Beste Badebleier For Babyen Din (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke badbleie for babyen din som er best i test ifølge vårt testpanel!

En badebleier er et godt hjelpemiddel i hverdagen – særlig for den lille som skal ut i bassenget eller på stranden og leke seg. For å forhindre små ulykker kan en badebleie være en god hjelp. En god bleie til å bade med må sitte godt og være tett.

I tillegg til å sitte godt, bær den også gi den lille god bevegelighet når det skal ferdes i vann og på land. En våte badebleie kan være vanskelig å få av og på. Derfor anbefaler vi en bleie som har snorer eller knapper på siden for enkelt å få den av og på.

Vi har funnet frem de som gjør det best i test innen kategorien badebleie. I listen under vil vi presentere disse og trekke frem ulike fordeler med hvert av produktene. Vi har i alt funnet flere gode produkter vi tror du og den lille vil bli godt fornøyd med.

De fire beste innen kategorien badebleie

Vi har gått gjennom mange produkter på markedet og sett på flere som gjør det godt i tester. Derfor er vi sikre på at du vil finne en badebleie som passer deg og ditt barns behov. Vi har særlig lagt vekt på å finne produkter som tilbyr god passform og enkle funksjoner. I tillegg ønsker vi å se på hvordan produktet ser ut.

Listen under inneholder de produktene vi tenker at du som forelder bør vurdere når dere skal kjøpe badebleie til ditt barn. Vi har samlet produktene inn i ulike kategorier: Best i test, et premium alternativ, den badebleien som er best på pris, samt to andre produkter. Derfor er vi sikre på at dette er en liste du vil finne et passende produkt i.

1. Vinner og best i test ble badebleie fra Nordbjørn Saltsjö 

Fordeler

 • Hurtigtørkende materiale
 • Snøring i midjen
 • Strikk i beina
 • Solfaktor 50+

Ulemper

 • Ikke dobbelt stoff
 • Kommer bare i en fasong

Spesifikasjoner

Mer om badebleie fra Nordbjørn Saltsjö 

Dette er en søt badebleie fra Nordbjørn Saltsjö som passer perfekt for en liten utflukt til stranden eller på sydenferie. Bleien har et tradisjonelt utseende med pinke og hvite striper som tror passer likegodt til jente som gutt.

Materialet i denne badebleien er laget av et hurtigtørkende materiale som gjør at dette er en badebleie som er komfortabel for barnet å gå med. I tillegg har denne badebleien et materiale som beskytter mot skadelige solstråler. Bleien har en solfaktor på 50+.

Du kan enkelt tilpasse bleien til ditt barn, ettersom badebleien fra Nordbjørn Saltsjö er utstyrt med en praktisk snøring i midjen. Dette gjør at du enkelt ved å stramme eller slakke bleien slik at den passer perfekt til ditt barn. Denne funksjonen gir også økt komfort for barnet.

I beina finner du strikk som gjør at dersom uhellet skulle være ute i bassenget eller på strandteppet, så vil bleien holde omgivelsene tørre. Bleien gir også økt bevegelsesfrihet for barnet til å bevege seg naturlig og riktig i vannet og på land.

3. På tredjeplass kommer badebleie fra Swimpy Tiger

Fordeler

 • Strikk i midje og lår for god passform
 • Koselig motiv
 • Solfaktor 50+

Ulemper

 • Kommer kun i ett motiv
 • Lite stoff

Spesifikasjoner

Mer om badebleie fra Swimpy Tiger

Dette er en enkel og mer tradisjonell badebleie fra Swimpy med artig og koselig motiv av tigerstriper. Bleien fra Swimpy er laget av et lett og hurtigtørkende materiale som gjør at bleien oppleves komfortabel i bruk for den lille.

I tillegg til sitt hurtigtørkende materiale, er dette materialet også beskyttende mot sol. Det holder en solfaktor på 50+, noe som er svært høyt og trygt for barnet når det sitter i solen. Solen vil med andre ord ikke trenge gjennom denne badebleie.

Bleien gir deg som foreldre flere muligheter for tilpasning. I midjen til badebleien finner du en praktisk snøring som gjør at du kan stramme til slik at bleien sitter godt på ditt barn. Strikken rundt beina gjør at bleien er helt tett dersom uhellet skulle være ute.

En badebleie som tørker raskt når barnet har den på seg er en svært god fordel med dette produktet. Vi vet jo alle hvor ukomfortabelt det er å gå med våte klær. Badebleien fra Swimpy sitter også godt og gir økt bevegelsesfrihet.

