller på skolen er det viktig med en ryggsekk som er tilpasset barnet. En sekk som ikke er for stor eller tung, som sitter godt over skuldrene og ikke belaster ryggen feil. Ryggsekken skal gjerne være med på turer i skog og mark, og må ha plass til nødvendig skift, mat, drikke og skolebøker for skolebarna.

En god ryggsekk har flere funksjoner som gjør det behagelig å gå med sekken i flere timer, og som gjør den enkel å tilpasse barnet som vokser. Mindre barn har behov for mindre sekker, slik at den ikke blir tung og uhåndterlig. Større barn kan derimot bære en større sekk, men en liten sekk kan fremdeles være å foretrekke om de ikke skal ha med seg for mye.

Hva som er den beste ryggsekken handler ikke bare om komfort. Det handler også om hva sekken har av funksjoner. Et barns ryggsekk skal tross alt være med på mye, og må kunne være med på tur og tåle en røffere håndtering. Den er også godt beskyttet mot vær og vind, slik at innholdet i sekken holder seg tørt.

Fem beste ryggsekk til barn

Vi har samlet de fem beste ryggsekkene til barn som finnes på markedet. Dette er alle sekker som er tilpasset barns fysikk, og i utvalgte størrelser slik at både barnehage- og skolebarn kan finne sin nye favoritt blant disse sekkene. Sekkene i denne listen leverer alle på kvalitet, design og har funksjoner og egenskaper som gjør dem godt egnet til barn i alle aldre.

1. Vinner og best i test ble Beckmann Classic Ryggsekk

Fordeler

 • Anatomisk utformet for å avlaste ryggen
 • God plass til alt som skal med
 • Barnevennlig design

Ulemper

 • Regntrekk matcher ikke design
 • Lite refleks på sekken

Spesifikasjoner

Mer om Beckmann Classic Ryggsekk

Den klassiske ryggsekken fra Beckmann kommer i to forskjellige formater, slik at både barnehagebarn og skolebarn kan bruke deres ryggsekk. Det som derimot gjør sekken til en klar vinner er alle de smarte funksjonene sekken kommer med. Samtidig holder sekken en høy standard, med materialer av god kvalitet som gjør at sekken tåler den røffeste behandlingen.

Beckmann Classic ryggsekk er også designet med fokus på komfort og velvære. Sekken rommer hele 22 liter, men er laget slik at den skal føles lett på ryggen. Vekten legges på hoftene, slik at skuldre og nakke blir avlastes og vekten fordeles på den sterkeste delen av kroppen.

For enkel justering og tilpassing til barnet kommer Beckmann Classic ryggsekk med flere reimer og spenner. Dette gjør det enkelt å justere hvordan sekken sitter på hoftene, stramme over brystet og over hoftene. Sekken er også anatomisk utformet, slik at den ligger komfortabelt inntil barnets rygg.

Siden sekken blir brukt i all slags vær følger det med et praktisk regntrekk i lokket. Dette trekkes enkelt over sekken, og er festet med en snor slik at det ikke forsvinner. For ekstra oppbevaring kommer ryggsekken med flere praktiske lommer, og det er også en egen oppbevaringsplass til nettbrett. En ryggsekk som med andre ord leverer på alle punkter.

2. På andreplass kommer Ergobag Prime Ryggsekk

Fordeler

 • Ergonomisk utviklet for barn
 • Mange smarte funksjoner

Ulemper

 • Regntrekk medfølger ikke
 • Ikke egen lomme til nettbrett

Spesifikasjoner

Mer om Ergobag Prime Ryggsekk

Prime fra Ergobag er den beste ryggsekk når det kommer til premium utstyr og ergonomisk tilpassing. Ryggsekken kommer med mange smarte funksjoner som gir det lille ekstra når barnet har den på ryggen. Flat bunn, ergonomisk støtte i ryggen og justerbar rygg gjør at sekken føles behagelig på og kan justeres etter barnets lengde og vare lenger.

Det er ikke uten grunn at dette er en av de som scorer høyt i vår best i test ryggsekk. Skulderreimene er vatterte, noe som gjør at sekken ikke gnager på skuldrene. De er også justerbare, slik at du enkelt kan gjøre justeringer på ryggsekken. Brystspenne og hoftebelte kan enkelt justeres slik at vekten legges på hoftene, og ikke på skuldrene.

Barn, og spesielt barnehage- og skolebarn, har med seg mye forskjellig og har behov for mange lommer. Og denne sekken, den har mange. Inne i sekken finnes et stort rom med en vattert romdeler som kan brukes til å sortere skolebøker, skolesaker, mat og klær. Sekken har også en mindre lomme på utsiden, hvor du kan oppbevare mindre ting, som for eksempel en liten matboks eller viktige skatter fra turen.

