Beste Babybilstolerne For Babyen Din (Best i Test 2023)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken babybilstol er best i tester ifølge vårt testpanel!

Vi vet hvor vanskelig det kan være for nybakte foreldre å finne markedets beste babybilstol. I vår store babybilstol test har vi sammenlignet et titalls produkter, og kommet fram til de tre beste alternativene. Du kan lese mer her om hva vi har lagt vekt på i kåringen. Den beste babybilstol i vår test ble Britax Römer Primo, som er en komfortabel og lett håndterlig babybilstol.

Britax Römer Primo har god pris, høy sikkerhet, justeringsmuligheter, i tillegg til et praktisk håndtak. På andreplass står Pebble Pro i-Size babybilstoler med enkel installasjon, både med ISOfix eller bilens eget setebelte. Testens tredjeplass går til premiumstolen Mica Car Seat optimal nakkebeskyttelse mot sidekollisjoner. Tredjeplassen har en inkludert base, og kan justeres ettersom barnet vokser.

1. Vinner og best i test ble babybilstol fra Britax Römer Primo

Fordeler

 • Justerbar
 • Praktisk håndtak
 • Enkel installasjon

Ulemper

 • Vektgrense 13 kg

Spesifikasjoner

Mer om Britax Römer Primo

Vår babybilstol best i test ble Britax Römer Primo. Denne bilstolen har vunnet vår babybilstol test, da den er både prisgunstig, sikker og praktisk. Håndtaket lar deg enkelt ta stolen inn og ut av bilen, for eksempel når babyen sover. Babybilstol best i test Britax Römer Primo er en bakovervendt bilstol, og kompatibel med Click&GO-adapter på vogn fra samme merke.

Vinneren av vår babybilstol test gir spesielt enkel installasjon, både med merkets ISOfix base, Belted Base eller med bilens eget setebelte. Stolen er sertifisert for babyer fra 0–13 kg, og har en polstret Y-sele for høyere sikkerhet. Trekket kan enkelt vaskes i vaskemaskin dersom det skulle skje et uhell, som er en lettelse for nybakte foreldre.

For nyfødte eller spesielt små babyer, har vinneren av vår babybilstol test også et praktisk spedbarnsinnlegg som sørger for både sikkerhet og komfort. Dette kan tas ut når babyen vokser, slik at stolen kan brukes lenger. Bærehåndtaket har også en separat solskjerm, som beskytter den lille mot skadelige UV-stråler under bilturen.

2. På andreplass kommer babybilstol fra Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size

Fordeler

 • Ergonomisk design
 • Polstrede seler
 • Vinner i mange tester

Ulemper

 • ikke noe vesentlig

Spesifikasjoner

Mer om Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size

På andreplass i vår babybilstol test finner du Maxi Cosi Pebble Pro iSize. Denne stolen har en ergonomisk utforming med nakkestøtte og et klemmeinnlegg for de minste babyene, slik at de skal både være og føle seg tryggere i bilstolen. Trekket er laget i myke, slitesterke materialer, og kan også vaskes i maskin.

Som de andre kandidatene i vår babybilstol test, er Maxi Cosi Pebble Pro iSize i samsvar med sikkerhetsstandard ECE R129/ i-Size. Babystolen er kompatibel med flere ISOfix-baser fra Maxi Cosi, men kan også festes direkte med bilbeltet i bilen. Trepunktsbeltet på babystolen kan festes praktisk til stolens sider for å enkelt legge babyen på plass.

Alle selene er polstrede, som bidrar til både økt komfort og at barnet er bedre festet i stolen. Maxi Cosi Pebble Pro iSize har optimal beskyttelse for sidekollisjon og passer til barn mellom 0 og 12 måneder. Også denne bakovervendte babybilstolen har en praktisk og beskyttende solskjerm som beskytter babyen.

3. På tredjeplass kommer babybilstol fra Maxi Cosi Mica

Fordeler

 • Enkel montering
 • 360-graders rotering
 • Vokser med barnet

Ulemper

 • Selger ofte raskt ut

Spesifikasjoner

Mer om Maxi Cosi Mica

På tredje plass i vår babybilstol test kommer Maxi Cosi Mica. I motsetning til testens konkurrenter, kan denne stolen kun festes med ISO-fix base. Bilstolen er bakovervendt, og passer for barn opptil 4 år. Det følger med innlegg for spedbarn, og både vinkelen samt nakkestøtten kan justeres og tilpasses barnets størrelse.

Maxi Cosi Mica kommer også med avtagbare trekk. Den har ergonomiske puter og polstrede seler som festes enkelt og sikkert med et 3-punkts system. Setets visuelle indikator lar deg enkelt se om det er riktig montert. Dette produktets pris er derimot en del høyere enn testens andre produkter, men kan til gjengjeld også brukes over flere år.

Maxi Cosi Mica kommer med en praktisk, roterende base som gjør det enklere å sette barnet på plass. Stolen kan også brukes fremovervendt når barnet har nådd den anbefalte størrelsen. Ulempen er derimot at dette ikke inkluderer et håndtak som gjør det lett å ta stolen ut mens barnet sover i den.

Kjøpsguide for babybilstol

Det er flere ting du må tenke på når du kjøper babybilstol. Babybilstoler kommer i mange varianter og prisklasser, men sikkerhet kommer likevel først. Alle babybilstoler som selges i Norge, skal testes og tilfredsstille EUs sikkerhetskrav, så dette skal således være ivaretatt. Det er likevel også viktig å se på funksjonalitet når du velger babybilstol.

