Barn & Familie

Allværsstøvler Test [De 5 Beste 2022]

På våte dager er allværsstøvler det ideelle skotøyet. Dette gjelder ikke minst for barn og voksne som oppholder seg utendørs flere timer om dagen. Disse støvlene er forede på innsiden og har en vanntet utside. Da holder de både på varmen og holder fuktighet ute, selv når gradestokken viser mange grader under null.

Tørre, varme føtter er viktig for både helse og trivsel ved aktiviteter utendørs. Med de beste allværsstøvlene kan barn og voksne oppholde seg utendør i timesvis uten å fryse på bena. Allværsstøvler er ikke bare tykke sko for barn i ruskevær. De er også svært praktiske for voksne som tilbringer mange timer om dagen ute.

Med gode allværsstøvler tar deu farvel med iskalde føtter. Dette er nødvendige støvler til de våte, kalde månedene. Støvlene er likevel ikke bare et praktisk og funksjonelt skotøy som holder bena varme. De finnes også i forskjellig modeller og farger med stilige detaljer til både gutter og jenter.

5 best i test allværsstøvler

Testens vinnere er kåret på bakgrunn av funksjonalitet og design. Dette er praktiske allværsstøvler av svært solid kvalitet. De har en vanntett utside og såle som holder fuktigheten ute på våte dager. Innsiden er foret slik at bena holder seg både tørre og varme hele dagen, selv på dager som gradestokken viser godt under null.

Vinneren av testen er kåret på bakgrunn av anmeldelser og tester. Det som kjennetegner de beste allværsstøvlene er robust kvalitet som tåler vind og vann. Kan de brukes hele året, inkludert vinteren, er dette selvfølgelig et pluss. I tillegg er funksjonalitet og vekt viktig. Har de god såle og praktiske detaljer som snor og refleks, er dette også vesentlige kriterier når beste allværsstøvel kåres.

 1. Tretorn Kuling Neoprene Støvler
 2. Viking Ultra 2.0 gummistøvel
 3. Kavat Gimo forede gummistøvler
 4. Didriksson Slush Kids Gummistøvler
 5. Nordbjørn Blizz Light Winter forede gummistøvler

1. Best i test – Tretorn Kuling Neoprene Støvler

Tretorn Kuling Neopren

Tretorn Kuling er svært funksjonell allværsstøvler. De er halvhøye noe som medfører at de er fleksible og ikke til hinder for lek og aktivitet. Støvelen fra Tretorn er produsert i et robust materiale som holder føtene varme og tørre i timesvis.

Denne støvelen topper stadig listene over topp fem allværsstøvler – og det er selvfølgelig ikke uten grunn. Den er praktisk, robust og kommer i et flott design som vil falle i smak hos både barn og voksen. Velg blant flere farger.

Støvelen er produsert med tanke på vårt kalde klima i nord. Materialet er naturgummi som er 100 % fri for PVC. Den er foret med neopren, et materiale som også blir brukt i våtdrakter. Dette er med andre ord allværsstøvler som garantert holder bena tørre.

Allværsstøvlene fra Tretorn har et praktisk design som gjør de enkle og ta av og på. De sitter godt på foten og verken kjipper eller strammer. Tretorn har dessuten tatt ordet “allværsstøvler” bokstavelig, for disse kan brukes året rundt, selv på kalde vinterdager med 10 minusgrader.

Fordeler

 • Holder føttene varme og tørre hele året
 • Fleksibel og funksjonell passform

Ulemper

 • Finnes kun i tre farger
 • Noe høye øverst

Farger: Svart, blå og rosa. Materiale: 100% PVC fri naturgummi

Ønsker du mer informasjon om støvelen og pris? Se her.

2. Beste norske merkevare – Viking Ultra 2.0

Viking Footwear Ultra 2.0

Viking er en klassiker på det norske markedet og har i en årrekke vært blant de soleklare favorittene når beste allværsstøvler kåres. De er ideelle for lek og aktiviteter på våte vår- og høstdager, og med en ekstra ullsokk er de også godt egnet for vinteren.

Fra den norske produsenten Viking kommer robuste støvler for både barn og voksne. Her kombineres både kvalitet og design, for støvlene holder utmerket på varme samtidig som de har et klassisk stilfullt design. Denne kombinasjonen gjør at de stadig topper listen over best i test allværsstøvler.

