Barn & Familie

Balansesykkel Test [De 5 Beste 2022]

Balansesykkel er en utmerket første sykkel for barna. Den kommer uten pedaler, og barna styrer selv fart og balanse med føttene sine. Sykkelen utfordrer på denne måten barna, og bidrar til å øve på balanse og koordinasjon. Den er ganske enkel for barnet å bruke selv, og gir en trygg og morsom måte for barnet å utvikle seg selv fysisk og motorisk.

En balansesykkel er ikke bare et verktøy for å øve på balanse og koordinasjon. Det er også et fremkomstmiddel hvor barnet selv kan justere tempo, og kan brukes for å komme seg fortere fra a til b. Sykkelen byr også på mye god lek og underholdning, og kan brukes fra barnet er ganske ung.

Balansen er viktig for barns utvikling, og med en balansesykkel blir den utviklet fra et tidligere tidspunkt. Sykkelen kan brukes fra barnet er 18 måneder gammel, og kommer både med og uten støttehjul. Barn som benytter seg av balansesykkelen vil også kunne benytte seg av en sykkel med pedaler tidligere, og knekker gjerne koden for sykling og balansering på større sykkel raskere.

Fem beste balansesykkel for barn

Her har vi samlet de fem beste balansesyklene til barn som finnes på markedet. Dette er sykler som holder en høy standard og har et sete av god kvalitet. Syklene er designet for å være enkle å bruke, og ikke minst enkle for små barn å dytte rundt på. De byr på mye god lek og underholdning, samtidig som barns motoriske ferdigheter blir utfordret og utviklet.

Den balansesykelen som scorer høyest i denne samletesten er STIGA Balansesykkel STR Runracer C10. Dette er en balansesykkel som leverer på kvalitet og komfort, byr på mye god lek, samtidig som barnet utelukkende får øvd på balansen. Et godt alternativ i budsjett klassen er Pinepeak Komfort Balansesykkel. Sykkelen har et pent design som appellerer til barn, er trygg å bruke, og har en god komfort. For de yngste som trenger litt mer støtte er Kinderkraft Løpesykkel Cutie med tre hjul et godt valg.

 1. STIGA Balansesykkel STR Runracer C10 – best i test
 2. Puky LR 1 L Løpesykkel – best premium
 3. Pinepeak Komfort Balansesykkel – best pris
 4. Kinderkraft Løpesykkel Cutie – best trehjuls
 5. Kinderkraft Runner Løpesykkel – best design

1. STIGA Balansesykkel STR Runracer C10 – best i test

STIGA Balansesykkel STR Runracer

Balansesykkelen fra STIGA scorer høyt i denne balansesykkel testen av flere årsaker. Sykkelen byr på god komfort, et flott design og gode egenskaper som solid håndtak og hjul som ikke farger av. Denne balansesykkelen kan med andre ord benyttes innendørs hvis barnet vil øve seg litt inne før dere tar sykkelen ut på en prøvetur i nabolaget.

Balansesykkelen kommer med små dekk på 10 tommer, som gjør at den kan benyttes av barn fra 2 år og oppover. Sykkelen er perfekt for å øve på balanse, og byr på mye god utvikling og lek i flere år fremover. Den kommer nemlig med justerbart sete, slik at barnet kan bruke sin balansesykkel frem til hen går over til en pedalsykkel.

Perfekt for sykling både inne og ute

Dette er en balansesykkel som er meget solid, har god komfort, og er trygg å bruke. Den solide stålrammen sørger for at sykkelen tåler knall og fall, mens håndtakene gir et godt grep. Det er ingen pedaler eller støttehjul i veien, så barnet kan ha fult fokus på balansetrening. Dekkene er stillegående, og sykkelen trenger i seg selv veldig lite vedlikehold. Så her får du en enkel og velholdt sykkel som byr på mye moro.

Denne sykkelen byr på mange fordeler knyttet til design og egenskaper, samtidig som den byr på underholdning. Barnet får øvd seg på å finne den naturlige balansen i trygge rammer, og sykkelen tar ikke skade av knall og fall. Den bidrar til en god utvikling av motorikk og fysiske egenskaper, samtidig som barnet får oppleve utfordringer og kjenne på mestring.

