Beste Babyteppene For Kos (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke babytepper som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Et mykt og behagelig babyteppe er fint å ha både i barnevognen og i barnesengen. På varme vår og sommerdager kan teppet være nok for å skjerme den lille for den kjølige brisen. Om høsten og vinteren kan teppet gi et ekstra lag med varme på trilleturen.

Babytepper kommer i flere ulike format, både strikket og heklet. Dette gjør det enklere å finne et babyteppe som passer sesongen. Helsetepper er behagelige på varme dager, med store hull som gir god ventilering. På vinteren er det mer behagelig med et varmende teppe i ull eller fleece.

Et babyteppe kan brukes i mer enn bare seng og vogn. Svøp den lille inn i et behagelig teppe mens du vugger hen i armene dine. Legg det over barnet i bilstolen for varme på kjølige dager, eller legg det på gulvet som et mykt underlag.

Fem beste babyteppe på markedet

Vi har her samlet de fem beste babyteppene som finnes på markedet. Dette er tepper som leverer på komfort og design. Teppene har alle en størrelse som gjør at de kan brukes i både seng, vogn og bilstol. Det babyteppet som scorer høyest er Garbo&Friends Teppe. Dette er et mykt og behagelig teppe laget av musselinbomull.

1. Vinner og best i test ble Garbo & Friends Musselinteppe

Fordeler

 • Laget av 100 % musselin-bomull
 • Mykt og behagelig
 • Moderne uttrykk

Ulemper

 • Ikke vattert
 • Mykere versjoner er tilgjengelige

Spesifikasjoner

Mer om Babyteppet fra Garbo & Friends Musselinteppe

Babyteppet fra Gabro&Friends er et nydelig og meget behagelig babyteppe laget av myk musselinbomull. Det luftige laget av bomull det luftige laget av bomull gjør babyteppet ideelt for sommermånedene. Teppet har et flott mønster av forglemmegei-blomster, og en myk utside som kjennes behagelig mot huden. Materialene er økologisk sertifiserte, og inneholder ingen skadelige stoffer. Et teppe som er behagelig både for deg og den lille.

Dette babyteppet har en størrelse som gjør det mulig å bruke i sengen, barnevognen eller i bilstolen. Det det nydelige materialet gir en god beskyttelse mot kulden i kombinasjon med andre tepper, samtidig som barnet ikke blir for varm. Dette er et babyteppe som kan brukes i kombinasjon med soveposen for ekstra varme i vognen, eller som en lett dyne i babysengen.

Babyteppet kan brukes som mer enn bare en tynn dyne eller et pledd. Når barnet begynner å tumle rundt på gulvet kan teppet brukes som et mykt underlag. Størrelsen på teppet gjør det også mulig å gå fra å bruke det som et babyteppe til en koseklut nå barnet blir eldre.

Det fine med dette babyteppet er at det kan brukes i kombinasjon med annet babyutstyr i samme serie. Både babynest, stellematte og babyteppe kan matche hverandre. Dette gir muligheten til å kombinere og skape et unikt design inne på barnerommet.

2. På andreplass kommer BIBS Cuddle Swaddle Musselin

Fordeler

 • Myk og deilig muslin-bomull
 • Perfekt både i barnevognen og hjemme
 • Flere fine dempede farger

Ulemper

 • Ingen mønstrede tepper

Spesifikasjoner

Mer om BIBS Cuddle Swaddle Musselin

Svøpeteppet BIBS Cuddle Swaddle er en fantastisk innpakningsløsning for din baby. Det myke stoffet puster godt, noe som gir ekstra komfort og trygghet til den lille. Teppet er allsidig og kan brukes i barnevognen eller som en lett dyne under dagens sovestunder. Kvalitetssikker bomullsmusselin sikrer det beste for barnet ditt. En herlig måte å omslutte babyen din på!

3. På tredjeplass Babyteppet fra Minitude Gallerteppe

Fordeler

 • God luftventilasjon
 • Laget av myke materialer
 • Kjønnsnøytrale farger

Ulemper

 • Noe mindre enn andre tepper
 • Lite utvalg av farger

Spesifikasjoner

Mer om Babyteppet fra Minitude Gallerteppe

Babyteppe fra Minitude kommer i sett på to tepper som matcher hverandre i farge. Teppene er laget av 100 % Øko-tek sertifisert bomull, og kjennes behagelig mot huden til små og store. Gallerteppet er heklet, og har små hull som gir god ventilasjon og sørger for at den lille ikke blir for varm der hen ligger.