Viking er en produsent med lange tradisjoner. De bruker erfaringen til å utvikle skotøy som kombinerer kvalitet, funksjonalitet og bærekraft. Støvlene er laget i robuste, bærekraftige materialer. De er svært slitesterke, så dette er en støvel som holder lenge. Foret er av behagelig ull og utsiden i miljøvennlig PU gummi. Støvlene er lette og derfor svært funksjonelle.

Viking 2.0 Ultra er en UNISEX allværsstøvel eller termostøvel for både barn og voksne. Velg blant en rekke farger, fra lilla, gul og grønn, til nøytrale sort og grå. Med et bredt utvalg vil hele familien garantert finne sin favoritt.

Fordeler

 • Bærekraftige, solide materialer.
 • Funksjonlle, lettvekstsstøvler

Ulemper

 • Tykt for, ikke egnet på varme dager.
 • Lite utvalg for voksne menn.

Størrelse: 23-41. Materiale: Innside: Ull (30%, Polyester 70%), utside: Naturlig, PVC-fri gummi.

Finn pris og mer informasjon om produktet her.

3. Kavat Gimo forede gummistøvler – beste design

Kavat Gimo WP

Kavat Gimos allværsstøvler er forede gummistøvler med et flott design. De har et avtagbart fluffyfor som både er praktisk og ser stilig ut. Dette er en støvel for hele året, inkludert slapsete vintermåneder. På varmere dager foret tas ut slik at støvelen er behagelig, og på sommeren.

Dette er allværsstøvler som stadig er blant favorittene i enhver test. Det er naturligvis ikke uten grunn. Kavat Gimos forede gummistøvler er behagelige støvler som holder føttene tørre og varme året rundt. Det fluffy foret er både varmt og gir skoene et stilfullt design.

I likehet med alle andre sko og støvler fra Kavat, er også Gimos allværsstøvler produsert i bærekraftige materialer. Utsiden er av PVC-fri gummi. Foret på innsiden kan tas ut noe som gjør at skoen tørkere lettere enn støvler med fast for.

Kavat Gimos allværsstøvler er blant støvlene som holder best på varmen. Det er få sko som beskytter bedre mot vann. Selv når barn kryper på bakken og leker viltert i vanndammer, holder føttene seg tørre. Skulle foret blitt vått, kan det enkelt tas ut og tørkes.

Fordeler

 • Uttagbart for for helårs bruk
 • Funksjonelt, stilfullt design

Ulemper

 • Noe høye
 • Ikke å egnet for de aller minste

Størrelse: 23 -36. Farger: alle. For: avtagbart. Materiale: PVC-fri gummi.

Klikk på lenken for å lese mer om støvlene.

4. Didriksson Slush Kids Gummistøvler – mest robuste

Didriksons Slush

Didriksson Slush Kids Gummistøvler tilfredsstiller alle krav til optimale allværsstøvler. Støvlenes utside er av naturlig gummi og beskytter mot vann og vind. Foret er av myk flis og sørger for varme, behagelige føtter hele året. Kvaliteten er uslåelig, så dette er støvler som holder i årevis.

Blant de desiderte førstevalgene finner vi bestandig allværsstøvler fra Didriksson. Den svenske produsenten har eksistert i over 100 år. De drar nok nytte av lang erfaring, for de lykkes gang på gang i å kombinere stilfullt design med funksjonalitet og høy kvalitet.

Didriksson deltar i det grønne skiftet og satser på bærekraft. De bruker miljøvennlige materialer i sin produksjon av sko, støvler og andre artikler. Disse allværsstøvlene er produsert i PVC-fri naturgummi. Innsiden er av myk, behagelig beverfleece som holder føttene komfortable.

Allværstøvelen fra Didrikson har mange funksjonelle og stilfulle detaljer. Snøringen øverst på støvelen gjør skoene godt egnet for vilter lek i snøen eller hopping i vanndammene. Sålen er robust og gir et godt grep i bakken. Refleksen på helen gjør dessuten barnet synlig på mørke vinterdager.