Fordeler

 • Meget god kvalitet og design
 • Tåler knall og fall

Ulemper

 • Kun et fargevalg
 • Lav maks vekt

Materiale: Stål Mål: 10″ Sete: 32 – 42 cm Farge: Sølv Anbefalt alder: Fra 2 år Maksimal vekt: 25 kg Vekt: 2,55 kg

2. Puky LR 1 L Løpesykkel – best premium

Puky LR 1 L Løpesykkel

Fra Puky kommer den nest beste balansesykkel. Sykkelen er utstyrt med et sete av god komfort, håndtak som er lett å gripe, og en støtte slik at sykkelen enkelt kan parkeres når den ikke er i bruk. Balansesykkelen byr også på en spennende design, med klare farger som appellerer til både barn og voksne.

I denne best i test balansesykkel kommer LR 1 L Bike godt ut på grunn av sine mange gode egenskaper. Sykkelen har luftdekk, som gir et godt grep om underlaget samtidig som de demper for lyd. De er av en litt større størrelse, slik at sykkelen kan brukes av større barn.

Perfekt for litt større barn

Sykkelen kommer også med justerbart styre og sete, slik at sykkelen kan vokse i takt med barnet. Dette gjør at den kan brukes mye lenger, og barnet får god glede av balansesykkelen frem til de går over til en pedalsykkel. Sykkelens utforming gjør at den er komfortabel å sitte på gjennom hele turen, samtidig som barnet får øvd på balansen og trent på kondisjon.

Denne sykkelen byr på mye. Godt design, gode egenskaper og flere små detaljer som gjør den til et godt valg. Balansesykkelen er litt større, slik at den passer bedre for litt eldre barn, og kan brukes over lengre tid. Balansen, koordinasjon og kondisjon før prøvd seg, og barnet kan fint gå over fra denne balansesykkelen til en pedalsykkel med eller uten støttehjul.

Fordeler

 • God komfort på sykkelsete
 • Fine ekstra detaljer

Ulemper

 • Passer ikke for mindre barn
 • Høy vekt på sykkelen

Materiale: Metal, plast, skum Styre: 90 – 115 cm Sete: 34 – 43 cm Farge: Blå, rosa Anbefalt alder: Fra 2,5 år Maksimal vekt: 25 kg Vekt: 4,6 kg

3. Pinepeak Komfort Balansesykkel – best pris

Pinepeak Komfort Balansesykkel

Denne balansesykkelen fra Pinepeaks er lett, smidig og slitesterk. Den er perfekt som en første sykkel, og byr på god trening, lek og moro for de yngste. Sykkelen har et godt design, og har en størrelse som passer perfekt til yngre barn. Dette er en balansesykkel som leverer, og som fint tåler knall og fall som kommer med balansetrening på sykkel.

Både håndtak og sete er komfortable, slik at barnet sitter godt og har et godt grep om balansesykkelen. Dette er noe av grunnen til hvorfor akkurat denne sykkelen fra Pinepeaks kommer godt ut i vår test. En annen grunn er hvor mye du får ut av balansesykkel, både i form av kvalitet og underholdning.

Perfekt som en første sykkel

Denne sykkelen gir barnet mye mer enn bare lek og moro. Sykkelen har et justerbart sete, slik at den kan brukes over en lengre periode. Dette gir barnet muligheten til å øve på og utvikle balansen mye lenger. Samtidig får barnet trent på kondisjon og koordinasjon, ved å løpe rundt og holde seg innenfor et bestemt område. Sykkelen egner seg ikke i trafikken, så her får barnet også øvd seg på trafikkregler som er viktig å kunne.

Balansesykkelen byr på mye, både i forbindelse med egenskaper og detaljer, men også i form av lek og moro. Denne sykkelen kan brukes både inne og ute, og slik at barnet kan øve seg innendørs før sykkelen blir mer ut på tur. En god balansesykkel som både barn og voksne kan få mye glede av.