Teppet kan brukes både i barnevognen, i sprinkelsengen og babystolen. Det er av det noe tynnere slaget, som gjør det til et super alternativ på varme sommerdager. I denne babyteppe test scorer dette babyteppet høyt nettopp på grunn av dette.

Tepper er ikke av de største på markedet, og kan derfor fint brukes av de aller yngste, og senere som teppe til dukkene. Et godt babyteppe kan brukes som mer enn bare et varmende pledd, og kan følge barnet gjennom flere stadier av de første barneårene. Det er ingenting galt med å bruke babyteppet som en koseklut i barnehagen.

Når det kommer til farger byr ikke Minitude her på det mest spenstige fargevalget. Men du kan velge mellom tre ulike farger, som alle regnes som kjønnsnøytrale. Og siden teppene kommer i pakning på to er det perfekt om du har tvillinger.

4. På fjerdeplass kommer Babyteppet fra Rätt Start

Fordeler

 • Myk og behagelig vattering
 • Kommer i friske farger

Ulemper

 • Laget av bomull
 • Kan ikke tørketromles

Spesifikasjoner

Mer om Babyteppet fra Rätt Start

Vattert Teppe fra Rätt Start er perfekt for de kjøligere dagene. Teppet har en myk utside, og en varmende, fluffy underside som gir god varme både i seng og vogn. Babyteppe er laget av fin, Øko-tek sertifisert polyester og er helt fri for alle slags stoffer.

Vatteringen gjør det mulig å bruke babyteppe alene som en sval dyne på kjølige dager eller som et ekstra pledd på kalde dager. Måten teppet er sydd på gjør at det holder på varmen, samtidig som teppet gir en form for ventilering slik at barnet ikke blir for varmt.

Teppet er noe smalere, og kan dermed enkelt pakkes rundt den lille enten i vognen eller i bilstolen. Dette er teppet som kan bli med deg på tur, og som sørger for at barnet har det varmt og behagelig gjennom hele utflukten.

Rätt Start Vattert teppe kommer i tre ulike fargevalg, og passer perfekt uansett om du har en liten gutt eller jente. Det vevde materialet med vattering gir et pent diamant mønster til teppet, og bilde av elefant gir teppet det lille ekstra.

5. På femteplass kommer Babyteppet fra Vinter & Bloom

Fordeler

 • Nydelig hullmønster
 • Holder unna fuk
 • God sirkulasjon av luft

Ulemper

 • Kan ikke tørketromles
 • Passer dårlig til bruk om vinteren

Spesifikasjoner

Mer om Babyteppet fra Vinter & Bloom

Dette strikkede babyteppet er laget av økologisk bomull, og kjennes utrolig mykt og behagelig ut mot huden. Det strikkede mønsteret gir babyteppe et nydelig hullmønster med flere små hull for god sirkulasjon av luften, noe som holder temperaturen på et behagelig nivå.

Hullmønsteret gjør det også mulig å holde fukt unna, da luften sirkuleres bedre og barnet ikke blir for varm. Noe som igjen gir et babyteppe som sørger for at barnet ikke blir kaldt fordi teppet blir fuktig. Så mønsteret er ikke bare pent å se på, men også meget praktisk.

Størrelsen på teppet gjør det mulig å bruke teppet både i sengen inne og ute i vognen. Teppet kan også brettes og brukes i bilstolen på kjølige dager. På grunn av hullmønsteret er dette et teppe som egner seg best fra sen vår til tidlig høst, men kan også fint brukes i kombinasjon med en sovepose i vognen.

Babyteppe Moment kommer i tre nydelige farger, og passer perfekt til alle små prinser og prinsesser. Fargene er behagelige for både ban og foreldre, og er ikke for prangende. Det gjør det enkelt å kombinere babyteppet med både sengetøy og vognpose.

