Barn & Familie

Bæresele Test [De 5 Beste 2022]

En bæresele er noe alle foreldre til små barn burde ha. Den gjør småbarnstilværelsen enklere. Du kan bruke bæreseler helt fra babyen er nyfødt og opp til de er rundt tre år. Les videre for å se hvilke som er de beste bæreselene på markedet akkurat nå og kanskje du finner din nye favoritt.

Det er en perfekt måte å kunne ha hendene fri, mens du har spebarn samtidig som du kan være nær barnet. Det er en super måte å roe ned en grinene baby, eller få en baby til å sove. Med en bæresele kan du vaske huset mens du bærer og bysser på barnet ditt.

Du kan bruke en bæresele når du er ute på tur med litt eldre barne og de ikke orker å gå mer. Det er mye bedre for ryggen din enn å bære barnet i armene, samtidig som barnet selv sitter komfortabelt og trykt. Mange gir deg også ekstra oppbevaring mens du er på tur.

De fem beste bæresele for barn

Selen som kom ut som best i test bæresele er bæremeisen fra North 13.5 Adventure. Den er perfekt for deg som liker å ta med barna på eventyr. Dersom du liker lange turer i skog og mark er denne perfekt for deg, den er utformet for å kunne bæres på tur uten at du får vondt i ryggen. Den er stor og stødig, og komfortabel for både bæreren og barnet.

Dersom du ser etter en bæresele å bruke hjemme eller mer i hverdagen har vi også flere gode alternativer som bæresjalene fra Kuori og Quokkababy. De er perfekt for deg som virkelig vil føle at babyen er nær deg. Dersom du vil ha en stødigere bæresele som kan brukes både på tur og hjemme bær du vurdere BabyBjørn One Bæresele eller Lov Radius Bæresele.

 1. North 13.5 Adventure Bæremeis – Best i test
 2. Kuori Bæresjal – Beste pris
 3. BabyBjorn One Bæresele Cotton Mix – Beste premium
 4. Quokkababy bæresjal
 5. Love Radius Bæresele

1. North 13.5 Adventure Bæremeis med Støtte – Best i test

North 13.5 Adventure Bæremeis med Støtte

Denne bæreselen fra North er en bæresele for de som liker eventyr. Bæremeisen er utformet for å ta med barnet på tur og eventyr. Den er laget som en tursekk hvor barnet sitter oppi. Den er utformet med din og barnets komfort i tankene, samt at den skal være praktisk og gå med.

Dette er en bæresele som er mulig å justere slik at den passer til din kropp, alle reimer er justerbare slik at du kan bruke den på den måten som er mest komfortabel for deg. Alle reimene er også ekstra tykke med polstring for komfort og ryggen er stødig og vekten blir godt fordelt.

Perfekt for lange turer

For at barnet skal sitte trygt og komfortabelt følger det med et gjennomsiktig soltrekk og den er laget av materiale som tåler vind og vann. Barnet sitter selvsagt helt trygt med gode seler og en praktisk fotstøtte. Du kan til og med slå ut aluminiumsrammen bak og da blir bæremeisen omgjort til en praktisk feltstol for barnet. Dette er en bæresele som dekker alle dine behov.

For at denne skal være enkel å ta med på tur kan du lett legge den sammen og frakte den, den er også lett i vekt og den kommer med en stor lomme til oppbevaring rett under barnet. Dersom du elsker turer i skog og mark og ønsker å ta med barnet ditt på dette er denne best i test bæresele perfekt for deg.

Fordeler

 • God komfort for forelder og barn
 • Tåler mye
 • Multifunksjonell

Ulemper

 • Passer ikke for barn under 6 mnd
 • Passer ikke til daglidags bruk

Anbefalt alder: Fra 6 mnd Maksvekt: 18 kg Høyde: Ca. 70 til 90 cm Bredde: Ca. 30 cm Vekt: Ca. 3 kg Farger og design: Kommer i to farger Materiale: Vind og vanntett materiale

2. Kuori Bæresjal – Beste pris

Kuori Bæresjal

Dette er den beste bæresele for deg som ser etter noe helt enkelt, og ønsker noe du kan bruke i hverdagen. Bæreselen er et klassisk bæresjal, det vil si at du selv har friheten til å knyte det og bruke det på den måten som passer best for din kropp.

Denne best i test bæresele er laget av en blanding av bomull og spandex. Dette gjør det behagelig, ikke bare for deg, men også for barnet å ha på sjalet. Det kommer også i hele ti forskjellige design, fra hele farger som svart, rosa og brunt til spenstige design som blomster, polkadotter og leopardmønster.