For synlighet i mørket kommer sekken med flere refleksdetaljer på sekken. Den er også designet med barn i fokus, og kommer i utvalgte mønstre som snakker til barna. Sekken kan også dekoreres etter barnas egen stil, og kommer med borrelåsmerker som kan byttes ut for å gi sekken et nytt design.

3. På tredjeplass kommer Beckmann Ryggsekk

Fordeler

 • Enkel å tilpasse barnet
 • Romslig og god plass

Ulemper

 • Regntrekk medfølger ikke
 • Lite plass til skolebøker

Spesifikasjoner

Mer om Beckmann Ryggsekk

Denne 12 liters ryggsekken fra Beckmann er et godt valg til barnehagebarn, og kan også brukes som ekstra sekk til skolebarn. Den kommer med smarte funksjoner som gjør det mulig å justere sekken etter barna. Du kan også feste denne sekken på Beckmann Classic ryggsekk som en gymbag.

Ryggsekken holder en høy standard, og er av god kvalitet. Sekken er designet for å fordele vekten, og for at den ikke skal kjennes stor og tung ut for barnet. Dette er noe av grunnen til at ryggsekken scorer høyt i vår ryggsekk test.

Andre grunner er de mange funksjonene som sekken er utstyrt med. Polstrede reimer sørger for at sekken føles behagelig på skuldrene. Og med justerbare reimer og fester er det enkelt å tilpasse sekken etter barnet som vokser. Sekken er også designet for å fordele vekten, slik at vekten bæres på hoftene og avlaster rygg og nakke.

Ryggsekken kommer også med flere rom, slik at barnet får med seg alt som skal med. Et eget polstret rom i ryggen er perfekt for oppbevaring av nettbrett. Hovedrommet har god plass til både matboks og vannflaske, samt en skolebok eller to. En liten lomme med glidelås på utsiden er perfekt for oppbevaring av småting. For synlighet i mørket har sekken refleks på alle sidene.

4. På fjerdeplass kommer Camelbak Ryggsekk Scout

Fordeler

 • Mange ekstra lommer for oppbevaring
 • Enkel å tilpasse

Ulemper

 • Ikke hoftebelte
 • Egner seg ikke for barnehagebarn

Spesifikasjoner

Mer om Camelbak Ryggsekk Scout

For en god ryggsekk som egner seg både på tur og i hverdagen er Camelback Scout et godt alternativ. Denne praktiske sekken er designet for å være en tursekk for barn. Med en romslig hovedlomme er det god plass til klær og annet som skal med på turen.

Sekken har også en egen lomme til verdisaker, og to elastiske lommer på sidene som er perfekt til vannflaske og termos. Du kan også enkelt få i deg nok veske med denne sekken. Det er nemlig inkludert en egen vannbeholder på 1,5 liter, og et munnstykke som gjør det mulig å drikke vann mens du går. En smart ryggsekk som byr på seg selv.

Skulderreimene er polstret for god komfort, og kommer med justering slik at sekken kan tilpasses barnet. Brystspennen sørger for at sekken holdes godt på pass, og ikke sklir ned av skuldrene på tur. For synlighet i mørket har sekken flere refleksdetaljer, og en ekstra fløyet for å tiltrekke seg oppmerksomhet hvis noe skulle skje.

Sekken er utformet til å passe barn i skolealderen, og er derfor noe lengre i ryggen. Ryggen består av paneler laget av netting, som gir puster godt og gir god ventilasjon mot ryggen. Perfekt på lange turer hvor en blir varm og svett. Denne sekken er med andre ord designet for tur, og egner seg godt som en tursekk både på skolen og fritiden.

5. På femteplass kommer Blafre Ryggsekk 20L

Fordeler

 • Ekstra lommer på innsiden
 • Romslig hovedrom med god plass

Ulemper

 • Ingen refelskdetaljer
 • Har ikke hoftebelte

Spesifikasjoner

Mer om Blafre Ryggsekk 20L

En veldig fin og praktisk ryggsekk som passer perfekt til de barnehagebarna som ikke har med seg så mye i barnehagen. Den rommer 20 liter, og det er god plass til en matboks, vannflaske og et ekstra skift. Alt et barn trenger for en dag på tur.

Blafre ryggsekk er laget av vannavstøtende materialer, og kommer i nydelige pastell farger med detaljer i skinn. Dette er en sekk som er meget pen å se på, og som samtidig lar barnet vise frem sin favoritt blant regnbuens farger.

Ryggsekken har en større hovedrom, hvor det er plass til alt et barn trenger på en daglig basis i barnehagen eller på skolen. Det er også to mindre lommer med glidelås i sekken, til oppbevaring av mindre skatter og verdifulle ting. På utsiden er det en mindre lomme med trykknapp.

Skulderreimene er justerbare, noe som gjør det mulig å tilpasse sekken til barnet. Brystspennen kan justeres, og brukes for å sikre at sekken sitter komfortabelt og ikke sklir ned av skuldrene på tur. Denne sekken er lett og praktisk, og kan fint brukes både i barnehagen og på tur.

