Beste Babynest For Et Trygt Sted å Sove (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilket babynest til babyen ditt som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Babynest er en liten seng som kan legges i foreldrenes seng eller på sofaen for at baby skal ligge trygt uten risiko for å rulle ut. De minner om reder, og er en super soveplass for babyen på dagtid. Babynests kan også benyttes i en sprinkelseng hvis babyen aldri har sovet i en stor seng før. Da får de en litt lunere atmosfære som gjør det enklere å falle til ro.

Et babynest er praktisk å ha av flere årsaker. Ønsker du ha et trygt sted å legge babyen på sofaen eller i sengen er dette lille redet perfekt. Det kan også enkelt bli med på tur, slik har du alltid et trygt sted å legge barnet for å hvile eller sove. De kommer også i flere ulike farger og mønstre, slik at du enkelt kan finne et nest som passer til din stil.

1. Vinner og best i test ble Minitude babynest

Fordeler

 • Fint design med flettet kant
 • Kan flyttes mellom seng, barnevogn og sofa
 • Rettferdig pris

Ulemper

 • Mangler praktisk bærehåndtak

Spesifikasjoner

Mer om minitude babynest

Den største fordelen er at dette babynest er mer enn bare et sted å sove. Ett babynest er lett å flytte rundt i hjemmet, på reise eller å plassere i vognen. Hvis babyen sovner i vognen, trenger du ikke vekke den, men kan ganske enkelt løfte ut babynestet og plassere den der den passer. Dette er ypperlig for for eksempel folk som bor i leilighet og ikke har mulighet til å bære vognen opp hver gang.

En annen stor fordel er å bruke babynest fra Minitude i babysengen, dette gir en tryggere og mer koselig følelse. For de som liker nordisk design og ikke ønsker et babyrom med for sterke farger, er den grå varianten av dette babynest et utmerket valg.

2. På andreplass kommer Voksi Baby Nest Premium

Fordeler

 • Vokser med barnet
 • Ekstra god underlag
 • Flott design med fine detaljer

Ulemper

 • Høyere prisklasse
 • Bredere enn andre modeller

Spesifikasjoner

Mer om Voksi Baby Nest Premium

I vår babynest test er Premium fra Voksi det beste alternativet når det kommer til premium modeller. Dette babynestet er designet med tanke på babyens komfort. Nestet kommer med en skummadrass i 3D-mesh som gir god luftsirkulasjon, og samtidig gir barnet ditt et ergonomisk og ekstra komfortabelt underlag. Dette er et nest som passer fint både til hvile og lek på gulvet.

I tillegg til å være ekstra komfortabelt er dette babynestet også veldig praktisk. Dette er et babynest med håndtak på begge sider. Du kan med andre ord enkelt og trygt flytte den sovende babyen fra sofa eller din seng over i sin egen sprinkelseng. Håndtakene gjør den også enklere å ta med seg på tur.

I tro Voksi stil er dette et babynest som er designet for å vokse sammen med babyen. Den ene enden har et skinnbelte som kan åpnes, og det medfølger en forlengingsdel. Så her får du et praktisk og komfortabelt babynest som også har et pent design i behagelige farger og mønstre som virker beroligende på barnet.

3. På tredjeplass kommer Minitude Botanicum Babynest

Fordeler

 • Stort utvalg av farger
 • Åpning i enden
 • Laget av myke materialer

Ulemper

 • Ikke avtagbart trekk
 • Kortere sammenlignet med andre modeller

Spesifikasjoner

Mer om Minitude Botanicum Babynest

I denne babynest testen er dette det nestet som scorer best når det kommer til budsjett. Dette er en flott og komfortabel modell som kommer i flere flotte og rolige farger. Selve babyredet er mykt og byr på en avslappende og beroligende atmosfære for den lille. Legg babynestet på et flatt underlag for nærhet til barnet både ved lek og soving.

Dette er et babynest for deg som liker å kombinere farge med komfort. Designet er upåklagelig, men flotte farger, myke materialer og en smal form som gjør den enkel å plassere. Et baby nest som ikke tar opp for mye plass, og samtidig er enkelt å ta med seg på tur eller ha liggende i sengen.

Babynestet kommer også med praktiske løsninger, slik som borrelås på den ene kortsiden. Denne kan du åpne for å gi barnet mer plass etter hvert som de blir eldre. Design, komfort og praktiske løsninger pakket sammen i et babynest som ikke vil ta knekken på lommeboken. Et perfekt alternativ som kan brukes både sammen med foreldre og i barnets egen seng.

4. På fjerdeplass kommer That’s Mine Babynest

Fordeler

 • Organisk bomull
 • Fantastiske mønstre og fine dempede farger
 • Høye myke kanter

Ulemper

 • Ingen bærehåndtak

Spesifikasjoner

Mer om That’s Mine Babynest

Babynest fra That’s Mine er et av de fineste babynestene når det gjelder estetikk. Det er flere forskjellige fine mønstre og kjedelige naturfarger å velge mellom, 5 forskjellige varianter er tilgjengelige.

That’s mine babynest kan plasseres på sofaen eller sengen for å skape en koselig og koselig soveplass for de minste. I senga er det også en trygghet for foreldrene å vite at de ikke vil velte over babyen sin. Dette babynest er laget av 100% økologisk bomull og kan vaskes på 60 grader i tilfelle en ulykke eller bare trenger å friskes opp.

