Test Airfryer – Finn den Beste Airfryeren for Deg! [Topp 3 2021]

Innlegget inneholder reklame gjennom annonseringskoblinger.

Best i test airfryer. Ønsker du å oppleve smaken av fritert mat uten å måtte utsette kroppen din for helseskadelig fett? Da kan bruken av airfryer være løsningen for deg. I vår airfryer test har vi kåret de 3 beste airfryere slik at du kan få hjelp til å velge riktig produkt til det formålet du ønsker. Med en airfryer kan du lage fries som er sprø på utsiden og myke på innsiden. Du kan også tilberede lekre retter med grønnsaker, fisk og kjøtt. Til og med herlige desserter er det noen som bruker airfryer til. Les mer nedenfor dersom du blir fristet til å kjøpe en airfryer og trenger gode råd til hvilken du skal velge.

Vinneren i testen ble Hamilton Beach 11 L Digital AirFryer Ovn, som både inneholder roterende spyd og kurv. Dens ulike funksjoner gir deg mange gode valgmuligheter på kjøkkenet. På andreplass kommer HD9650/90 XXL Air Fry, en litt mindre variant enn vinneren, men som inneholder mange av de samme fordelene. På tredjeplass finner du budsjettvarianten 182055 Airfryer XXL. Den er mindre i størrelse, har færre funksjoner, men er likevel helt grei å bruke. Hvilken airfryer du velger, avhenger av hva du ønsker å bruke den til. I vår best i test airfryer hjelper vi deg et lite stykke på veien. Finn den airfryeren som passer best for deg!

BEST I TEST
Vinneren og best i test er Hamilton Beach Digital AirFryer
Hamilton Beach AirFryer
  • 6 muligheter i en kjøkkenmaskin!
BÄSTA PREMIUM
På andreplass Phillips HD9650/90 XXL Air Fry
HD9650/90 XXL
  • En enkel og rask måte å lage sunn mat på!
BESTE BUDSJETT
På tredjeplass kommer 182055 Airfryer XXL
182055 Airfryer XXL
  • Rimelig og enkel i bruk!

Fordeler

Ulemper

Airfryer test. Med vinneren Hamilton Beach Digital Air Fryer Oven 11L kan du tilberede ingredienser av alle slag. Det er takket være en allsidig og effektiv ovn. Formatet er kompakt og likevel har ovnen en kapasitet på 11 liter. Du kan derfor få en jevn og god varmefordeling. Roterende spyd og kurver muliggjør matlaging på flere nivåer. Du kan både helsteke kylling, lage søtpotetfries eller hva med en deilig, søt dessert? På en enkel og rask måte kan Digital Air Fryer Oven 11L både tilberede og varme opp mat. Du får 6 tilberedingsmuligheter i samme maskin, det vil si at du kan steke, riste, fritere, grille, tørke og varme opp.

Best i test airfryer, vinneren Hamilton Beach Digital Air Fryer Oven 11L, tilbyr rask og enkel tilbereding. Med sin kraftige sirkulerte varmluft blir middagen ferdig raskere enn i vanlig ovn. Du kan både justere tid og temperatur opptil 200 grader og 60 minutter ved behov. Med sin rotisserie funksjon gir den jevn varmefordeling. Med rotisserie menes grilling der kjøttet roteres under tilberedning, slik at varmen fordeles optimalt. Rotisseriespydet blir ofte brukt til å grille hel kylling eller stek. Produktet kommer også med en roterende kurv, som ofte brukes til å lage fries. For god rengjøring og hygiene finnes både drypp og smulebrett. Vi tester forresten mange produkter for å gjøre valget enklere for forbrukerne, se også: Best i test avståndsmåler

Digital Air Fryer Oven 11 L er i utgangspunktet laget for å ha lang levetid. Den er derfor produsert av slitesterke materialer med god kvalitet og regnes som noe av det beste som finnes på markedet. Funksjonene i airfryeren gir deg rikelig med muligheter til å være kreativ på kjøkkenet, og samtidig tilberede mat på en skånsom og sunn måte. Med en airfryer sparer du kjøkkenet for både unødvendig fettsøl og brannfare. Kostholdet blir også sunnere enn ved bruk av en frityrkoker som er oljebasert. Skulle det skjære seg med produktet, får du 5 års garanti. Derfor kan du uhemmet leke deg fram til de lekreste rettene på kjøkkenet.