Stolen du velger skal være lett å montere. Belteløsningene bør være praktiske, slik at det er enkelt å plassere, og ta barnet ut av stolen. Stolen må videre også være komfortabel og gi babyen fleksibilitet. Stolen skal også passe inn i bilen. Noen stoler har ekstra brede seter for lenger levetid, som for eksempel Maxi Cosi Mica.

Babybilstolen må monteres riktig

De fleste biler produsert etter 2012 er utstyrt med ISOfix. Dette betyr at du behøver en ISOfix-base i tillegg til selve babybilstolen. Det gjør det enkelt å ta bilstolen inn og ut av bilen, da du kun fester babybilstolen til basen med et enkelt klikk. Ikke alle biler har derimot ISOfix. Da kan du som oftest feste bilstolen enkelt med bilens egne setebelter.

Det er viktig at babybilstolen er montert riktig. Pass derfor på å sjekke at stolen står riktig fast, og at barnet er forsvarlig festet. Det er både farlig og ulovlig å kjøre med babybilstoler som er feil montert. Vær dermed sikker på at du velger riktig type bilstol til kjøretøyet du ønsker å installere denne i.

Finn best i test babybilstoler hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test babybilstoler hos oss på Testjakt.no!

Kvalitet og komfort

Du kan finne en rekke ulike modeller av babystoler på markedet i dag. Når du kjøper din første babybilstol, er det viktig at denne er av god kvalitet. Noen passer for barn opptil 15 måneder, mens andre kan vare ut neste etappe. Babybilstolene for de første årene bør alltid være bakovervendt.

Først når barnet er fire år anbefales det å bruke en forovervendt stol, avhengig av barnets vekt og størrelse. Stolen bør videre ha justerbare seler og nakkestøtte for høyere sikkerhet, samt lenger levetid. God støtbeskyttelse fra siden med gode, polstrede vinger og sterk sidenakkesntøtte er også essensielt ved valg av den beste babybilstolen for din lille..

Den skal være sikker

En babystol har som formål å gjøre det enklest mulig å frakte barnet ditt fra A til B på en tryggest mulig måte. Derfor er sikkerhet alfa omega. Alle nye stoler på markedet i Norge skal tilfredsstille EUs krav til sikkerhet. Sjekk festeanordninger nøye, og forsikre deg om at stolen er riktig montert.

En babybilstol må være sikker for å ta vare på din lille. Det er derfor viktig å se på babyens vekt og størrelse for å sikre at stolen du kjøper er korrekt. Ikke alle biler har installasjon for ISOfix. Dermed må du være nøye med monteringen når du skal feste bilstolen med setebelte.

Ekstrautstyr

Babystoler kommer både med og uten en rekke ekstrautstyr. Noe av ekstrautstyret på markedet kan virke overflødige og unødvendige som sparketrekk og bilspeil, mens annet ekstrautstyr er absolutt nødvendig. En babybilstol skal først og fremst ha fokus på sikkerhet. Mange av de ekstra funksjonene som følger med, er der nettopp for å heve babyens sikkerhet og komfort. Mange babystoler inkluderer for eksempel en solskjerm som beskytter barnet mot skadelige UV-stråler under bilturen.

Et annet ekstrautstyr er et innlegg som kalles nyfødtinnlegg. Dette brukes for å gi bedre ergonomisk støtte til nyfødte babyer. Da er man ikke nødt til å kjøpe én stol for nyfødt, en ny stol fra de fyller rundt 4 måneder og enda en ved 15 måneders alder. Dette innlegget er med på å fylle stolen slik at barnet sitter trygt og godt.

Oppsummering av Babybilstol test

Testens vinner ble Britax Römer Primo. Med en svært overkommelig pris tilbyr denne praktiske bilstolen høy sikkerhet og enkel montering. Testens andreplass går til Pebble Pro iSize, som både har solskjerm og et praktisk bærehåndtak. Siste pallplass går til Mica Car Seat med roterbar base på 360 grader som gjør plassering av baby i bilstolen enklere.

Britax Römer Primo vant førsteplassen som best i test. Stolen er egnet for barn helt opp til 15 måneder. Stolen inkluderer nyfødtinnlegg slik at også de minste barna sitter trygt og godt. Testens beste budsjettalternativ er Pebble Pro iSize, med sin komfortable og omsluttende sitteoverflate. Det beste premiumalternativet i testen er Maxi-Cosi Mica. Denne babybilstolen har en roterende base for enkel plassering av babyen, og vokser sammen med barnet.

Spørsmål og svar om babybilstol

Hvorfor skal man bruke bakovervendt bilstol?

Babyer har tungt hode i forhold til resten av kroppen og trenger derfor at sikkerhetsfaktorer tilpasses deretter. I bakovervendte babybilstoler blir kreftene fordelt på et større område ved en eventuell kollisjon. og belastningen på barnets nakke og rygg minsker.

Kan jeg kjøpe en brukt babybilstol?

Det er viktig at alt sikkerhetsutstyr er intakt. Når du kjøper en brukt babybilstol, har du ingen garanti for at denne ikke har vært utsatt for en kollisjon, eller at den oppfyller de nyeste kravene til sikkerhet.

Hvor lenge kan man bruke en babybilstol?

De fleste bilstoler har en anbefalt vektgrense som ikke bør overskrides. Barnets høyde er også en viktig faktor, og babybilstolen bør byttes ut når ryggen og hodet ikke lenger får tilstrekkelig støtte.

Når bør man bytte babybilstolen?

Babybilstolen må tilpasses barnets alder, vekt og lengde. Stolen bør dermed byttes ut når barnet har vokst fra denne. Stoler eldre enn syv år, eller stoler brukt i kollisjon bør heller ikke brukes.

Referans

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 12/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test