Perfekt for hverdagen

En bæresele velger du selv hvordan knytes og den kan brukes på mange forskjellige måter. Den kan altså tilpasses til barnets kropp og størrelse, og din kropp. Den er perfekt for deg som ønsker å føle at du har barnet nært deg, og gjerne ønsker å ha barnet med på aktiviteter i hverdagen som når du rydder hjemme, er på butikken eller går en tur.

Du kan bruke denne helt fra barnet er helt nyfødt og opp till det veier rundt 10 kg. Det er laget slik at det gir god støtte til babyen og passer derfor bra for de helt minste også, den gir god støtte til nakken og hodet til babyen.

Fordeler

 • God for hverdagsligbruk
 • Kan tilpasses til brukeren
 • Mange design å velge mellom

Ulemper

 • Må knytes selv
 • Kun opp til 10 kg

Anbefalt alder: Fra nyfødt til ca 10 kg Maksvekt: 10 kg Lengde: 532 cm Bredde: 50 cm Farger og design: Kommer i ti farger/design Materiale: Blanding av bomull og spandex

3. BabyBjorn One Bæresele Cotton Mix – Beste premium

BabyBjorn One Bæresele Cotton Mix

Dersom du ser etter en bæresele som kan vokse sammen med deg og barnet ditt og som du kan bruke lenge er dette et valg for deg. Denne selen fra BabyBorg kan brukes helt fra barnet er nyfødt og helt til det er opp til tre år gammelt.

Dette er en bæresele for deg som ønsker å investere i noe som holder lenge. Kvaliteten på materialet er god og kan holde deg i flere år, og derfor er den best i test. Den kommer også i fem forskjellige design, fra enkle farger som blå og svart til spennende design som leopard mønster.

En bæresele med mange muligheter

Bæreselen er utformet ergonomisk for både deg og babyen. Den er laget med forskjellige innstillinger slik at barnet sitt riktig i forhold til sin egen størrelse. Et nyfødt barn trenger å sitte høyere enn en tre åring og det har denne bæresele ordnet. Du kan ha barnet sittende i den på tre forskjellige måter, innover og utover, både på rygg og på mage.

Selen er også justerbar for den som bruker den slik at den skal være mest mulig komfortabel. Stroppene er justerbare og godt polstret for din komfort. Den er også enkel å bruke og du kan lett sette barnet i selen og ta den på deg uten hjelp fra andre.

Fordeler

 • Multifunksjonell
 • Passer for nyfødt til tre år

Ulemper

 • Prisen er litt høy
 • Kan være litt stor til hjemmebruk

Anbefalt alder: Fra nyfødt til ca tre år Maksvekt: 15 kg Farger og design: Kommer i fire farger/design Materiale: Blanding av bomull og polyester

4. Quokkababy bæresjal

Quokkababy bæresjal

Dette er en klassisk bæresele, som passer perfekt for deg som ønsker å kunne bære barnet på deg mye. Den er utformet slik at ikke blir sliten og med maksimal komfort i tankene. Du kan lett ha barnet på deg mens det sover og du trenger å vaske huset.

Med denne bæresele kan du bære barnet på to forskjellige måter. Du kan ha det foran eller på hoften. Selen er lett å lære seg å feste og du får enkelt barnet på plass uten å måtte trenge hjelp. Aluminiumsringene gjør at du ikke trenger å knyte selen som mange andre bæresjal.

Perfekt for en varm sommerdag

Siden sjalet er laget i et cool mesh materiale er det perfekt å bruke på en varm sommerdag. Materiale gir maksimal lufting, og det er raskt tørkende. Denne bæreselen kan også brukes når du bader, både i saltvann og i basseng. Materialet er også gått gjennom en antibakteriell behandling som passer på at bakterier og annet som mugg og midd ikke produseres eller utvikles.

Aluminiumsringene på selen er laget uten noe bly eller nikkel, for deg og barnets trygghet. Materialet tilpasser seg også formen på deg og barnet hvilket gjør den veldig komfortabel og du kan bruke den lenge uten å bli sliten, og det samme gjelder selvsagt barnet, da den gir god støtte til barnets rygg og nakke.

Fordeler

 • Kan brukes i vann
 • Ergonomisk
 • Pustene og antibakterielt materiale

Ulemper

 • Kun en farge
 • Kun to posisjoner for barnet

Anbefalt alder: Fra 3 til 15 kg Maksvekt: 15 kg Lengde: 200 cm Bredde: 70 cm Vekt: 0.27 kg Farger og design: Kommer kun i en farge Materiale: Cool mesh (polyester)

5. Love Radius Bæresele

Love Radius Bæresele

Dersom du ser etter en bæresele du kan ha i lang tid, kan denne fra Love Radius være noe for deg. For denne kan du nemlig bruke helt fra babyen din er nyfødt og helt til den er rundt hele 20 kg. Den er i tillegg enkel å bruke og komfortabel.