Fordeler

Ulemper

Nummer 2 i airfryer test, Phillips HD9650/90 XXL Air Fry, benytter varmluft til å fritere maten. Her tilsettes ikke matfett. Med ny Twin TurboStar-teknologi fjernes fettet fra maten, noe som gir deg muligheten til å lage mat på en sunnere måte enn frityrkoker. Airfryeren er designet for å trekke mer fett fra maten og samle det i en beholder for enkel fjerning. Du sparer kjøkkenet og resten av huset for lukt fra en frityrkoker. Du kan bruke den både til å steke, bake, grille og riste mat. Den inneholder også en hold varm-modus slik at du kan få en fleksibel serveringstid. Du kan holde maten varm i opp til 30 minutter.

Phillips HD9650/90 XXL Air Fry inneholder også et digitalt display med fem tilberedningsprogrammer som innstilles på forhånd. Den inneholder også QuickClean-kurven, som er et klebefritt nett som enkelt kan rengjøres i løpet av kun 90 sekunder. Den inneholder også en uttakbar skuff som samler avfall. Både nettet og skuffen kan vaskes i vaskemaskin i etterkant av matlagingen. Airfryeren er utformet med tanke på at familier kan bruke den til matlaging daglig. Med ekstra stor kapasitet kan du enkelt håndtere en hel kylling eller opptil 1,4 kg pommes frites. Den inneholder også et oppskriftshefte med over 30 ideer på velsmakende retter. Inneholder også en egen app med tips.

Med denne airfryeren kan du lage hjemmelaget pommes frites, vårruller eller nuggets eller helstekt kylling. Du kan også bruke den til grønnsaker, kjøtt, fisk og desserter. Noen bruker den også til enkel baking, som muffins og cookies. Du kan også varme frosne rundstykker i den. Airfryeren bruker minimalt med olje og er også enkel å rengjøre. Produktet veier 7,99 kilo og har en drift på 2225 watt. Derfor er den av litt mindre størrelse enn vinneren av testen. Fargen på produktet er svart og siden den har en mindre størrelse tar den også mindre plass på kjøkkenbenken. Ønsker du et praktisk og anvendelig alternativ er dette valget!

Fördelar

Ulemper

Nummer 3 i airfryer test, Princess 182055, er for deg som ønsker det enkle og praktiske og har mindre behov for avansert matlaging. Skal du for eksempel kun bruke den til fries er denne airfryeren et svært godt alternativ. Prismessig ligger den godt an i forhold til de to andre. Den er også mindre i størrelse, og vil derfor ta mye mindre plass på kjøkkenbenken eller i skapet der den skal oppbevares. Den er likevel ikke så enkel at den ikke har noen andre valgmuligheter. Med denne kan du både fritere forskjellige typer mat og bake pai og lignende. Den har ikke grenseløse muligheter, men den er helt OK.

Nummer 3 i testen, Princess 182055, er stor nok til å tilberede mat til hele familien og inneholder en funksjon som gjør maten sprø uten at du tilsetter fett. I tillegg er den praktisk og håndterlig. Designet er rent og airfryeren ser derfor stilig ut på kjøkkenet. Med sine 5,20 liter tar den liten plass også. Effekten er på 1700 watt. Airfryeren er veldig brukervennlig og har mange allsidige funksjoner. Den inneholder 8 automatiske programmer som kan brukes på ulikt vis. Eksempelvis finnes programmer for å lage ulike retter med fisk, kjøtt og pommes frites. Denne airfryeren kan også brukes til kakebaking. Den kommer med en egen bakeform.