Fordeler

 • Laget av slitesterke materialer
 • Lett og smidig å manøvrere

Ulemper

 • Har ikke sykkelstøtte
 • Styret kan ikke justeres

Materiale: Metal, plast Hjul: 10″ Høyde: 41 cm Lengde: 80 cm Bredde: 16 cm Sete: 36 – 39 cm Farge: Blå, svart, rosa, hvit Anbefalt alder: Fra 2 år Maksimal vekt: 25 kg Vekt: 3,6 kg

4. Kinderkraft Løpesykkel Cutie – beste trehjuls

Kinderkraft Løpesykkel Cutie

For de aller yngste i familien er det godt med en balansesykkel med ekstra støtte, og det har Cutie fra Kinderkraft. Sykkelen kommer med to hjul foran og et hjul bak, slik at den har ekstra god støtte og passer perfekt for de som nettopp har lært seg å løpe.

Balansesykkelen er også meget bruksvennlig for de minste. Håndtakene er av gummi, og er meget gripevennlige. Barnet har et godt tak på sykkelen, og får en ekstra støtte i form av de doble hjulene foran. Dette er en balansesykkel som er laget for å erstatte trehjulssykkelen, og som byr på mye god motorisk utvikling.

Perfekt for de aller yngste

Setet er justerbart, slik at sykkelen kan brukes frem til barnet kan gå over til en større balansesykkel. Dekkene er punkteringsfrie, så her trenger du ikke bekymre seg for flate dekk. Sykkelen er så og si vedlikeholdsfri, og kan brukes av barnet både inne og ute. Barnet kan dermed øve seg på balansen innendørs før sykkelen blir tatt med på en tur i hagen.

For å by på utfordringer uten å bli for vanskelig har sykkelen en lav vekt, slik at det blir enklere for yngre barn å løpe rundt med den. Samtidig får de øvd på balanse, uten å være for bekymret for knall og fall. En perfekt første sykkel for de som syns sykkel med pedaler er irriterende.

Fordeler

 • Godt tilpasset små barn
 • Meget lett å vedlikeholde

Ulemper

 • Liten forskjell på setehøyden
 • Kun to fargevalg

Materiale: Metal, plast, gummi Sete: 26 – 28 cm Farge: Blå, rosa Anbefalt alder: Fra 12 måneder Vekt: 1,8 kg

5. Kinderkraft Runner Løpesykkel – best design

Kinderkraft Runner Løpesykkel Stjerner

Runner fra Kinderkraft er en balansesykkel som minner mer om en retro sykkel uten pedaler. Den kommer med ekstra tilbehør i form av sykkelkurv, og har en god størrelse slik at den kan brukes av eldre barn. Maks vekten er også høy, og med god komfort kan denne sykkelen brukes til barnet går lei.

Dette er en balansesykkel med en middels høy vekt, men oppleves samtidig som lett og smidig å manøvrere. Sykkelen er designet for god komfort, samtidig som den holder en god standard og er laget av slitesterke materialer. Designet underholder, og med ekstra tilbehør kan sykkelen by på mye mer enn bare balansetrening.

Perfekt til lek og trening

Balansesykkelen er designet for å la barnet øve på og utvikle balansen. Samtidig bidrar sykkelen også til trenings av både kondisjon og koordinasjon. Det er ikke bare enkelt å skulle navigere seg rundt på en sykkel, og med Runner Balansesykkel får barnet øvd på akkurat de egenskapene som trengs for å kunne bruke en vanlig barnesykkel med pedaler. Dette er rett og slett en god sykkel som vil gjøre overgangen til pedalsykkel enklere.

Sykkelen har et sete som er komfortabelt å sitte på, og som kan justeres etter barnas høyde. Justeringen gjør det mulig å tilpasse sykkelen til barnet som vokser, slik at den kan brukes lenge. God komfort gjør det også behagelig å bruke sykkelen, slik at barnet fint henger med på hele utflukten.

