Beste Badesko For Barn På Stranden (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke badesko som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Badesko kan brukes både hjemme og på stranden for å unngå skader som kutt og brannsår. Det praktiske med denne type sko er at de også kan bades med. Så barnet kan fint ha på seg skoene på vei til stranden, når de bader og på veien hjem igjen. Skoene kommer både som sandaler, crocs og tøfler, noe som gir et fint utvalg å velge mellom.

Alle typer badesko er praktisk å ha med seg på stranden eller når man skal ut å leke i nærheten av vann. Skoene er laget av et mykt og behagelig materiale som tåler vann, og bruker ikke alt for lang tid på å tørke. Sammen med UV-telt er tette utstyr som hører hjemme i strandvesken.

3 beste badesko for barn på markedet

De beste badeskoene er sko som sitter godt på foten og har en solid såle som beskytter mot både varme og skarpe gjenstander. I denne testen har vi funnet frem til de beste badeskoene som leverer på kvalitet og komfort. Dette er sko som sitter godt på foten og samtidig beskytter mot ubehagelige gjenstander som ligger i strandkanten. 

1. Vinner og best i test ble badeskoene fra Reima Lean UV-Badesko UPF50+

Fordeler

 • Høy UV beskyttelse
 • Sklisikker såle
 • Lett å kle av og på

Ulemper

 • Kun et fargevalg
 • Liten i størrelsen

Spesifikasjoner

Mer om Reima Lean UV-Badesko UPF50+

Disse badeskoene fra Reima er et godt valg til både stranden og bassenget. Skoene er laget av et elastisk og behagelig materiale og sitter derfor godt på foten. Sålen under er laget av gummi og beskytter mot både skarpe gjenstander og varme steiner. Som en ekstra bonus er sålen også sklisikker slik at barnet trygt kan gå rundt på fliser med denne type badesko.

Denne type badesko beskytter ikke bare mot skarpe gjenstander og varme underlag men også mot UV-stråler. Skoene er laget av et materiale med UV beskyttelse UPF50+ som er en av de høyeste gradene for beskyttelse. Dette gjør skoene til et utmerket alternativ på stranden. Og siden sålene har spor som dytter bort vannet i tillegg til sklisikring er de perfekte å bruke også ved bassenget, både ute og inne.

2. På andreplass kommer badeskoene fra Kavat Sand WP Badesandal

Fordeler

 • Tåler maskinvask
 • Støtdempende såle
 • Justerbar spenne

Ulemper

 • Ikke anbefalt å bruke daglig
 • Komplisert å velge riktig størrelse

Spesifikasjoner

Mer om Kavat Sand WP Badesandal

Dette er en flott og elegant badesko som er designet som en sandal. Den passer perfekt til å bruke på sommeren uansett om det er ute i hagen eller på stranden. Sandalen er laget av et gummi materiale slik at skoene ikke bli våte og har en tykk og støtdempende såle.

Siden sandalen er åpen kan det fort komme sand og annet inn i skoen, og derfor når den ikke helt opp i vår test. Men dette er likevel en god badesko som er komfortabel å gå med, mye på grunn av den tykke sålen. Skoene er i tillegg veldig enkle å ta av og på, og har en trykknapp på spennen, som for øvrig er en justerbar spenne som gjør det mulig å tilpasse sandalen til barnet.

3. På tredjeplass kommer badeskoene fra Crocs Crocband Clog

Fordeler

 • Kan dekoreres med Jibbitz
 • Romslig
 • Har flere bruksområder

Ulemper

 • Ikke støtdempende
 • Hælerem kan løsne

Spesifikasjoner

Mer om Crocs Crocband Clog

Dette er badesko som også fint kan brukes som fritidssko om sommeren. Skoene er laget i klassisk crocs stil, med bred hælrem og huller til å sette på ekstra dekor. Materialet er lett og mykt, har en dempende funksjon og lukter ekstremt lite. Et godt alternativ som fint kan brukes gjennom hele sommeren.

Siden Crocs er laget av gummi kan de fint bli med ut i vannet, både i sjøen og i bassenget. Sålen beskytter mot ubehagelige og skarpe gjenstander, og remmen bak sørger for at skoen sitter godt på selv når barnet leker i vannet. En praktisk sko med flere funksjoner og et design som skiller seg ut fra andre typer badesko.

Kjøpsguide – hvordan velge riktige badesko

Et par badesko er praktisk å ha med seg på tur, enten det er på stranda eller ut i båten. Skoene har en solid såle som beskytter barnet mot kutt og brannsår, og enkelte har også UV-beskyttelse som beskytter mot solbrenthet.

Å velge det rette paret med badesko er ikke alltid like enkelt. De kommer i flere ulike utforminger og har ulike egenskaper. Det viktigste å tenke over når du skal kjøpe badesko er hvor og når barnet skal bruke skoene.

God passform

God passform er viktig for at skoen skal sitte godt på foten. Dette gjelder uansett hvilken type badesko man går til innkjøp av. God passform handler om hvordan skoen sitter på foten, og hvor enkelt det er å bevege seg med dem.

Passformen påvirker også hvor enkle de er å ta av og på igjen. Enkelte badesko kommer kun med en enkel åpning og skoen må tres på som en sokk med såle. Andre har enten borrelås eller remmer som gjør det enklere.

Finn best i test badesko til barn hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test badesko til barn hos oss på Testjakt.no!

Badesko med UV beskyttelse

Det er viktig å beskytte seg selv og barna mot UV-stråler. Dette kan gjøres ved å bruke badetøy med UV-beskyttelse og solkrem. Og for å beskytte føttene, badesko laget av materialer som beskytter mot UV-stråler.

Å beskytte føttene kan være litt vanskelig, spesielt hvis man er på stranda og bader. Solkrem kan vaskes bort, og det er ikke behagelig å bade i sokker. Derfor er badesko med UV-beskyttelse et godt alternativ.

Komfortable å gå med

Badesko, som alle andre typer sko, må være komfortable å gå med. Hvis de er vonde å ha på vil ikke barnet bruke skoene. God komfort handler om hvilket materiale skoene er laget av og hvordan sålen beskytter.

Det er ikke komfortabelt å gå med sko som sitter løst, faller av eller er laget av et stivt materiale. Det er også viktig at sålen er passe tykk slik at spisse gjenstander ikke kan trenge gjennom.

Når trenger du å bruke en badesko?

En badesko gir noe av den samme beskyttelse mot vonde og varme gjenstander som vanlige sko, pluss at de kan bades med uten å bli ødelagt eller ubehagelige. I denne best i test badesko har vi funnet frem til de mest komfortable skoene på markedet.

Denne guiden er ment som en hjelp til å finne det rette paret med badesko uansett prisklasse. Alle skoene i denne testen holder en god standard, er tilpasset bruk på strand og i vann, og kommer med fine ekstra detaljer.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 13/08/2023 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test