Temperaturen kan justeres mellom 80 og 200 °C. I tillegg er den enkel å rengjøre, da Airfryer-bollen er avtakbar. For at maten ikke skal feste seg til bollen, er den produsert med et slippbelegg. I tillegg har den en skjerm som enkelt lar seg justere. Airfryeren bruker varmluft for å gjøre maten sprø. Maten beholder smaken og får en fantastisk sprø overflate uten tilsatt fett. Dersom du lager potetbåter eller pommes frites brukes kun litt olje for å gi en sprøere konsistens. Ved hjelp av airfryeren kan du også varme annen mat på kort tid, uten at maten tørker ut, som den ofte gjør i en mikrobølgeovn.

Airfryer test kjøpsguide

I forkant av kjøpet bør du definere behovene du har. Hva skal du bruke den til? Hvor mye plass har du på kjøkkenbenken og trenger maskinen eventuelt stor lagringsplass i hylla? Behovet vil variere. Noen ønsker å bruke den allsidig, til alle typer matvarer, mens andre kun vil bruke den noen ganger innimellom. Et eksempel kan være at man noen ganger lager pommes frites. For enkel bruk er nok valg nummer 3 i best i test airfryer det beste alternativet. Ønsker du å kjøpe en airfryer til mer avansert bruk, og da er nok vinneren og andreplassen bedre. Med dem kan du i større grad variere bruksmåte også.

Siden Hamilton Beach Digital AirFryer, vinneren av best i test, inneholder 6 funksjoner i en kjøkkenmaskin, kan du både steke, bake, grille, riste, tørke og varme opp mat. Valg nummer to, Phillips HD9650/90 XXL Air Fry, vil også kunne tilby et større spenn i matlagingen. Dette er veldig gode produkter for deg som liker å avansere og som opplever at de to maskinene er et pluss i tilknytning til matlagingen. Siden prisforskjellene er relativt store mellom de to på første plassen og den siste på tredjeplass, kan det være en fordel å vurdere om du trenger å avansere eller om det holder å kjøpe den enkle varianten.

Brukervennlig

Mange airfryers på det norske markedet er ikke gode nok i forhold til brukervennlighet. Produktene kan fremstå som noe vanskelige å betjene, og det vil i noen sammenhenger være vanskelig å justere dem og finne fram til riktig modus. Du bør derfor være nøye med å undersøke om airfryeren er enkel å bruke og at den inneholder klare instruksjoner for de ulike bruksområdene den er egnet for. Et digitalt display med muligheter for å stille inn både temperatur og tid er en fordel. Enkle og intuitive funksjoner et must. I tillegg bør den inneholde deler som lettvint lar seg bruke, vaske og som også er lette å lagre.

Fordelen med å bruke en airfryer er at maten tilberedes på en mye raskere måte enn når du bruker ovn. Skal du tenke på enkelhet, må du også ha fokus på hvilken kapasitet airfryeren har. Det er en fordel å velge en airfryer som har god plass til matlagingen, slik at du har mulighet til å lage mat til en hel familie. Det kan være en ulempe å velge airfryer med lite plass, da du risikerer å bruke for lang tid på maten, siden den må lages i flere omganger. Sett derfor kapasitet høyt på listen over hva som er viktig i forhold til valg av airfryer.

Utforming

I tillegg til brukervennlighet, bør den tilfredsstille visse standarder tilknyttet design, størrelse og eventuelt også muligheten for å ha digital skjerm. Airfryeren bør være kompakt og størrelsen bør også tilpasses kjøkkenbenk og/eller lagringsplass i skap eller lignende. Noen airfryere har gummiknapper på undersiden, slik at de lett lar seg feste og lett lar seg flytte igjen. Dette kan være en fordel, da underlaget lettere lar seg rengjøre. Kontrollpanelet bør være en digital skjerm, eventuelt også med et lite utvalg av knapper. Det bør være mulig å forhåndsstille programmene for maten som skal lages. Dette gjelder både tidsinnstilling og temperaturinnstilling. Dette bør altså være mulig å gjøre på skjerm.