Kjøpsguide – hvordan velge den beste ryggsekken

Å finne den rette ryggsekken til barn kan være en utfordring. Barn har egne meninger om hvordan sekken skal se ut, mens vi voksne tenker på hvordan den sitter på barnets rygg. Så når det skal kjøpes inn en ryggsekk er det viktig å tenke på både hva som er bra for barnet. Og hva barnet kommer til å ville gå med, med tanke på design og mønster.

For å gjøre det enklere og finne en god ryggsekk til barnet har vi samlet sammen de fem beste sekkene på markedet. Dette er sekker som leverer på kvalitet, tilpassing og justering, og barnevennlig design.

Enkel å tilpasse og justere

Barn er forskjellige, og sekker brukes gjerne over en lengre periode. Derfor er det viktig med en sekk som kan justeres og tilpasses det enkelte barnet.

Det viktigste er justerbare reimer som gjør det mulig å tilpasse hvordan sekken henger på ryggen. Hoftebelte er også et pluss, da det kan påvirke hvor vekten av innholdet i sekken havner.

Har du en sekk med gode muligheter for å justere både reimer og rygg får du en sekk som varer lenger. Sekken kan justeres ut ifra barnets høyde, og trenger da ikke byttes ut før den blir for liten.

Finn best i test ryggsekkene for barn hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test ryggsekkene for barn hos oss på Testjakt.no!

Ryggsekk av høy kvalitet

Barn går på turer i skogen, slenger sekken fra seg på bakken, og henger den opp på en plass i garderoben. Sekker er med andre ord med på mye, og får god medfart når de brukes av barn.

En sekk av god kvalitet kan bli med på barnets mange aktiviteter, og du trenger ikke bekymre seg for annet enn potensielle flekker. Den tåler barnets bruk, og det gjenspeiles gjerne i materialene som sekken er laget av.

Gode materialer som holder en høy standard er viktig for at en sekk skal tåle barnet håndtering. Velger du en sekk laget av gode materialer får du en sekk av høy kvalitet, og som også tåler barnets håndtering.

Ergonomisk tilpasset

For barn i vekst er det viktig med en ergonomisk og anatomisk tilpasset ryggsekk som fordeler vekten. Slik unngås unødvendig belasting på skuldre, nakke og rygg, noe som igjen gir en bedre helse og glade barn.

En ergonomisk tilpasset sekk sitter godt inntil ryggen, og har polstringer på reimer som kan gnage. Hoftebelte er en viktig del av tilpassingen, og må kunne justeres slik at det treffer riktig og vekten fordeles deretter.

God ventilasjon i ryggen er også viktig, for å unngå friksjon på varme dager. Velg en sekk som har paneler med ventilasjon eller netting. Disse sekkene gir god gjennomstrømning av luften, og transporterer bort fukt og varme.

Når trenger du å bruke en ryggsekk?

En ryggsekk brukes av barn i hverdagen. Enten de går i barnehage eller på skole er sekken noe som er med over alt. Derfor er det så viktig med en ryggsekk som passer til barnet, og som barnet har lyst til å bruke. I denne best i test for ryggsekker til barn har vi funnet frem de sekkene som er de beste på markedet.

Hva som er den beste ryggsekk varierer ut ifra behov, og hva barnet selv er opptatt av. Men på generelt grunnlag kan vi si at en god ryggsekk er av høy kvalitet. Den tåler å bli brukt og håndtert av barn, og kan være med på de mange aktivitetene barn deltar på i hverdagen.

En god sekk sitter også behagelig på ryggen, og byr på muligheten til å justere og tilpasse sekken til barnet. Sekken er enkel for barnet å justere selv, og har et personlig preg som gjør det gøy å vise den frem til de i barnehagen eller på skolen.

Ofte stilte spørsmål og svar

Hvilken størrelse på sekken skal jeg velge til barnet mitt?

Sekker måles i liter, og hvor mange liter du har behov for avhenger av barnets alder, og om de går i barnehage eller på skole. For barn i barnehage vil 6 til 12 liters sekker være gode alternativer. Skolestartere og barn i grunnskolen trenger en sekk på 22 liter eller mer, avhengig av alder.

Hvorfor burde en sekk til barn ha et justerbart hoftebelte?

Ved bruk av hoftebelte vil vekten fordeles over flere punkter, og sekken bæres ikke kun på skuldrene. Når vekten fordeles avlastes den øvre delen av ryggen, og barnet unngå plager med vonde skuldre og nakke.

Hvor mange innvendige rom burde en ryggsekk til barn ha?

Minst to rom innvendig er å foretrekke, da du har et eget rom til for eksempel en brevmappe med ark eller nettbrett. Det viktigste er derimot at hovedrommet er stort nok til å romme alt barnet skal ha med seg.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 12/05/2023 •  13 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test