4. På fjerdepladsen kommer badebleie fra Lindberg

Fordeler

 • Ekstremt søtt design
 • God pris

Ulemper

 • Selges raskt ut

Spesifikasjoner

Mer om badebleie fra Lindberg

Dette er en søt bleie fra Lindberg som er blant de beste innen kategorien beste badebleie. Den er komfortabel på med en søt volange. Innertøyet er av PU-laminert materiale som er med på å holde badebleien tett. Skulle det komme et lite uhell fanger bleien dette effektivt opp.

Med sin mye tøystrikk rundt midjen og beina, holde det som måtte komme ut helt tett inne i badebleien. Dette gjør bleien til en best i test badebleie. Strikken gjør også at badebleien sitter godt på plass samtidig som barnet får mye bevegelighet i bleien.

Bleien er i tillegg utstyrt med strikk i midjen og rundt bena. Dette gjør prosessen med å få bleien av og på enda enklere for deg som forelder – særlig dersom bleien er våt. Ettersom bleien holder alt tett, vil dette være ypperlig for den lille å sitte i sanden med. Du vil ikke få sand på steder med denne bleien.

Bleien fra Lindberg kommer i flere ulike farger og spennende mønster noe som gjør at du definitivt finner en bleie som passer ditt barns personlighet. Badebleien kommer i ulike størrelser slik at du ikke behøver å skifte ut typen, bare endre størrelse ettersom barnet vokser.

Hvordan velge rett badebleie til ditt barn?

Det er ikke alltid lett å skulle velge den rette badebleien til sitt barn. Spesielt ikke når markedet er så stort. Du finner en badebleie i alle mulige fasonger og farger som ikke gjør valget noe lettere.

Det finnes heldigvis noen kvaliteter du som forelder bør se etter når du skal finne den perfekte badebleien til ditt barn.

Badebleien bør være praktisk

En badebleie har den hensikt å skulle bli våt. Vi vet alle hvor vanskelig det kan være å ta av og kanskje på igjen klær som er våte.

En våt badebleie skiller seg ikke ut her og kan være svært så kronglete å få på igjen når de først er blitt våte.

Du bør derfor se etter en badebleie som har ulike løsninger for å ta bleien av og på. Dette kan være gode knappeløsninger i midjen. I tillegg bør du undersøke muligheten for en badebleie som er laget av et materiale som tørker raskt. Det vil være langt mer komfortabelt for ditt barn å gå med.

Finn best i test badebleie hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test badebleie hos oss på Testjakt.no!

En god passform

Du bør velge en badebleie som er med på å gi barnet ditt god bevegelighet når det ferdes rundt langs bassenget eller på stranden.

En bleie som følger kroppen til barnet og som sitter godt, er derfor en essensiell funksjon ved en badebleie.

Undersøk derfor om bleien har mulighet for å strammes i midjen. Videre bør det være strikk i beina slik at den sitter tett og godt på kroppen til barnet.

Ingenting ut og ingenting inn

Selve hensikten med en badebleie er å sørge for at barnet ikke opplever uhell i bassenget eller på stranden. Derfor bør du velge en badebleie som er laget av et materiale som holder ting tett slik at ingenting lekker ut.

Videre vil du tilbringe mye tid på stranden eller rundt bassenget der det er mye sol. Da er det hensiktsmessig med en badebleie som beskytter mot solen.

Det finnes mange gode badebleier som tilbyr blant annet solfaktor 50+ i sine materialer. Dette betyr enkelt forklart at solstrålene ikke trenger gjennom materialet.

Fordeler med å bruke en best i test badebleie

Det finnes mange fordeler med å bruke en badebleie og hvorfor du bør velge blant de som gjør det best i test. Disse badebleiene er testet og prøvd ut av flere forbrukere, som gjør at de er svært populære og trygge valg å velge.

Når barnet ditt er i utvikling, vil du dra nytte av å la barnet også få utfolde seg i vann. Dette er en kjempe flott utviklingsarena for ditt barn.

I vannet får barnet øvet sine evner til å koordinere kroppen og kroppsdelene sine på en helt annen måte enn på land.

Vanlige spørsmål om badebleier

Hva er en badebleier og er det virkelig nødvendig med badebleie?

En badebleie er på mange måter et mellomstadium mellom badebukse og bleie. For at du og barnet ditt skal være trygge i vann og trygge for uhell anbefales det at barnet bruker badebleie.

Må man bruke en badebleie eller fungerer det med en vanlig bleie?

En vanlig bleie i vann vil trekke til seg vann og svulme opp. Dette gjør bruk av vanlig bleie i vann til en direkte livsfarlig situasjon for barnet.

Hvilken badebleie er den beste for mitt barn og hvordan kan jeg vite det?

Det er ikke lett å vite nøyaktig hva ditt barns behov er. Derfor har vi samlet en god del forskjellige produkter i denne oversikten slik at du kan lese deg frem til det som passer deres behov best.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 26/02/2024 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test