Tenk ikke på airfryeren som en frityrgryte uten olje, men som et helt eget redskap på kjøkkenet. Nettopp fordi den ikke bruker olje, er den også lettere å rengjøre, da du unngår en del oljesøl. Flere airfryere er eggformet og har en glatt, svart overflate. Dette er et design som passer fint inn i de fleste norske kjøkken og den glatte overflaten gjør den enkel å rengjøre med klut. Sørg for at den i tillegg ikke tar for mye plass på benken. Den skal også passe inn med resten av interiøret som finnes på kjøkkenet. Noen airfryere inneholder også rustfritt stål. Det er noe som pynter på fasaden.

Kapasitet og ytelse

Det finnes tre priskategorier hvis du ønsker å kjøpe en airfryer. Noen velger de enkle og rimelige, som koster rundt 500–1000 kr. Disse har et noe begrenset utvalg og kan også være små i størrelse. Du får også tak i de mer komplette medium modellene til 1000 – 2000 kr. Disse modellene har ofte større kapasitet enn de rimeligste, og er ofte gode å ha hvis du skal lage mat til hele familien. Du får også tak i de mer avanserte premium modellene som tilbyr en rekke funksjoner, muligheten til å lage utallige matvarer samt ekstra høy ytelse, som du får for en pris fra 2500 kr og oppover.

Videre finner du også en rekke varianter tilknyttet deler som tilhører airfryeren. Ønsker du å helsteke kylling? Vil du samtidig ha muligheten til å airfrye både kjøtt, fisk, grønnsaker og fries? Ønsker du muligheten til å bake? Noen velger å lage desserter og paier. Hva med å kjøpe en airfryer med rotisserie og roterende kurv? Alle de ulike delene som følger med airfryeren bestemmer nemlig hvilke muligheter du har på kjøkkenet. Sørg derfor for at du i forkant vet hva som passer best til deg. Skal du bruke den til avansert matlaging eller skal du senke kravene litt mer? Derfor er det viktig å bestemme seg i forkant.

Tilbehør

Å lage mat med airfryer er sunnere enn frityrsteking med frityrkoker basert på olje. Det vanligste den brukes til er pommes frites, men du kan lage både fiskeretter, kjøttretter, vegetarretter og desserter med airfryeren. Ønsker du gode matlagingstips kan et oppskriftshefte som tilbehør være bra. Det finnes nemlig flere leverandører av airfryere som tilbyr oppskrifter i form av informative og gode oppskriftshefter. Noen har også i flere tilfeller produsert egne apper med matlagingstips. Oppskriftene som da deles er tilpasset bruken av airfryeren. Både app og oppskriftshefte kan være nyttige tilbehør i tillegg til alt det andre som inkluderes når du kjøper den airfryeren du vil ha, og bør tas i betraktning før du kjøper den airfryeren som passer for deg.

Andre type tilbehør kan være rist, som brukes til underlag for maten som skal stekes. Du kan også få tak i et eget underlag til pizza, som flere velger å lage i en airfryer. Skuffer og små bokser til brødbaking og kakebaking er også svært populært. I tillegg får du tak i snackdeksel, klype, grillspyd, rotisserie, roterende kurv og annet. Noen airfryere har matskillere i flere etasjer som gir deg muligheten til å frityrsteke flere ting samtidig. Har airfryeren god nok kapasitet, kan hele middagen lages med den. Undersøk hvilke tilbehør airfryeren inneholder før du kjøper den. Det er en stor fordel om tilbehøret kan rengjøres i oppvaskemaskin.

Spørsmål og svar om Airfryer

Nei, det er ikke nødvendig å forvarme airfryeren før den brukes, slik som man ofte må gjøre med en komfyr. Du skal kun legge inn råvarene i maskinen, for deretter stille inn riktig tid og temperatur, for deretter å starte matlagingen. Når du har gjort dette, starter prosessen og din airfryer lager de rettene du har planlagt i forkant. I motsetning til mikrobølgeovn, vil ikke matlagingsprosessen gjøre maten inntørket eller vassen. Den skiller seg derfor ut på den måten. Maten får også en sprøere skorpe enn med mikro.