Fordeler

 • Mye ekstra tilbehør
 • Høy maksimal vekt

Ulemper

 • Ikke justerbart styre
 • Kommer ikke med sykkelstøtte

Materiale: Kryssfiner, PU-skinn, polyester, TPR, EVA, metall Hjul: 28 cm Høyde: 54 cm Lengde: 83 cm Bredde: 38 cm Sete: 37 – 44 cm Farge: Svart, natur, hvit/stjerner Anbefalt alder: Fra 3 år Maksimal vekt: 35 kg Vekt: 3,4 kg

Kjøpsguide – hvordan velge riktig balansesykkel

En balansesykkel er mer enn bare et fremkomstmiddel. Det er også et hjelpemiddel som kan bidra til god utvikling av barns motoriske ferdigheter. Med balansesykkelen får barnet øvd på balansen, og det å finne den naturlige balansen i kroppen. Sykkelen bidrar også til utvikling av koordinasjon og kondisjon. Med det rette skoparet kan barnet enkelt løpe rundt, og får utviklet sine fysiske og motoriske ferdigheter samtidig som sykkelen byr på lek og moro.

Når du skal velge en balansesykkel til ditt barn er det utviklingen av balanse og andre motoriske ferdigheter som står i fokus. Sykkelen må ikke være for stor eller for liten, og hverken for lett eller vanskelig. Den må by på utfordringer, samtidig som barnet kan bruke den uten hjelp og støtte fra voksne eller andre barn. Sykkelen må ha et godt design, være komfortabel og kunne justeres slik at den varer lenge.

Være tilpasset aldersgruppen

Balansesykkelen er designet for de yngre barna, og må kunne brukes av disse. Hvis ikke sykkelen har en god brukervennlighet vil den ikke bli benyttet, og barnet kan gå glipp av mye moro og god utvikling.

Balansesykkel er ment å kunne brukes fra barnet er to år, og til de går over til pedalsykkel med eller uten støttehjul. Sykkelen må derfor være tilpasset i forhold til størrelse og vekt, samtidig som den må kunne justeres.

Barn i alderen to til fem år vokser, og hvis sykkelen kan justeres og er tilpasset deres vekst, vil den kunne brukes lenger. Hvis barnet kan bruke balansesykkelen lenger vil dette også påvirke overgangen til pedalsykkel, da balansen er godt utviklet og det blir lettere å lære seg å sykle uten støttehjul.

Balansesykkelen byr på utfordringer

Selv om en balansesykkel skal være tilpasset barnets alders så må den også by på utfordringer. Blir den for enkel å bruke vil ikke barnet få noen utfordringer, og utviklingen vil stoppe opp.

Når det kommer til utfordringer på en balansesykkel handler dette i stor grad om vekt på sykkelen, og hvordan barnas bein rekker ned til bakken. Lavere høyede på sykkelen, gir bedre fotfeste og gjøre det lettere å komme fremover.

Barn liker å ha noe å strekke seg etter, og derfor er utfordring viktig. Det bidrar til å utvikle de motoriske ferdighetene, samtidig som barn opplever mestring og blir mer selvstendig, får bedre kontroll og mer selvtillit.

God komfort

En sykkel med et ubehagelig sykkelsete er ikke god å bruke. Så komfort er viktig for at sykkelen skal bli brukt, men også for at barnet skal ha det godt mens de leker og utfordrer seg selv.

God komfort handler også om godt grep om håndtakene. Har barnet komfortable håndtak med et godt grep vil det bli enklere å manøvrere sykkelen. Noe som igjen kan resultere i færre knall og fall.

Har sykkelen god komfort i form av et behagelig sete, godt håndtak og god høyde vil sykkelen bli brukt. Og den kan bli en kilde til mye lek og moro, fine opplevelser og god utvikling av alle slags fysiske og motoriske egenskaper.

Når trenger du å bruke en balansesykkel?

En balansesykkel er ment for å la barn øve på og utvikle sin balanse. I denne best i test for balansesykler har vi finnet frem til de syklene som bidrar til dette, samtidig som de byr på mye god lek og gode stunder.

Syklene i denne testen er av god kvalitet, og tåler knall og fall både i asfalt, fliser og inne på tregulvet. De er komfortable for barna å bruke, med gode seter og håndtak med god gripeevne.

En balansesykkel kan fungere som barns første sykkel, og bidra til en god utvikling og smidigere overgang til pedalsykkelen. Samtidig som balansen utfordres får barnet trent på både koordinasjon og kondisjon, egenskaper som er viktigere for videre utvikling.

Ofte stilte spørsmål og svar