Dette er en bæresele som er komfortabel for deg, med justerbare og godt polstrede stropper. Den fordeler vekten av barnet jevnt over de forskjellige stroppene, dette er ekstra bra når denne selen tåler barn opp til 20 kg. Den har ekstra støtte til korsryggen som er viktig slik at du ikke får vondt i ryggen av å bruke den over tid.

Praktisk og komfortabel

Selen er selvsagt komfortabel for barnet også. Den er laget med tanke på et barn i vekst og kan tilpasses til størrelsen på barnet. Det er spesielt fokus på at hoftestillingen deres er korrekt og at nakken skal støttes for de minste. Den kommer med et praktisk tynt nett som du kan rulle opp og hekte på, hvor barnets hode blir ekstra støttet, perfekt for når barnet sover.

Det følger med et babyinnlegg som er tilpasset de aller minste, dette gjør at denne bæreselen kan støtte deg helt fra fødselen. Den er perfekt for når du ønsker å ha barnet nært, men alikvell trenger frie hender, eller for deg som har barn som kun vil sove på deg.

Fordeler

 • Kan brukes fra nyfødt til 20 kg
 • Ergonomisk for bæreren

Ulemper

 • Kan være litt dyr
 • Kun ett design

Anbefalt alder: Fra nyfødt til 20 kg Maksvekt: 20 kg Farger og design: Kommer i kun en farge Materiale: Bomull og polystermesh

Kjøpsguide for bæresele

Å velge en bæresele å kjøpe er ikke et lett valg. Det er utrolig mange forskjellige å velge mellom, og det kan være vanskelig å navigere. Les videre for å se hvilke kvaliteter vi synes er de viktigste å se etter.

Når du skal kjøpe en bæresele er det lurt å se på minimum og maksimum vekt barnet kan ha, selen bør være komfortabel og passe for deg og du bør tenke over dine behov i forhold til bruksområder.

Minimum og maksimum vekt

Noe av det første du må se på når du skal kjøpe en bæresele er maksimum og minimum vekt for barnet. Du må da se på hvor stort barnet ditt er og hvor lenge du ønsker å bruke bæreselen.

Dersom barnet er nyfødt og du kun ønsker å bruke bæreselen mens barnet er så lite kan du kjøpe en som er spesialtilpasset nyfødte. Hvis barnet ditt er eldre kan du finne en som passer den tyngden barnet er.

Du kan også kjøpe en bæresele som kan vokse med barnet, du må da se etter en som kan justeres og tilpasses etter hvert som barnet vokser og blir større.

Bæreselen bør være justerbar og komfortabel

Når du skal bruke en bæresele er det viktig at den sitter godt på kroppen din. Den må være komfortabel å ha på, det vil si at den må kunne justeres for å passe deg.

Det er også lurt å se på stroppene, er de tykke og polstret vil de være mer behagelige. Du bør også kjøpe en der vekten blir jevnt fordelt, og ikke all vekten er på ryggen din, da dette kan være skadelig og slitsomt over tid.

Bæreselen må selvsagt også være komfortabel for barnet. Dette kan du sjekke ved å se på hvilket materiale den er laget av, og hvilken stilling barnet er i når den er i bruk.

Tenk på når og hvor mye du skal bruke den

Det finnes mange forskjellige typer bæreseler, og ikke alle passer til allslags bruk. Dersom du trenger en bæresele som du kun skal bruke hjemme og innendørs trenger du ikke samme som om du skal gå turer i fjellet.

Hvis du i hovedsak leter etter en bæresele som du vil bruke hjemme, mens du gjør husarbeid eller lignende kan de være lurt å ha en som er liten og lett, for eksempel et bæresjal.

Er du en som ønsker å gå lange turer i skogen og vil ta med barnet ditt på dette, er det lurt å se etter en større og stødigere bæresele, for eksempel en bæremeis.

Når trenger du å bruke en bæresele?

Det er mange grunner til å bruke en bæresele som er best i test. Dersom du er hjemme alene med barnet og trenger frie armer, men barnet kun vil være nær deg er en bæresele supert.

En bæresele er også perfekt for deg som liker å gå lange turer, turer som barna kanskje ikke er helt klare til å gå selv. Da kan du enkelt ta de opp i bæreselen når de ikke orker å gå mer.

En annen grunn til å bruke bæresele er rett og slett at du får ha barnet nært deg. Du kan enkelt ha mye nærkontakt, og det er en kjempe fin måte å bonde med babyen.

Ofte stilte spørsmål om bæreseler