Fordeler

 • Uslåelig kvalitet
 • Stilfullt design

Ulemper

 • Høyere prisklasse
 • Ofte utsolgt

Materiale: Naturlig PVC-fri gummi. For: teddyfleece. Refleks: Ja. Snor på toppen.

Vil du vite mer om produktet? Klikk på lenken.

5. Nordbjørn Blizz Light Winter forede gummistøvler – Best i pris

Nordbjørn Blizz

Er du på jakt etter allværsstøvler av solid kvalitet som ikke koster all verden, kan Nordbjørn Blizz Light Winter være et svært godt alternativ. Her får du nemlig gode forede gummistøvler til en svært hyggelig pris. Skoene har et enkelt design, men oppfyller alle kriteriene til en funksjonell allværsstøvel.

Produsenten bak denne støvelen, Nordbjørn, har ikke gått på kompromiss med kvaliteten til tross for sympatisk pris. Blizz Light Winter er allværsstøvler som er produsert i robust materiale og ment å holde føttene tørre og varme på våte dager. Her er det god kvalitet til god pris.

Blizz Light Winter er produsert i ultra lett EVA- materiale. Det gir støvlene ekstra fleksibilitet og gjør at de er lette å ta av og på føttene. Sålene er robuste og gir et godt grep på bakken slik at skoene kjennes stabile, året rundt.

Disse støvlene fra Norbjørn har et enkelt tidløst design. De oppfyller alle funksjonene til en god allværssko. Utsiden er produsert i et robust, vanntett materiale, og på innsiden er de foret. Med en ekstra sokk er dette allværsstøvler til helårs bruk, inkludert vinteren.

Fordeler

 • God kvalitet til en god pris
 • Veier svært lite

Ulemper

 • Tynt for
 • Store i størrelsen

Materiale: Eva – plast, Størrelse: 22 – 36, Unisex, Avtagbart for: nei

Her finner du mer informasjon om Nordbjørn Blizz Light Winter.

Kjøpe guide – hvordan velge riktige allværsstøvler

Allværsstøvler må holde føttene varme og tørre, selv på svært våte dager. Det er derfor viktig at de er produsert i et robust, vanntett materiale og er foret.

Ettersom dette er støvler som er ment for aktivteter utendørs, bør de være funksjonelle, fleksible og lette. Dessuten er det selvfølgelig en stor fordel om de er enkle å ta av og på.

De må holde føttene varme og tørre

Allværsstøvler må være funksjonelle og holde føttene varme og tørre i mange timer, året rundt, inkludert kalde, våte dager om vinteren.

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Dette gjelder selvfølgelig også skotøy. Med gode allværsstøvler har man glede av utendørsaktiviteter i all slags ruskevær.

Det norske klimaet er skiftende. Om høsten og våren er det ikke uvanlig med lange kalde og våte dager. Vi nordmenn sitter ikke inne. Derfor er sko som tåler dette været så viktig.

De må være fleksible og lette

Skoene skal brukes til aktiviteter utendørs og det er derfor viktig at de kjennes lette på foten og ikke er til hinder for aktiv lek.

Lite er mer irriterende enn sko som er vanskelig å få av og på. Dette gjelder også allværtsstøvler.

Det er stort sett mindre barn i skole og barnehage som bruker allværsstøvler. Støvlene bør derfor være lette og ta av og på slik at barn kan klare det uten hjelp.

Detaljer og design

Støvlene bør i likhet med andre plagg, ha et innbydende design slik at det frister å bruke det.

Ekstra detaljer som refleks er viktig. Støvlene brukes ofte i den mørkere årstiden og bør være synlige i mørket.

Gode såler er vesentlig. De gjør skoene sklisikre og holder samtidig langt bedre på varmen enn støvler og sko med tynn såle.

Når brukes man allværsstøvler?

Allværsstøvler brukes i all hovedsak om våren, høsten og våte dager om vinteren. Støvler som er best i test kan brukes i all slags vær, men er spesielt egnet for våte, kalde dager.

Alle allværsstøvler er produsert i vanntett materiale, da aller helst gummi. På innsiden er de foret, noe som gjør de gode også på kaldere dager.

Ettersom dette er sko til utendørs bruk, er de gjerne utstyrt med praktiske funksjoner som en snor til å tette igjen støvelen. Dette gir ekstra beskyttelse mot snø og vann.

Frequently asked questions and answers about