I de aller fleste tilfeller så er det slik, ja. Du kobler av airfryeren fra stikkontakten når den er nedkjølt. Deretter fjernes kurven og pannen fra innsiden. Apparatet settes opp-ned for å gjøre det lettere å nå til varmeelementet. Deretter brukes en svamp, klut eller lignende for å rengjøre innsiden av apparatet. Skulle det være eventuelle matrester som sitter fast på varmeelementet, kan dette fjernes med myk eller middels stiv børste. Ikke bruk en stålbørste eller en børste med stive buster, da dette kan skade belegget på varmeelementet.

Hvilken tid og temperatur som egner seg, varierer veldig etter hvilke matvarer som skal tilberedes. En hel kylling kan eksempelvis stekes i løpet av en halvtime, mens skal du steke laks holder det ofte med et kvarter. Du kan også varme kjøttboller på 5-8 minutter. Det går relativt raskt med en airfryer. Gradene varierer et sted mellom 160 og 200 grader. Dette avhenger også av hva du lager i utgangspunktet. For baking av muffins eller annen kake, kan det holde med 160 grader. Kjøtt bør være 200 grader.

Dette avhenger selvsagt av bruk. Ønsker du å kun bruke den til pommes frites, for eksempel, vil de billigste og enkleste variantene holde i massevis. Ellers finnes det en rekke andre tilbehør, som pizzaunderlag og skuff til å bake kake, brød og lignende. Rist til å steke kjøtt og fisk, samt spyd og roterende kurv er svært populære tilbehør. Sørg for å kjøpe et produkt med tilbehør som kan vaskes i oppvaskemaskin. Dette vil variere en del på markedet. Sørg for at tilbehøret ikke tar for mye lagringsplass.

Konklusjon airfryer test

Vi har testet 3 ulike airfryere og på hver sin måte fyller de behovene til deg som forbruker. Hvilken av de 3 du velger avhenger av hva du ønsker å bruke airfryeren til. Ønsker du å bruke den til enkle matvarer, vil kanskje den rimeligste budsjettvarianten passe best (nummer 3). Ønsker du mer variasjon og vil lage mer avansert mat, er airfryer nummer 1 og 2 bedre alternativer. Det finnes en rekke bruksområder, som steking av kjøtt og fisk, pommes frites, søtpotetfries og mye annet godt. Du kan også lage søte saker som kaker i egen skuff og andre desserter. Sørg for å velge riktig tilbehør når du kjøper airfryeren. Og at den skal være enkel å rengjøre.

Test jaktliste over den beste airfryeren

  1. Best i test – Hamilton Beach Digital AirFryer
  2. Premium – Phillips HD9650/90 XXL Air Fry
  3. Avansert og budsjett – 182055 Airfryer XXL

Airfryeren bør ta lite plass på kjøkkenet og eventuelt lite oppbevaringsplass i skap og lignende. Flere kommer med rustfritt stål og blank, svart overflate. De vil derfor passe inn på de aller fleste norske kjøkken. Det er viktig å tenke på kapasitet når du kjøper en airfryer. Noen airfryere er små og ikke egnet for familier. Alle de 3 airfryerne vi har plukket ut i testen kan brukes til å lage store nok porsjoner for en hel familie. Av tilbehør du kan velge blant er pizzaunderlag, roterende kurv, rotisserie, rist, klype og mye mer. Sørg for at tilbehøret er laget av et materiale som tåler vask i oppvaskemaskin. Airfryeren må ikke oppvarmes i forkant av matlagingen. Prosessen med å lage maten er effektiv.

Referanser

Følgende forhandlere tilbyr airfryerne som beskrives i artikkelen: Kitchentime, https://www.kitchentime.no, Tretti: https://www.tretti.no og Whiteway: https://www.whiteaway.no/. Du får også tak i airfryere i de fleste forhandlere som tilbyr elektriske produkter, som Elkjøp, Power og Jernia. Leverandører som Philips, Cosori og Tefal er også på tilbudssiden når det kommer til airfryere. Airfryere kan handles både på nett og i butikk. Du bør være klar over at pris, størrelse og kvalitet kan variere. Velger du en av våre 3 best i test airfryere, kan du være trygg på både pris, kvalitet og varighet. Vi har saumfart nettet og plukket ut de beste.

Legg igjen en kommentar