5. På femteplass kommer Minitude Volang Babynest

Fordeler

 • Fin rynkekant
 • Tilgjengelig i 4 forskjellige farger, rosa, blå, hvit og grå

Ulemper

 • Laget av polyester

Spesifikasjoner

Mer om Minitude Babynest

Babynest fra Minitude er fantastisk fint og har en dekorativ kant med volang rundt kummen. Dette babynest ser utrolig fint ut i sprinkelsengen da det blir et barneseng og soveplass i ett.

For de som leter etter et litt hardere babynest uten en altfor myk madrass, har du funnet akkurat det rette i Minitudes babynest-modell. Materialet er 100 % polyester, noe som muligens kan sees på som en ulempe for noen da mange foreldre foretrekker naturlige materialer og organiske stoffer nærmest barnet sitt.

Det sjarmerende designet og dets popularitet på pintarest, instagram og andre inspirasjonsbilder har gjort den til en av de mest populære modellene på markedet tross alt. Det er veldig praktisk å kunne flytte babyens soveplass rundt i hele hjemmet. Du trenger aldri å bekymre deg for at babyen ruller av sofaen eller at dere som foreldre skal rulle over babyen i søvne hvis dere sover sammen.

Kjøpsguide – hvordan velge de beste babynest

Et babynest er praktisk å ha av flere årsaker. Med dette i hus har du alltid et trygt sted hvor babyen kan ligge uten fare for å trille ut. Det kan være på sofaen, i foreldrenes seng eller på gulvet. Babynestet kan brukes til soving, hvile og lek. Et babynest fungerer like godt som et soverede som en lekematte under

Når du skal gå til innkjøp er det flere ting som er viktig å tenke over. Komfort er noe av det viktigste. Siden dette i hovedsak er et sted for den lille å sove og hvile må det være behagelig å ligge på det. Materiale må også være myke, og det er fint med en dus og beroligende farge som skaper en lun atmosfære hvor barnet kan finne roen.

God komfort

For at babyen skal ligge behagelig i både våken og sovende tilstand er det viktig med et babynest som er komfortabelt. Dette betyr at materialene må være myke, både på innsiden og utsiden. Trekk av bomull er det beste alternativet. Dette er mykt og kjennes behagelig mot babyen hud.

Polyester er et flott valg for kantene rundt. Dette gir en mykt og samtidig lett ramme rundt barnet. En bunn av skumgummi, gjerne madrass, er å foretrekke. Enkelte babynests er ergonomisk designet med gode luftstrømninger og myke madrasser. Andre er designet med tanke på enkel komfort.

Finn best i test babynest hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test babynest hos oss på Testjakt.no!

Godt babynest design

Et godt design handler om mer enn bare farger og mønster. Dette er selvfølgelig viktig, men det handler også om praktiske løsninger og utforminger. Enkelte babynest er helt runde, andre kommer med åpning i enden slik at babyen kan få mer plass.

Men godt design handler også om estetikken. Babynest kan brukes som ekstra tilbehør i sprinkelsengen, og det er fint med en som matcher resten av interiøret. Det er også en fordel å velge et babynest med duse farger og mønster som virker beroligende.

Lett å vedlikeholde

Babyer sover mye den første tiden, og et praktisk babynest blir brukt ofte. Det skal mye til for at det ikke skal komme noen flekker på det lille redet. Så et babynest som er lett å vedlikeholde er å foretrekke.

Avtagbart trekk som tåler en runde i vaskemaskinen er det mest praktiske. Dette sparer madrass og kanter for en runde i maskinen, noe som igjen forkortet tørketiden. Enkelte trekk tåler også en runde i tørketrommelen, men det gjelder ikke alle.

Når trenger du å bruke en babynest?

I denne babynest best i test har vi funnet frem de fem beste babynestene som er å finne på markedet akkurat nå. Dette er modeller som leverer på praktiske løsninger, pent og barnevennlig design, og selvfølgelig god komfort.

De beste babynestene er trygge å bruke for foreldre og barn. Det kan brukes i både seng og sofa for at foreldre og barn kan komme nærmere hverandre. De kan også brukes i sprineksengen for å skape en lunere atmosfære for barn som er vant til det trange rommet i mors mage. Praktisk, og veldig behagelig for både foreldre og barn.

Ofte stilte spørsmål og svar på babynest

Hvor lenge kan babyen sove i et babynest?

Babynest er i hovedsak beregnet for barn mellom 0 og 6 måneder, men kan også brukes lenger. Dette avhenger av hvor stort barnet og babynestet er. Babynest som har åpning i en av endene kan brukes lenger enn de som ikke har det.

Hvor kan babynest brukes?

Et babynest kan i grunn brukes over alt. På gulvet som en stellematte eller leketeppe, i sengen eller på sofaen for et trygt sted å sove, og i sprinkelsengen som en ekstra sengekant.

Hvordan vaske et babynest?

Hvordan du kan vaske babynestet avhenger av hvilket materiale det er laget av. Er trekket avtagbart kan det som regel vaskes i vaskemaskinen på enten 30 eller 40 grader. Enkelte må vaskes for hånd eller tørkes av med en fuktig klut. Les vaskeanvisningen for å være sikker.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test