Kjøpsguide – slik velger du beste babyteppe

Å velge et babyteppe kan være enkelt, og det kan være vanskelig. Derfor er vi her for å hjelpe deg på veien. Det viktigste du må tenke over når du skal velge et babyteppe er hvor teppet skal brukes, og hvor stort barnet er.

Et nyfødt sommerbarn har behov for et tynnere babyteppe med hullmønster. Mens et barn født midt på vinteren trenger et teppe som byr på mer varme og vattering. Lengden på barnet har også noe å si, da lengden på den lille vil påvirke hvordan teppet ligger rundt og varmer fra skuldre til tær.

Behagelige og kvalitetssikre materialer

Babyens hud er sart og mer følsom enn hva den voksnes hud er. Derfor er det viktig å velge et babyteppe som føles myk og behagelig mot huden. Myke stoffer irriterer ikke, og vil gi barnet en god opplevelse.

Materialer av god kvalitet er også kjent for å vare lengre, Produkter laget av 100 % bomull eller polyester kan brukes over lengre tid, tåler en hardere vask og du får også et babyteppe som varer lengre.

Det er også viktig at materialene babyteppet er laget av er helt fri for farlige kjemikalier. Sjekk at teppet enten er laget av økologiske materialer eller har en sertifisering som viser at den er helt fri for kjemikalier.

Finn best i test babyteppene hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test babyteppene hos oss på Testjakt.no!

Babyteppe av riktig størrelse

Babytepper kommer i ulike størrelser, og passer derfor til ulike barn og ulike anledninger. For lange barn er det godt med litt ekstra lengde på teppet. Da får de hele kroppen under, og har det godt og varmt både i sengen og i vognen.

For korte barn kan det være fint med noe litt kortere, slik at teppet ikke tuller seg rundt kroppen og hemmer bevegelser.

Lengden på teppet har også noe å si for hvor teppet skal brukes. Er det et langt og bredt teppe kan du pakke det rundt selv de tykkeste vinterposene. Korte og smale tepper egner seg derimot bedre i vuggen eller bilstolen.

Mulig å vaske i vaskemaskin

Babytøy og utstyr risikerer å bli gulpet ned eller sølt på. Derfor er det utrolig kjekt å ha et babyteppe som kan vaskes i maskinen sammen med annet tøy.

Om det må vaskes på 30, 40 eller 60 grader spiller mindre rolle så lenge det går i maskinen. Vask det sammen med tøy av samme materiale eller farge, og heng det til tørk.

Babytepper av tynnere materialer vil tørke fortere, mens enkelte også tåler en runde i tørketrommelen. Dobbeltsjekk det med vask og tørk før du starter maskinen, slik at babyteppet varer lengst mulig.

Når trenger du å bruke et babyteppe?

Det finnes mange grunner til å bruke et babyteppe. Som en sval dyne i sprinkelsengen hjemme, eller et ekstra teppe over posen i vognen på kalde dager. Med denne best i test for babytepper er du garantert å finne et teppe som passer ditt behov.

Det viktigste å tenke på er hvor teppet skal brukes, og når. Skal det ligge fast i sengen som en sval dyne, eller være med på turer og utflukter for å skjerme om det blir sur vind eller ruskevær?

De beste babyteppene er de teppene som holder barnet ditt varmt uten at det blir kaldt og klamt. Tepper som kjennes behagelige mot huden, og gir barnet rom til å bevege seg naturlig mens de sover.

Ofte stilte spørsmål og svar

Hvor og når kan jeg bruke et babyteppe til mitt barn?

Babyteppet kan brukes over alt. Hjemme i sengen, i en vugge, i barnevognen eller i bilstolen. Det viktigste er å skaffe et teppe som passer til bruket, slik at størrelsen blir riktig og teppet dekker barnet der det sover.

Hvordan kan jeg vaske teppet til på en forsvarlig måte?

Les vaskeanvisningen nøye, slik at at vasker teppet på riktig program. Bruk vaskemidler som er uten parfyme og skånsomme mot huden, og pass på eventuelle allergier hos barnet.

Hva er forskjellen på et babyteppe med og uten huller?

Hovedforskjellen mellom disse to typer tepper til baby er hvordan luften sirkuleres. Tepper med huller har gjerne en bedre sirkulasjon av luften eller tepper uten hull.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 24/08/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test